Η άμυνα του ΟΦΗ και η αντίθεση με την περσινή σαιζόν…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αναστόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να βελτιώσουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας και το Gentikoule καταγράφει τα φετινά δεδομένα και την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία με την περσινή σαιζόν.

Η άμυνα του ΟΦΗ ήταν το δυνατό σημείο του την περσινή αγωνιστική περίοδο όπου βέβαια δέσποζε η παρουσία των Ταυλαρίδη – Γεωργίου όπου αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί 32 γκολ σε 30 παιχνίδια, δηλαδή 1 γκολ κατά μέσο όρο.

Φέτος, έχει προλάβει ήδη να δεχτεί 18 γκολ σε 14 παιχνίδια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο ΟΦΗ δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει βαθμολογικά. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο ΟΦΗ ΔΕΝ έχει δεχτεί γκολ μόλις σε 3 παιχνίδια από τα 14 που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι δεν πετυχαίνει να κρατάει εύκολα ανέπαφη την εστία του ενώ τα 18 γκολ παθητικό αποτελούν την 2η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα (μαζί με τον Πανιώνιο), πίσω από αυτήν του Άρη που έχει δεχτεί 22 γκολ. 

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ένα σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο το οποίο έχει αλλάξει αρκετές φορές κατά την διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τους Σόουζα – Χαριτωνίδη, από την 7η αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Πλατανιά μεταλλάχθηκε στο Κουρδάκης – Σόουζα και από το ματς των Ιωαννίνων το αποτελούν οι Σαρ – Σόουζα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook