Σφακιανάκης: «ΟΦΗ και κόσμος πάνε… πακέτο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Γενικός αρχηγός του ΟΦΗ, Μάνος Σφακιανάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το… “CONTINUE” και την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και το νέο… αέρα που πνέει στα Διοικητικά της ενώ έκανε ειδική αναφορά στους φιλάθλους της.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε και επίσημα την σεζόν και άπαντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους οτι η ομάδα θα έχει μία αξιόλογη πορεία στην Γ εθνική και φέτος.

Ο Γενικός αρχηγός της ομάδας, Μάνος Σφακιανάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για το…”CONTINUE” του ΟΦΗ, την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και το νέο… αέρα που πνέει στα Διοικητικά της ενώ έκανε ειδική αναφορά στους φιλάθλους της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε o Μάνος Σφακιανάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το περυσινό RESTART

“Πέρυσι κάναμε το RESTART, τώρα κάνουμε το CONTINUE. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις αλλά μετά την περυσινή πετυχημένη σεζόν που επιστρέψαμε στην δράση τώρα συνεχίζουμε. Ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Έχουμε έναν καλό βασικό κορμό και η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Ήρθαν καλοί παίκτες και θα φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Βάλαμε γερά θεμέλια και με τις τέσσερις ποιοτικές μεταγραφές. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η άνοδος. Θέλουμε να έχουμε διάρκεια και συνέχεια ως ομάδα. Δυνατό μας χαρτί είναι οι Ακαδημίες”.

Για την φιλοσοφία της ομάδας

“Χτίζουμε” μία ομάδα με βάθος χρόνου και θέλουμε να μείνει σε καλό επίπεδο για αρκετά χρόνια.  Δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ αλλά δεν θα ξανά κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Τότε που χτίζαμε καλές μεν ομάδες αλλά “φωτοβολίδες”. Κάθε χρόνο φτιάχναμε ομάδα από το μηδέν”.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ

“Πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. ΟΦΗ και κόσμος είναι ένα. Μας στήριξε στα δύσκολα και τον ευχαριστούμε. Τους θέλουμε δίπλα μας. Ξέρουμε οτι στην πλειοψηφία του είναι ποδοσφαιρικός κόσμος αλλά έχει χώρο να δει και καλό μπάσκετ. Έχουμε ένα ιδιόκτητο γήπεδο που μακάρι να είναι γεμάτο σε κάθε ματς”.

Για τα νέα μέλη στην Διοίκηση

“Έχουμε μία δυνατή και ενωμένη Διοίκηση. Στους παλιούς (Καμπάκα – Χωραϊτη) έχουν προστεθεί ο Κανταρτζόγλου, ο Καρβούνης και ο Μαυροκουκουλάκης. Όλοι τους βοηθάνε πάρα πολύ. Ήρθε και ο Μανώλης Αλεξάκης που έχει δώσει έναν άλλο αέρα στην ομάδα. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Όλοι τους είναι εδώ αλλιώς δεν θα υπήρχε ΟΦΗ. Υπάρχει όρεξη και κίνητρο σε όλους και αγαπάνε τον ΟΦΗ”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ εθνικής

“Το νέο πρωτάθλημα ίσως να μην είναι τόσο  δύσκολο όσο το περυσινό αλλά παραμένει από τα πιο δύσκολα της χώρας. Θα υπάρχουν και πάλι ομάδες δύο ταχυτήτων και ελπίζω ο ΟΦΗ να είναι στην πρώτη. Έχουμε χρόνο ακόμα μέχρι το τζάμπολ στα μέσα Οκτώβρη. Θα δώσουμε φιλικά και πλέον έχουμε “κλείσει” το ρόστερ μας. Θα είμαστε έτοιμοι. Θα έχουμε αντίπαλο και τον Α.Ο.Κ Χανιά που του εύχομαι καλή επιτυχία. Έχει κάνει καλές μεταγραφές και θέλει να αφήσει την “σφραγίδα” του στο νέο πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν θα είναι ο Εργοτέλης και αυτό είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη που έχουμε περάσει και μεις”.

Για την δύσκολη περίοδο που βίωσε η ομάδα

“Περάσαμε δύσκολα  και στενάχωρα. Είμαι 19 χρόνια στον ΟΦΗ και έχω ζήσει και καλές αλλά και δύσκολες στιγμές. Από το να πρωταγωνιστούμε στην Α2 μέχρι να μην κατεβαίνουμε στα ματς και να πέφτουμε κατηγορία, που ήταν κάτι αναπόφευκτο και σκληρό. Σημασία έχει να κάνουμε καλό κουμάντο στα οικονομικά. Τίποτα δεν έρχεται τυχαία στην ζωή. Η διάρκεια έχει σημασία. Θέλουμε να προωθήσουμε δικά μας παιδιά και ήδη πέρυσι έπαιξε πολλά ματς, πριν τραυματιστεί, ο Βλαχάκης. Έχουμε μία καλή φουρνιά. Μακάρι να είχαμε έναν μεγάλο επενδυτή”.

Για την αποχώρηση Δελατόλα

“Με τον Νίκο έχουμε άριστες σχέσεις. Είναι φίλος και αδερφός. Από το 1999 που τον έφερα στον ΟΦΗ από τον Αλιμο είχαμε μία άριστη και πετυχημένη συνεργασία. Του έγινε πρόταση, χωρίς να είμαι εγώ ο αρμόδιος και να ξέρω λεπτομέρειες, και επέλεξε να φύγει. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανε την καλύτερη επιλογή αλλά η “πόρτα” του ΟΦΗ θα είναι πάντα ανοικτή για αυτόν”.

Για το αν θα πρέπει να υπάρχει συνένωση ομάδων μπάσκετ στο Ηράκλειο

“Στο παρελθόν αυτό απέτυχε. Είναι δύσκολο αλλά ενδεχομένως να πρέπει να γίνει πάλι. Βέβαια για να γίνει θα πρέπει να παραμεριστούν εγωϊσμοι.. να υπάρχει μία κοινή φιλοσοφία και να μείνουν στην άκρη οι μάσκες. Είναι θέμα νοοτροπίας και νομίζω οτι δεν είμαστε έτοιμοι να γίνει ακόμα. Απαιτεί πολλά”.

Το μήνυμά του στον κόσμο του ΟΦΗ

“Θέλουμε να γεμίζει το ΒΑΚ. Είναι το άλλο μας… μισό. Στέλνω μήνυμα αγάπης στον κόσμο που μας στηρίζει πάντα. Δεν αφήσαμε τον ΟΦΗ στα δύσκολα και έτσι δεν θα μας αφήσει και αυτός. ΟΦΗ και κόσμος πάνε… πακέτο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook