Ποιος είναι ο Μοχάμεντ “Μόμο” Σαρ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ζητήσαμε από τον BetScouter του betfm.gr να μας αναλύσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και εκείνος σας τον δίνει στο… “πιάτο”.

Επειδή μας το ζήτησαν, ο betscouter του www.betfm.gr είναι εδώ παρουσιάζουμε τον νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και συνάμα την νέα ατραξιόν του πρωταθλήματος της Ελληνικής Σούπερλιγκ.

Τον ανακάλυψε η Μίλαν πριν 12 χρόνια από την… φιλική Τρεβίζο. Τον έδινε δανεικό από εδώ και από εκεί, μέχρι το 2005 όπου τον απέκτησε η Σταντάρ Λιέγης, όπου εκεί τον βρήκε… δαίμονας Ντ΄ Όνοφριο. Έκανε τέσσερις πλήρεις σεζόν με τον εξαιρετικό κόους Πρεντόμ αλλα και τον Μπόλονι αργότερα, και το απόγειο του ήταν την σεζόν 2008/09 όπου τα πήρε όλα με την τρομερή, τότε, Σταντάρ και αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς.

Πρόπερσι (2010) τον απέκτησε η οικονομικά προβληματική Έρκουλες στην Ισπανία, έκανε 2 ματς στην Primera, στο μόνο που ξεκίνησε βασικός ήταν στο ΄Πέρεθ΄ με την Μπαρτσελόνα (ήττα 0-3). Η ομάδα του Αλικάντε έπεσε, τα προβλήματα μεγάλωσαν και “έψαχναν” να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του, ενώ και ο ίδιος δεν συμβιβαζόταν με την Segunda. Έτσι, τελευταία μέρα των μεταγραφών γύρισε στην χώρα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, υπέγραψε για 1+1 στην Γκενκ (καλοκαίρι 2011)

Τελικά, την χρονιά που μας πέρασε έπαιξε ένα μόλις45 λεπτά στην Γκένκ και αυτό σε αγώνα CHL, αρχές Νοέμβρη, στην 7αρα από την Βαλένθια στο Μεστάγια, μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο. Είχε μπροστά του 3 αμυντικούς που ο κόουτς Μάριο Μπίν τους είχε σε εκτίμηση.

Τον Ιανουάριο του 2012 οι Βέλγοι της Γκένκ, ήθελαν να τον …ξεφορτωθούν και τον άφησαν να πάει να δοκιμαστεί στην Γαλλία και την Οσέρ. Είναι έμπειρος, διαθέτει ποιότητα αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνουμε” είπε όταν τον είδε ο κόουτς Φουρνιέ της Οσέρ και έτσι απορρίφθηκε. Αρχές καλοκαιριού, ενδιαφέρθηκε γι αυτόν η ομάδα του … Σηφάκη πλέον, η Σαρλερουά αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Από τα τέλη Ιουλίου προπονείται με την Cite Sport (4η κατηγορία Βελγίου) ενώ πριν κανέναν μήνα, αρχές Αυγούστου, συμμετείχε σε έναν φιλικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό (φωτό) με αντίπαλο την Βίσε (2η κατηγορία).

Πέρα από μια πολύ καλή τετραετία στην Σταντάρ Λιέγης, ο Σενεγαλέζος δεν έχει… στεριώσει πουθενά, όμως έχει και πολλά άλλοθι (βλ. Έρκουλες). Πολύ δυναμικός σέντερ μπακ ο οποίος αν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην Κρητική ομάδα. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

Δείτε video με τον Μοχάμεντ Σαρ

http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_programmas/2.4955/2.5322/1.521170

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook