“Ο ΟΦΗ πρέπει να πάει τρένο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Ροβίθης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεταγραφή του στον Εργοτέλη αλλά και για τον ΟΦΗ δίνοντας του ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για την μάχη της ανόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Ροβίθης στον Athletic Radio 104,2

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ο ΟΦΗ και ο Άρης είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες. Μετά πιστεύω ότι ακολουθούν τα Τρίκαλα, η Παναχαϊκή, ο Απόλλωνας Πόντου».

Για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να πετύχει τον στόχο της ανόδου: «Ο ΟΦΗ πρέπει να πάει τρένο, πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα και από τον Άρη που δεν με τρελαίνει. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία, έχει καλή ομάδα, δουλεύει σωστά και για εμένα είναι σίγουρη η άνοδος του».

Για το τι πήγε λάθος στον περσινό ΟΦΗ: «Δεν σημαίνει ότι πήγε κάτι λάθος την προηγούμενη σεζόν. Απλά, πέρυσι ήταν διαφορετικό το πρωτάθλημα, οι ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο ήταν περισσότερες. Φέτος υπάρχει ένας κορμός παικτών από πέρυσι, αλλά και το πρωτάθλημα δεν δείχνει να είναι τόσο ανταγωνιστικό. Πέρυσι ανέβηκαν η Λαμία με τον Απόλλωνα, όπως ανέβηκαν τέλος πάντων και υπήρχαν ο ΟΦΗ, ο Άρης και τα Τρίκαλα. Φέτος υπάρχουν μόνο δύο ομάδες, ο ΟΦΗ και ο Άρης».

Για το γεγονός ότι σε έναν χρόνο θα έχει παίξει και στον ΟΦΗ αλλά και στον Εργοτέλη: «Δεν γίνεται να μην το έχω σκεφτεί. Επαγγελματίες είμαστε, το έχω σκεφτεί. Δεν το αναλύω περισσότερο όμως, αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Για την απόφαση του να συνεχίσει στον Εργοτέλη: «Τα πράγματα, γενικά, είναι δύσκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχεις άλλα έξοδα στο μυαλό σου όταν φεύγεις από την πόλη σου. Δεν είναι υγιής η κατάσταση στην κατηγορία. Προσπαθείς να πας κάπου που να υπάρχει υγεία και πιστεύω πως αυτό συμβαίνει στον Εργοτέλη».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Στο photo finish των μεταγραφών, συμφωνήσαμε με την ομάδα. Τις πρώτες ημέρες έχω δει κάποια πράγματα, προς το καλύτερο. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, απλά ακούγονται καλά λόγια για τον Εργοτέλη που αυτές τις ημέρες τα βλέπω από την παρουσία μου στην ομάδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται υγιείς ομάδες και οι οποίες να είναι συνεπείς απέναντι στους παίκτες”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Όταν πας στην προπόνηση και γνωρίζεις ότι θα έχεις τα βασικά τότε συμπεριφέρεσαι αλλιώς. Πρέπει να ξέρετε ότι τα βασικά λείπουν από τις περισσότερες ομάδες της Football League. Από την Λάρισα μου χρωστούν ακόμα χρήματα, είναι ήδη στην Σούπερ Λιγκ. Τους παρακαλάμε για να μας τα δώσουν. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα μετά από δύο χρόνια;»

Για τον Εργοτέλη και το αν είναι σύμμαχος η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος: «Θα προλάβει να δεθεί η ομάδα. Όταν χτίζεται μια ομάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Εργοτέλης έχει στο μυαλό του να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Μπορεί να πας για άνοδο του χρόνου. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να το ευχαριστιόμαστε».

Για τους στόχους του Εργοτέλη: «Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα η ομάδα αλλά είναι μια καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή πορεία. Το «καλή πορεία» μπορεί να σημαίνει ανάλογη με αυτή που έκανε η Σπάρτη στο προηγούμενο πρωτάθλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook