“Τα παιδιά μεγαλώνουν με την ιδέα του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Δελατόλας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα τμήματα υποδομής του “μπασκετικού” ΟΦΗ αλλά και την δουλειά που χρειάζεται να γίνει στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Δελατόλας στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία των κορασίδων και παγκορασίδων στην Αθήνα: “Έχουμε φτιάξει μια ομάδα κοριτσιών και κάναμε μια εκδρομή στην Αθήνα. Ήταν 15 κορίτσια που προσπαθούμε να τους δείξουμε τα μυστικά του αθλήματος και περάσαμε πολύ ωραία. Παίξαμε 4 φιλικά, πήγαμε πολύ καλά και δείξανε τα κορίτσια ειδικά η γενιά του 2001 ότι έχει ένα καλό αγωνιστικό πακέτο και να φτιαχτεί αργότερα και ένα γυναικείο τμήμα”.

Για τις υποδομές: “Είχαμε ξεκινήσει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Νίκος Γαλυφιανάκης. Ήταν 40 παιδιά και τώρα είναι πάνω από 250. Μεγαλώνουμε την ιδέα του αθλητισμού και του ΟΦΗ. Εμείς σαν ΟΦΗ προσπαθούμε να βάζουμε τα παιδιά σε μια διαδικασία να απογαλακτίζονται. Τους θέλουμε μαζί μας αλλά συγχρόνως να είναι και μακριά γιατί κάποιες φορές ασχολούνται παραπάνω απ’όσο πρέπει, Για την ώρα πάμε καλά, τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρουν. Δεν κοιτάμε πρωταθλήματα, είμαστε πιο αγνοί και θέλουμε πρώτα τα παιδιά να περνάνε καλά.

Για τον στόχο του ΟΦΗ να φτιάξει υποδομές για να στελεχωθεί στις πρώτες ομάδες: “Αν δούμε την Α ΕΚΑΣΚ έχει 8 ομάδες σε όλη την Κρήτη. Υπάρχει ένα φαινόμενο πως δεν υπάρχουν ίσως παιδιά που να θέλουν να ασχοληθούν. Ίσως δεν βλέπουν και τα παιδιά ως ένα άθλημα. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση της ΕΚΑΣΚ και να δούμε για το το φταίει και έχει πέσει το μπάσκετ στην Κρήτη. Υπάρχει ενα γενικό πρόβλημα σε όλες τις ομάδες. Μακάρι να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Μπορεί να έχουμε κάποιες επιτυχίες όπως στους παίδες αλλά αυτό δεν λέει κάτι και είναι λίγα τα παιδιά., Εμένα κανείς δεν με πήγε 15 χρονών κάπου. Τα παιδιά αυτά πήγαν, χωρίς κάποιο άγχος για τη νίκη. Πήγαν ένα ταξίδι με τις κολλητές του και πέρασαν ωραία”.

Για το αν ο ΟΦΗ μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να βγάλει δικός του παίκτες: “Είναι ένα δύσκολο θέμα. Είναι λίγοι οι αθλητές. Και από αυτούς να βγάλεις κάποιον που να μπορείς να παίξει Α2 δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια μόνο ο Σκάνδαλος έχει βγει από τον Εργοτέλη. Εμείς είδαμε τα παιδάκια του ΟΦΗ που παίξανε στην Α΄Εθνική και έδειξαν να ανταποκρίνονται. Υπάρχει και το αγωνιστικό κόστος. Είναι δύσκολο και να παίζεις με μικρούς και να σωθείς. Αυτό το καθορίζει η διοίκηση. Το θέλει πιο πολύ και τι στόχους έχει”.

Για την φετινή χρονιά του ΟΦΗ: “Πιστεύω πως η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα στις 3 αγωνιστικές. Έφυγε ο Ραζής και στοίχισε αυτό στην ομάδα. Έχασε κάποια παιχνίδια στον πόντο, μετά είχαμε τραυματισμούς και κάποιες ατυχίες. Με τον καιρό και τα υπόλοιπα παιδιά μπήκαν στο κλίμα του ΟΦΗ αλλά ο αριθμός ήταν λίγοι σαν αριθμό. Δυστυχώς δεν έχει βοηθήσει και ο Τρεπάλοβατς παρόλο που το παιδί είναι πολύ καλό και προσπαθεί. Η ομάδα θα σωθεί αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει του χρόνου. Η φιλοσοφία είναι να πάει ψηλά η ομάδα αλλά θα πρέπει να υπάρχει αιμοδότης”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook