Σφακιανάκης: «Ήταν μία απόφαση ζωής για το σωματείο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο επί σειρά ετών γενικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, Μάνος Σφακιανάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τους δύσκολους μήνες που πέρασαν και την νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει από την Γ εθνική.

Η σεζόν 2015-16 θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην μπασκατική ιστορία του ΟΦΗ αφού η ομάδα δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα της Α2.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους της ομάδας που έχουν δώσει και την.. ψυχή τους για τον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Δεν το έβαλαν κάτω και είναι αποφασισμένοι να παρουσιάσουν μία ομάδα την νέα σεζόν που σταδιακά θα επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο επί σειρά ετών γενικός αρχηγός της ομάδας, Μάνος Σφακιανάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τους δύσκολους μήνες που πέρασαν και την νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει από την Γ εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε o Μάνος Σφακιανάκης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα στην Α2 την περυσινή σεζόν

«Η αλήθεια είναι οτι μας έλειψε η δράση του μπασκετικού ΟΦΗ στα παρκέ. Ήταν δύσκολοι μήνες για όλους εμάς που αγαπάμε και υπηρετούμε τον ΟΦΗ τόσα χρόνια. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Μία απόφαση ζωής για το σωματείο. Υπήρξε διάσταση απόψεων και ένταση. Τελικά δείξαμε οτι είμαστε μία οικογένεια. ΟΦΗ είναι ενιαίος και αδιαίρετος».

Για την νέα χρονιά που θα βρει την ομάδα στην Γ εθνική

«Τώρα με τα άτομα που έμειναν ξεκινάμε κάτι καλό από την Γ εθνική. Έχει ξαναγίνει και έχουμε την εμπειρία να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Είμαστε έτοιμοι και… σοφότεροι. Θα κινηθούμε με χαμηλό βλέμμα και με σταθερά βήματα. Η ομάδα ξεκινάει από το… μηδέν και θα πορευτεί με υγεία. Με διαφορετική φιλοσοφία. Τα λάθη του παρελθόντος μας έγιναν μαθήματα. Η ομάδα θα στηριχθεί και στα δικά της παιδιά. Οι ακαδημίες μας παράγουν έργο όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα Παίδων μετέχει στο Final 6 στα Τρίκαλα. Υπάρχει ταλέντο και μέλλον».

Για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής και τον Γιάννη Δανδάλη

«Το πρωτάθλημα της Γ εθνικής έχει και αυτό έξοδα. Θα έχουμε πάντως μία αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα. Στόχος μας είναι να μην κινδυνέψουμε αρχικά και μετά βλέπουμε. Ο ΟΦΗ έχει ένα ισχυρό… brand name και στηρίζεται στον κόσμο του. Θα κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε. Θα έχουμε δύσκολα ταξίδια αλλά ο κ. Δανδάλης δεσμεύτηκε προσωπικά να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε μαζί του. Είναι ειλικρινής, καθαρός, τίμιος και ντόμπρος. Έχει ακούσει αλλά έχει δώσει και πολλά. Το μπάτζετ μας θα κινηθεί χαμηλά με 5-6 δικά μας παιδιά. Δεν θα έχουμε άγχος και θα το χαρούμε. Θα είναι μία μεταβατική χρονιά. Το προπονητικό τιμ έχει βρεθεί (Κόκκινος, Καρλάφτης) και σιγά σιγά θα γεμίσει το ρόστερ. Μιλάμε με παίκτες από την τοπική κυρίως αγορά με προσωπικότητα και εμπειρία».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ

«Είναι ο πολύτιμος αρωγός μας. Ο ΟΦΗ χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Ξέρουμε οτι τον στενοχωρήσαμε αλλά στα δύσκολα ξέρει να στέκεται στην ομάδα όπως έγινε και στο ποδόσφαιρο. Πριν μερικά χρόνια ο κόσμος δεν μα γύρισε την πλάτη σε μία ακόμα δύσκολη στιγμή και στο ΒΑΚ δεν έπεφτε… καρφίτσα. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και τώρα. Για όλους μας αυτό που έγινε ήταν… μία μαχαιριά. Δεν θα αφήσουμε όμως την ομάδα που αγαπάμε. 16 σερί χρόνια είμαι στον πάγκο της ομάδας και βλέπω όλα τα ματς. Είμαστε όλοι ευλογημένοι που βρισκόμαστε σε αυτό το σωματείο, που για μας είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα».

Για το αν υπήρξαν σκέψεις συγχώνευσης με κάποια ομάδα το περασμένο καλοκαίρι

«Ναι, πέρασε ως σκέψη αν και το εγχείρημα του 2004 στην πράξη ήταν αποτυχημένο και όχι αγωνιστικά. Έγιναν κάποιες προσπάθειες και σκέψεις για συνεργασία αλλά δεν προχώρησε. Ο ΟΦΗ συνεχίζει από το δικό του μετερίζι. Θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Με αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook