Κόκκινος: «Ο ΟΦΗ πάνω από όλα και όλους»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, Γιάννης Κόκκινος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την έως τώρα πορεία της ομάδας, την επόμενη… μέρα της αλλά και τον κόσμο του.

Ο ΟΦΗ πέτυχε την περασμένη Κυριακή την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας στην Νίκαια του Αρη με 79-85 για την 20η αγωνιστική της Γ εθνικής (2ος όμιλος Νότου) και εξασφάλισε και μαθηματικά την  παραμονή του.

Ο προπονητής της Κρητικής ομάδας, Γιάννης Κόκκινος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την έως τώρα πορεία της ομάδας, την επόμενη… μέρα της αλλά και τον κόσμο του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Κόκκινος στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη επί του Αρη Νίκαιας (79-86)

«Πήραμε και την ρεβάνς για την ήττα μας στον πρώτο γύρο στο ΒΑΚ, που είχε έρθει στην παράταση με σουτ σε… νεκρό χρόνο. Τα παιδιά μου ήταν συγκλονιστικά. Και ειδικά ο Ξενάκης που έσφιξε τα… δόντια, παίζοντας και 40 λεπτά. Όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν και την “ψυχή” τους. Ήμασταν συγκεντρωμένοι αν και προέκυψαν δυσκολίες στο ματς, τραυματισμοί Πρωτογεράκη – Ξενάκη. Αξίζουν ένα μπράβο σε όλους. Ήμασταν ΟΜΑΔΑ”.

Για το πως κύλησε το ματς με τον Αρη 

“Στο πρώτο δεκάλεπτο αγγίξαμε το τέλειο. Είχαμε πολυφωνία στην επίθεση, όπου κάναμε άψογες επιλογές, σκοράραμε 33 πόντους ενώ ήμασταν εξαιρετικοί και στην άμυνα με μόλις 21 πόντους. Μετά πετύχαμε σχεδόν 50 πόντους στο ημίχρονο. Στην συνέχεια… “κολλήσαμε” αλλά και πάλι είχαμε καλή απόδοση. Αφιερώνουμε την νίκη στον φυσικοθεραπευτή μας, Μανούσο Μαυροειδή, που είναι μία πολύτιμη μονάδα για μας”.

Για τον φετινό ΟΦΗ

“Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και κανείς δεν λέει το αντίθετο. Καταφέραμε και μείναμε στην κατηγορία σχετικά νωρίς, σχεδόν από τα Χριστούγεννα, και μαθηματικά μετά την νίκη μας επί του Αρη. Ο καθένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα. Είμαι προπονητής από το 1990 και τέτοιο οικογενειακό κλίμα δεν έχω ξανά συναντήσει σε ομάδα. Η ομάδα έχει αθλητές που δεν είναι εγωϊστές. Είναι η ομάδα πάνω από όλα και όλους. Η διοίκηση μας στηρίζει και είναι δίπλα μας. Ο άμεσος συνεργάτης μου (Καρλάφτης) είναι πολύτιμος”.

Για τον στόχο του ΟΦΗ στα εναπομείναντα ματς

“Αν είχαμε κερδίσει κάποια ματς, που χάσαμε στον πόντο θα ήμασταν σε καλύτερη θέση και θα μιλούσαμε τώρα από άλλη… βάση. Κυνηγάμε την πεντάδα. Στόχος μας είναι να μπουν στις υποχρεώσεις της ομάδας πιο ενεργά τώρα οι νέοι παίκτες, με περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται με τις αναδιαρθρώσεις. Πέρυσι ανέβηκε και ο 4ος αλλά αυτό είναι δύσκολο να ξανά γίνει. Ο αρχικός στόχος μας έχει επιτευχθεί.  Κάναμε ένα… RESTART, που με βάση αυτά που είχαμε σχεδιάσει εξελίσσεται σούπερ”.

Για την νέα σεζόν

“Η συνταγή είναι πετυχημένη και δεν πρέπει να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μεγάλες αλλαγές. Δεν ξέρω αν θα σταματήσει οριστικά ο Ξενάκης, που έχει δηλώσει οτι θα το κάνει. Θα έχουμε μία συζήτηση και θα δούμε. Θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω. Και πέρυσι το είχε πει και άλλαξε ευτυχώς γνώμη. Έχει βέβαια ένα καταπονημένο κορμί αλλά είναι γερό… σκαρί. Πάντως θέλουμε η ομάδα να απρτίζεται από ντόπια παιδιά. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η άνοδος. Υπάρχει ένα πλάνο. Δεν θα είναι κακό αν μείνουμε στην Γ εθνική για 4-5 χρόνια καθώς είναι μία κατηγορία που προσφέρεται για το “χτίσιμο” μίας ομάδας. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ο στόχος μας βέβαια αφού είναι θέμα διοίκησης. Εμείς είμαστε υπηρέτες και στρατιώτες και οτι αποφαιστεί θα το ακολουθήσουμε”.

Για το φετινό πρωτάθλημα τςη Γ εθνικής (2ος όμιλος)

“Ανεβαίνουν δύο ομάδες ενώ ο Διαγόρας είναι μία κλάση από τις άλλες ομάδες. Υπάρχουν δυνατές ομάδες και μία από αυτές είναι και ο ΟΦΗ. Υπάρχει μία… πίκρα γιατί θα μπορούσαμε να ήμαστασν στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Αυτό σχεδιάζαμε το καλοκαίρι. Να φτιάξουμε μία ομάδα που θα… ματώνει στο γήπεδο. Είμαστε συνεπείς στο αρχικό μας πλάνο. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά ηενικά είμαστε ικανοπιημένοι. Οι παίκτες μας δείχνουν αυταπάρνηση”.

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ 

“Αγαπάνε τον ΟΦΗ και είναι δίπλα μας. Θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι στα ματς. Ο κόσμος θα πρέπει να έρχεται ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία παίζει η ομάδα και σε ποια θέση βρίσκεται. Ποτέ δεν είναι αργά όμως για να έρθουν”.

Για το “Ηράκλειο”, τον Εργοτέλη και το Κρητικό μπάσκετ

” Το “Ηράκλειο” κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μείνει κατηγορία. Στην αρχή ίσως έγινε λάθος σχεδιασμός και χάθηκε χρόνος με την υπόθεση της Α1. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Εργοτέλης “μάχεται” και αυτός. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Μόνο μπράβο αξίζουν και στις δύο ομάδες. Γενικά η χρονιά του Ηρακλειώτικου μπάσκετ είναι μέτρια και το πρόσημο προς το αρνητικό, αν και είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε. Το Κρητικό μπάσκετ πάντως πηγαίνει καλά και έχουμε από μία ομάδα σε κάθε Εθνική κατηγορία. Το Ρέθυμνο πηγαίνει καλά. Και μεις πάμε καλά”.

Stoiximan.gr. 0% γκανιότα στα πιο δημοφιλή ματς κάθε μέρα & τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα της αγοράς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook