Επεκτείνεται στην Μεσσαρά η ακαδημία του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τον Κόρακα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς θα συνεργάζεται η ακαδημία του ΟΦΗ όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Πόμπιας.

Η συνεργασία αυτή, είναι ένα σπουδαίο και σημαντικό βήμα για το μέλλον, αλλά και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, να ενταχθούν στην οικογένεια του ΟΦΗ.

Έχοντας κοινό πλάνο με την ακαδημία του ΟΦΗ και με έμπειρους  πιστοποιημένους προπονητές UEFA C, η συνεργαζόμενη πλέον ακαδημία ποδοσφαίρου Κόρακα/ΟΦΗ  επιστρέφει και πάλι στην ενεργό δράση, προγραμματίζοντας την πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο γήπεδο της Πόμπιας.

Πέρα από την συνεργασία με την ακαδημία του ΟΦΗ, καινοτομίες την φετινή σεζόν είναι:

α)  Η συνεργασία της ακαδημίας με την σχολή «Πυγμαχίας – Αυτοάμυνα Καράτε – kickboxing  / Α.Σ. ΝΟΤΟΣ»  όπου ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και δάσκαλος της εν λόγω σχολής κ. Γρηγόρης Φανουργάκης, θα αναλάβει μία φορά την εβδομάδα να κάνει ειδική προπόνηση αντανακλαστικών – ευλυγισίας και αντίληψης στους νεαρούς αθλητές μας.

β) Η συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, όπως Ψυχολόγο – φυσιοθεραπευτή- διατροφολόγο- καρδιολόγο και η διεξαγωγή σχετικών ημερίδων-διαλέξεων, με σημαντικά θέματα που έχουν να  κάνουν με τα ίδια τα παιδιά.

γ) Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών σε συνδυασμό με φιλικά παιχνίδια.

δ) Συμμετοχή σε τουρνουά, διοργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι για τα παιδιά.

ε) Εκπτωτικά κουπόνια με συνεργαζόμενα καταστήματα: Αθλητικά είδη/ρουχισμό, Βιβλιοπωλεία, Κουρεία/Κομμωτήρια αλλά και Φροντιστήρια αγγλικών.

Σύνθημα της συνεργαζόμενης ακαδημίας (σχολής) ποδοσφαίρου Κόρακα/ΟΦΗ είναι:

«Μια σχολή ποδοσφαίρου είναι επίσης και ένα σχολείο για τη ζωή…»

Έχοντας αυτό ως βάση, η συνεργαζόμενη ακαδημία ποδοσφαίρου Κόρακα/ΟΦΗ,  λειτουργεί σαν πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 4 – 14 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο.

Επιθυμία είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και η ενθάρρυνση – υποστήριξή τους στο να έρθουν κοντά και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες.

Εκτός από την προώθηση του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία αξιών όπως ο σεβασμός, η τήρηση των κανόνων του αθλήματος, η κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη κάθε νεαρού Αθλούμενου και η πειθαρχία.

Στόχοι:

• Η μύηση των παιδιών στον αθλητισμό

• Η προαγωγή και ανάπτυξη φίλαθλου πνεύματος

• Η χρησιμοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων προπόνησης ανάλογα με την ηλικία και σύμφωνα πάντα με το πλάνο της ακαδημίας του ΟΦΗ

• Η αγωνιστική δραστηριότητα μέσω τουρνουά και φιλικών αγώνων

• Η εύρεση και αξιοποίηση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και η προώθησή τους στην μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης τον ΟΦΗ

• Ανάπτυξη προσωπικότητας και ενίσχυση όλων των πτυχών που τη συνοδεύουν

• Ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος

• Χαρά του παιχνιδιού

Περισσότερο απ” όλα όμως τα παιδιά μας να παίξουν, να διασκεδάσουν και να αθληθούν με ασφάλεια μακριά από τις μάστιγες της εποχής, έτσι  ώστε η ακαδημία Κόρακα/ΟΦΗ να αποτελέσει ένα ακόμη μικρό σκαλοπάτι εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης μετά την οικογένεια και το σχολείο.

Σχεδιασμός

Τα παιδιά θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους, ώστε η εκπαίδευση να γίνεται σωστότερα. Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, θα προπονούνται 2 φορές την εβδομάδα και όσο μεγαλώνουν οι προπονήσεις θα αυξάνονται. Συγκεκριμένα:

Από 4 έως 6 χρονών αγόρια – κορίτσια  (2 προπονήσεις / εβδομάδα)

Από 7 έως 14 χρονών αγόρια – κορίτσια  (3 προπονήσεις / εβδομάδα)

Στην συνεργαζόμενη ακαδημία Κόρακα/ΟΦΗ, Θα λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν τα παρακάτω τμήματα για αγόρια και κορίτσια:

Γεννηθέντες: 2000-2001, 2002 – 2003, 2004 -2005, 2006 – 2007, 2008-2009  και … (2010-2011 ΔΩΡΕΑΝ, για πρώτη επαφή και γνωριμία με το άθλημα)…

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία θα δίνονται με την εγγραφή. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, με νέες μειωμένες τιμές, προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής μας…

Πληροφορίες καθημερινά στα τηλέφωνα:

6932 428880 Αριστοτέλης Μπαστάκης
6978 238831 Νικήτας Πατεράκης
6974 088676 Αντώνης Χαριτάκης

Καθώς και στα γραφεία στο γήπεδο Πόμπιας, από τις 18:00 έως και τις 19:30.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook