“Ο ΟΦΗ πρέπει να αποκτήσει την δυναμική που του αναλογεί”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός της Κ19 του ΟΦΗ Βασίλης Πλεσίτης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου αλλά και για τον δρόμο που πρέπει να χαράξει.

Aναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Πλεσίτης στον Athletic Radio 104,2

Για τις επιτυχίες των μικτών ομάδων Ηρακλείου: “Δεν είναι έκπληξη η επιτυχία των ομάδων μας. Υπάρχει ταλέντο και ποιότητα και αν υπάρχει η ανάλογη δουλειά τόσο από τα παιδιά όσο και από εμάς τότε θα υπάρχουν επιτυχίες και στο μέλλον. Είναι καλές φουρνιές και υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να υπάρχουν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα”.

Για το γεγονός ότι οι ομάδες δεν στηρίζονται στους νεαρούς παίκτες: “Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να επενδύσουν οι ομάδες. Δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να επενδύσουμε στα νέα παιδιά, είναι θέμα φιλοσοφίας, είναι θέμα διάθεσης παραγόντων και είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα. Είναι θέμα των προπονητών της πρώτης ομάδας που δεν πρέπει να νιώθουν ανασφάλεια και να κυνηγούν τα αποτελέσματα και αυτό έχει ως συνέπεια να “φράζουμε” τον δρόμο των νέων παιδιών”.

Για το γεγονός ότι “χάνονται” ταλέντα στην πορεία: “Από προσωπική εμπειρία όλων των ετών έχω δει σούπερ ταλέντα σε ηλικία 16 χρονών που δεν θυσιάζουν ότι απαιτείται για να θυσιαστεί με αποτέλεσμα να χάσουν τον δρόμο τους. Αντίθετα έχω δει πολλά παιδιά που χωρίς να ήταν μεγάλα ταλέντα, αυτήν την στιγμή σταδιοδρομούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Όπως λέω καμία φορά και στα παιδιά μου, απαιτείται ιδρώτας και καμία φορά αίμα. Πολλές φορές οι γονείς λειτουργούν ως μάνατζερ και μάλιστα κακής ποιότητας. Υπάρχουν γονείς που δεν πιέζουν ενώ αντίθετα υπάρχουν παραδείγματα που πιέζουν και παρεμβαίνουν με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Τουλάχιστον στον ΟΦΗ δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα”.

Για την προσπάθεια του ΟΦΗ: “Γίνεται μια νέα προσπάθεια και μου αφήνει μεγάλη ικανοποίηση το πως πορευόμαστε. Ήδη, έχει δημιουργηθεί μια Κ19 που είναι αντίστοιχη του καλού ονόματος του ΟΦΗ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη και την βελτίωση που παρουσιάζουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και εφόσον εξακολουθήσουν να δουλεύουν καθημερινά τότε έχουν δρόμο μπροστά τους”.

Για το αν δίνεται βαρύτητα από τον ΟΦΗ: “Είναι πολύ ελπιδοφόρο γιατί δεν αρκεί να υπάρχουν παιδιά με ταλέντο. Είμαστε σε επικοινωνία, σε καθημερινή βάση και είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας να αντιμετωπίζουν εκείνους που χειροκροτούν από τις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ”. Οι άνθρωποι της διοίκησης θέλουν να στηρίξουν αυτό το μοντέλο. Και βέβαια πρέπει να πω για τον ΟΦΗ ’94 όπου υπάρχουν αρκετά παιδιά με πλούσιο ταλέντο. Εφόσον δουλέψουν όλα με την σειρά τους τότε όλα θα πάνε καλά”.

Για το πρωτάθλημα νέων: “Η φετινή χρονιά έχει πολλά προβλήματα για την Football league. Θέλουμε να πάμε στην τελική φάση και να παίξουμε με τις ομάδες της υπόλοιπης Ελλάδας. Νομίζω ότι πιστοποιήσαμε πως είμαστε σε ανώτερο επίπεδο, στην Κρήτη όμως το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν σωστά. Οι διακρίσεις της ομάδας είναι σημαντικές όμως μας ενδιαφέρουν τα άτομα για το πως βελτιώσαμε τα παιδιά. Από εκεί θα κριθούμε και όχι από τα αποτελέσματα. Καμία φορά παρασυρόμαστε από τα παιχνίδια, κερδίζουμε ή χάνουμε όμως το πραγματικό νόημα είναι το ποια είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη για αυτά τα παιδιά”.

Για την Κ19 του ΟΦΗ: “Τα περισσότερα παιδιά είναι 17 και 18 χρονών και επιλέξαμε αυτές τις ηλικίες. Η αλήθεια είναι ότι με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο η βελτίωση αυτών των παιδιών και τους αξίζουν μπράβο γιατί παρότι δεν υπήρχε πρωτάθλημα, οι προπονήσεις μας είναι καθημερινές. Όλα τα παιδιά υπηρετούν το πλάνο με μεγάλη προσήλωση”.

Για την… ρότα που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, την δυναμική που του αναλογεί σε όλη την Κρήτη. Δεν έχει να κάνει μόνο με την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής αλλά με ολόκληρο το οικοδόμημα. Όταν υπάρχει σωστή λειτουργία τότε θα υπάρξουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League: “Νομίζω ότι θα είναι συνεχώς καλύτερη, στον δεύτερο γύρο θα είμαστε μια πραγματικά καλή ομάδα. Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση όμως ξέρω ότι ο ΟΦΗ θα είναι ανταγωνιστικός, υπάρχει υγεία στην ομάδα και αν σε τελική ανάλυση, δεν τα πετύχει φέτος τότε υπάρχουν οι βάσεις για να γίνει το αδιφιλονίκητο φαβορί της επόμενης χρονιάς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook