Κουτσιανικούλης: “Τα έχω ζήσει όλα με τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Για εμένα, ο ΟΦΗ αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου και της καρδιάς μου. Τα έχω ζήσει όλα μαζί του. Μπορώ να πετύχω και άλλα», τονίζει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Ο 30 χρονος επιθετικός του ΟΦΗ, σε συνέντευξη του στην αθλητική εφημερίδα LIVESPORT χαρακτηρίζει ιδανικό το πλάνο που έχει ακολουθήσει ο ΟΦΗ «με διατήρηση του κορμού της ομάδας, Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους» και θεωρεί ότι ο στόχος της παραμονής για την πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λίγκ είναι εφικτός.

Αναλυτικά οι αναφορές του Βασίλη Κουτσιανικούλη στην αθλητική εφημερίδα LIVESPORT:

– Ο ΟΦΗ επέστρεψε στη Superleague και δείχνει αποφασισμένος για το νέο του ξεκίνημα. Τι σχολιάζεις για την προσπάθεια της ομάδας;

«Εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, ο ΟΦΗ πέρασε τρία πολύ δύσκολα χρόνια αγωνιζόμενος σε μικρές κατηγορίες. Τον Ιανουάριο της περασμένης σεζόν έφτασε ξανά στο σημείο μηδέν και από θαύμα όχι μόνο επιβίωσε, αλλά προβιβάστηκε κιόλας. Ήταν τεράστια η προσπάθεια όλης της ομάδας, χρειάστηκε να κάνουμε πάρα πολύ υπομονή. Παρά τις αντιξοότητες, δεν θέλησα να φύγω, είμαι δεμένος με τον σύλλογο και το Ηράκλειο και έμεινα, για να παλέψω μαζί με τα υπόλοιπους. Τώρα, ο ΟΦΗ είναι πιο δυνατός, πιο συνειδητοποιημένος και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

-Πώς μπορούν να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος;

«Κάθε ομάδα θα πρέπει να μαθαίνει από τα σφάλματά της και να μην τα επαναλαμβάνει. Πολλές φορές όσες ομάδες στέκονται στα πόδια τους, αφού έχουν δοκιμαστεί από περιπέτειες, κάνουν και πάλι τα ίδια λάθη και αρχίζει ξανά ο Γολγοθάς τους. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να συνδυάσει την φιλοδοξία με την ταπεινότητα, να είναι νοικοκυρεμένος και να μην βιάζεται».

– Ο συνδυασμός στοιχείων των παικτών που έχει επιλέξει ο ΟΦΗ, φαίνεται ότι αποδίδει. Είναι ο ιδανικότερος για εσένα;

«Έχουμε κάνει καλή αρχή, η ομάδα είναι οργανωμένη. Όλα ξεκινούν από τον προπονητή και έχουν γίνει, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, στοχευμένες προσθήκες. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να επιδιώξει σταδιακά πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας μην πλανιόμαστε. Στόχος, τώρα, είναι η σωτηρία μας και σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε σκαλοπάτι. Έχει ακολουθηθεί ένα σωστό πλάνο, με διατήρηση του κορμού της ομάδας, Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους. Θεωρώ ότι αυτό το σχέδιο είναι το ιδανικότερο για την φάση, στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ. Όταν σταθεί στα πόδια του, μπορεί να κοιτάξει και πιο μακριά».

– Με τον ΟΦΗ έχεις περάσει μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες και έχεις εξελιχθεί σ’ έναν από τους στυλοβάτες του. Δικαιώθηκες για την απόφασή σου να επιστρέψεις ή αυτό θα κριθεί στην πορεία;

«Για εμένα, ο ΟΦΗ αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου και της καρδιάς μου. Τα έχω ζήσει όλα μαζί του. Μπορώ να πετύχω και άλλα με τον ΟΦΗ και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος. Οπότε, το μέλλον θα δείξει, εάν έχω πράξει σωστά. Εγώ, πάντως, αισθάνομαι καλά…».  

-Πλέον, είσαι στα 29 σου. Από τι έχεις ανάγκη, ποδοσφαιρικά;

«Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κάνω ένα… άνοιγμα, στην καριέρα μου, στο εξωτερικό. Είναι το απωθημένο μου. Μόνο αυτό μου λείπει, να παίξω εκτός συνόρων. Θα έφευγα από την Ελλάδα, βέβαια, μόνο εάν έβρισκα κάτι αξιόλογο, που θα με βοηθούσε να προοδεύσω…».

-Πόσο διαφορετικά είναι τα δεδομένα για τον ΟΦΗ, ενόψει του προσεχούς Πρωταθλήματος, σε σχέση με την τελευταία σεζόν του στη Superleague;

«Είναι μία άλλη πραγματικότητα αυτή που θα συναντήσουμε στη σεζόν που ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος της παραμονής είναι εφικτός. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και μέσα από τα θετικά αποτελέσματα να ανανεώσουμε την συμμετοχή μας στη Superleague…».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook