Αγαπιάδης: «Θέλω να μείνω στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο γκαρντ του ΟΦΗ, Κώστας Αγαπιάδης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την ομάδα του, την απόφαση του να φύγει από το «Ηράκλειο», το μπάσκετ της Κρήτης αλλά και την προπονητική.

Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το σωματείο του ΟΦΗ που εξασφάλισε από νωρίς την παραμονή του και τερμάτισε στην 6ή θέση.

Έπειτα από μια γεμάτη χρονιά , ο Κώστας Αγαπιάδης, ο υπαρχηγός της ομάδας, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στις Αγγελική Μαυράκη και Ειρήνη Άγα στην εκπομπή «Κορίτσια Για Μπάλα» για την ομάδα του, την απόφαση του να φύγει από το «Ηράκλειο ΟΑΑ», το μπάσκετ της Κρήτης και την προπονητική.

Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν, υπάρχει προδιάθεση για ανανέωση στη συνεργασία του ΟΦΗ με τον Κώστα Αγαπίάδη;

«Σίγουρα υπάρχει προδιάθεση να μείνω στην ομάδα. Την αγάπησα με αγάπησαν. Η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη. Χωρίς κανένα παράπονο είτε από τη διοίκηση είτε από το πρόσωπο μας. Ναι υπάρχει. Δεν έχουμε όμως ακόμα μιλήσει. Είναι νωρίς ακόμα. Θα δούμε πρώτα τη σύσταση και τα μέλη του ΟΦΗ. Ποια θα είναι τη νέα σεζόν ποια θα παραμείνουν, τι ενισχύσεις θα υπάρχουνε. Μετά θα έρθουμε σε επαφή. Θέλω να μείνω στην ομάδα γιατί το «restart» δεν το κάναμε μόνο για να το πούμε αλλά να υπάρξει και συνέχεια. Θα ήθελα να είμαι και εγώ εκεί κοντά τους να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Πως θα είναι τα πράγματα χωρίς τον Ανδρέα Ξενάκη;

«Μεγάλη απουσία, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γιατί είναι ένας άνθρωπος που βοηθούσε σε όλους τους τομείς. Θετική ενέργεια, θετικός άνθρωπος. Πραγματικά θα μας λείψει, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και μάλλον θα συνεχίσω εγώ το έργο του».

Ποιος θα ήθελες να είναι στη θέση του Ξενάκη;

«Ο κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός άνθρωπος και διαφορετική προσωπικότητα. Δεν μπορώ να σου πω από τώρα για αυτόν που θα έρθει να καλύψει τη θέση του Ξενάκη. Θα προσαρμοστεί εκείνος θα προσαρμοστώ και εγώ και θα κάνουμε μια καλή συνεργασία».

Τι είναι αυτό που θα κρατήσεις από τη φετινή αγωνιστική σεζόν;

«Αμέτρητες οι στιγμές που μπορώ να σου πω. Οι παρέες ήταν εκπληκτικές η χημεία τρομερή φοβερή παρέα, πολύ γέλιο. Κάναμε νίκες εκτός έδρας και μείναμε ενωμένοι. Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο αλλά ήταν πάρα πολλές οι καλές στιγμές μεταξύ μας. Το πενθήμερο που πήγαμε στα δύο νησιά ήταν κάτι πολύ ωραίο. Κάθε αποστολή και κάθε προπόνηση που κάναμε με τα παιδιά ήταν μια φοβερή εμπειρία. Πραγματικά δεν αισθάνθηκαν ποτέ κακή ενέργεια και αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός μετά από αυτή τη χρονιά. Αισθάνομαι ευτυχισμένος γιατί με αγκαλιάσαν και αγκάλιασα και εγώ, αυτό είναι το μπάσκετ».

Είχες μια ιδιαίτερη σχέση με τα μικρότερα παιδιά. Σχέση συμβουλεύομαι όχι επιβάλλομαι:

«Η εμπιστοσύνη κερδίζεται και χτίζεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και σε μία ομάδα. Το έχω και στην προσωπική μου ζωή αυτό. Δεν προσπαθώ να επιβάλω κάτι αλλά ότι θέλω να περάσω το κάνω με τον τρόπο μου και την προσωπικότητα μου. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται. Κέρδισα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου. Απλά όταν το λες με σωστό και ήρεμο τρόπο ο άλλος το δέχεται και πιο εύκολα. Φυσικά υπήρξαν και οι στιγμές που βρέθηκα εκτός εαυτού. Με διακόσιους σφυγμούς θα το δεις και αυτό αλλά ποτέ δεν ξέφυγα από τα όρια. Μόνο με τους διαιτητές που δεν τα πήγα και πολύ καλά αλλά με τους συμπαίκτες μου όχι. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένας αθλητής με αρκετά χρόνια στην πλάτη του. Δηλαδή στα παιδιά που έρχονται τώρα για να παίξουν μπάσκετ να προσπαθήσει να μεταδώσει και να αφομοιώσει στα καινούρια παιδιά ώστε να το βγάλουν και εκείνα».

Έχεις αγωνιστεί και εκτός Κρήτη σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Ποια είναι η άποψη σου για την ποιότητα σε αυτές με το πέρας των χρόνων;

«Υπήρξε η Γ Εθνική πολύ δυνατή. Φέτος απογοητεύτηκα από το επίπεδο της Γ Εθνικής, ειδικά από το επίπεδο των Αθηναϊκών ομάδων. Δυστυχώς κάθε χρόνο το επίπεδο πέφτει. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση».

Αν ερχόταν ξανά πρόταση από το Ηράκλειο θα τη δεχόσουν;

«Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό. Από το Ηράκλειο έφυγα χαρούμενος, ίσως με μια μικρή πικρία που την καταλάβαινα μιας και λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων έπρεπε να αποχωρίσω. Δεν μπορούσα να είμαι κοντά τους όσο εκείνοι. Είμαι και λίγο συναισθηματικός, δηλαδή εκεί που με αγαπάνε εκεί μένω και εκεί πάω. Δηλαδή αυτή τη τη στιγμή δεν βλέπω κανένα λόγο να φύγω από τον ΟΦΗ.

Πως είδες φέτος τους άλλους δύο Κρήτες των εθνικών κατηγοριών;

«Ο Εργοτελης και το Ηράκλειο έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια. Σίγουρα ήταν και λίγο άτυχοι και δεν τράβηξε η φετινή χρονιά. Ελπίζω του χρόνου να αλλάξει αυτό. Βάζοντας τις βάσεις και με μοναδικό στόχο να αναδείξουν καινούρια παιδιά».

Αυτό είναι το «μυστικό» που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι κρητικές ομάδες για να ορθοποδήσουν;

«Σίγουρα. Αλλά θέλει και λίγο χρόνο. Ας πούμε φέτος ο ΟΦΗ στηρίχτηκε σε οχτώ παιδιά. Του χρόνου θα πρέπει να στηριχθεί στον ίδιο αριθμό παιδιών και την ίδια ηλικίας. Σε δυο τρία χρόνια αυτά τα παιδιά θα είναι έτοιμα να παίζουν σε κατηγορία και γιατί όχι να στηρίξουν τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και το Ηράκλειο. Και να γίνουν αυτά τα βιολιά των ομάδων του Ηρακλείου. Και γιατί όχι να μην ανεβαίνουν κατηγορία και να γράψουν ιστορία με αυτές. Αλλά αυτό θέλει ένα πλάνο από όλους και από το προπονητικό τιμ και από τη διοίκηση της κάθε ομάδας.

Εκτός από παίκτης ασχολείσαι και με την προπονητική:

«Οφείλω να σου πω ότι έχω ξεκινήσει από τα δεκαοχτώ μου. Για πάνω από τέσσερα χρόνια ήμουνα στην ακαδημίες του Ικάρου, οπότε δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Ήταν κάτι που ήθελα, κάτι που μου άρεσε και φέτος πραγματικά ενθουσιάστηκα μόλις μου είπαν να ασχοληθώ με τα μικρά παιδιά. Προσπαθώ να τους μεταδώσω όλες τις εμπειρίες μου με τρόπο μεταδοτικό και ήρεμο, για να δεχτούν το μπάσκετ σαν άθλημα και σαν ευχαρίστηση».

Στο τουρνουά «Νίκος Γαλυφιανάκης» θα σε δούμε;

«Έχω παίξει ήδη παιχνίδια με τα πιτσιρίκια μου και θα συνεχίζουμε καθ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αυτά τα τουρνουά είναι για να δώσουν χαρά στα παιδιά και να περάσουν καλά. Δεν έχει καμία σημασία το σκορ. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να ευχαριστηθούν τα παιδιά να μπούνε να παίξουνε να πουν ότι έφυγαν και έδωσα μια ασιτσ μια πάσα και να συνεχίσουν το μπάσκετ. Αυτό θέλουμε. Να κρατήσουμε τα παιδιά στο μπάσκετ».

Έχεις ένα ιδιαίτερο τρόπο στο να σουτάρεις βολές. Κάνεις δηλαδή μια περιστροφή γύρο από τη μέση και μετά σουτάρεις από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Πως εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο θεαματικό τρόπο;

«Οι προπονητές λένε ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και σε βοηθάει να είσαι πιο αποτελεσματικός πριν σουτάρεις μια βολή. Ακολουθείς ένα μοτίβο το οποίο πρέπει συνέχεια να ακολουθείς γιατί η ελεύθερη βολή έχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Έχουμε δει σουτέρ και σουτέρ να χάνουν βολή αφορά κυρίως την ψυχολογία τους. Είναι πολύ προσωπικό αυτό, δεν το ξέρει ούτε η γυναίκα μου αυτό. Ο άνθρωπος που με έφερε στο μπάσκετ κατά κάποιο τρόπο είναι σαν τα τον θυμάμαι με αυτό. Και είχα πει ότι θα κάνω αυτή την κίνηση πριν από κάθε βολή ώστε να τον θυμάμαι».

Πηγή : basketaki.news

Παιχνίδι από όπου κι αν βρίσκεσαι (κινητό, tablet). Stoiximan.gr.