Κριθινάκης: “Έχουμε αδικήσει αρκετά τους εαυτούς μας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο 23χρονος γκαρντ του ΟΦΗ, Νίκος  Κριθινάκης, μίλησε στο basketaki.news  σχολιάζοντας την φετινή πορεία του ΟΦΗ, την αλλαγή προπονητή και την συνέχεια του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Nίκο, πέρσι είδαμε ένα δυνατό “restart” από τον ΟΦΗ, φέτος ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν, όλοι περιμέναμε το “continue” αλλά η πορεία δεν ήταν έτσι τουλάχιστον ως τώρα…

“Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε τραυματισμούς κάτι που συνεχίζεται ακόμα και τώρα με αποτέλεσμα να μην έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις πάνω από 1 μήνα όλη η ομάδα. Πάντα θα υπήρχε κάποια έλλειψη που είχε ως συνεπεία κάποια στιγμή να επηρέαζε το θετικό ξεκίνημα της ομαδας”.

Σε εκείνο το σημείο νιώσατε σαν σύνολο ότι κάτι δεν πάει καλά;
“Θεωρώ πως έχουμε αδικήσει αρκετά τους εαυτούς μας! Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και συγκέντρωση σε ότι κάνουμε ούτως ώστε να κλείσουμε καλά τον 1ο γύρο καλύπτοντας τα αρνητικά αποτελέσματα”.

Έζησες τόσο την “εποχή” Γιάννη Κόκκινου και τώρα την αλλαγή με Βασίλη Ράλλη, βοήθησε αυτό την ψυχολογία της ομάδα; Πως το πήρατε όλο αυτό το γεγονός που έγινε μέσα σε μία αγωνιστική;

“Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, όμως επειδή η αλλαγή αυτή έγινε στα μέσα της σεζόν, θεωρώ πως δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα τα οποία θα μας φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα πράγμα το οποίο γίνεται στο έπακρον και από τους δυο coach”.

Το 17′ τελείωσε και o απολογισμός του ΟΦΗ είναι 5 νίκες και 4 ήττες, με την νέα χρονιά να ξεκινάει για εσάς με μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση στην Αταλάντη κόντρα στον Λόκρο. Είστε έτοιμοι για την διεκδίκηση του ροζ φύλλου;

“Σίγουρα ο Λοκρός είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Όμως εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και υπομονετικοί και τα 40 λεπτά για να ξεκινήσουμε με το δεξί τη νέα χρονιά”.

Σε γενικές γραμμές θεωρείς δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ;

“Όσον αφορά το πρωτάθλημα στην αρχή φαινόταν πως θα ήταν ένα πρωτάθλημα χωρισμένο σε 3 κατηγορίες, όσον αφορά τους στόχους κάθε ομάδας, αλλά αν λάβουμε υπόψιν κάποια αποτελέσματα δείχνει πως όλοι μπορούν να κερδίσουν και χάσουν από τον καθένα εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος”.

Έχεις ξανά αγωνιστεί σε αυτό το πρωτάθλημα πρώτη φορά με τη νεοφώτιστη τότε Ακαδημία Ρεθύμνου, πως βλέπεις το γεγονός ότι η ομάδα εκείνη που πήρατε από το χέρι και ανεβάσατε στις εθνικές κατηγορίες, πλέον ειναι ξανά στην ΕΚΑΣΚ και δε θυμίζει κάτι από το τότε;

“Δεν ξέρω τα τελευταία χρόνια τι γίνεται, απλά γνωρίζω πως όσο ήμουν εκεί η ομάδα και οι άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί έκαναν μια υπερπροσπάθεια και ήταν μεγάλο κατόρθωμα για μένα μόλις στα 3 χρόνια δημιουργίας της να καταφέρει να αγωνιστεί στην Γ’ εθνική με παίκτες- παρέα και να ξαναπάρει το πρωτάθλημα Κρήτης αμέσως μετά την πτώση της. Στο σήμερα όμως πραγματικά δεν έχω παρακολουθήσει τι γίνεται εκεί”…

Παρακολουθείς όμως την πορεία κάποια άλλης κρητικής ομάδας;

“Να παρακολουθώ κάποια συγκεκριμένη οχι, κάτι που μπορώ να πω όμως είναι πως είναι κρίμα να βλέπουμε τον Εργοτέλη που πριν 2 χρόνια ήταν στην Β’ εθνική να αγωνίζεται στο τοπικό όμως παρόλα αυτά φαίνεται να γίνεται καλή δουλειά μέσα στο γήπεδο ακόμα και σε αυτή την κατάσταση”.

Το συντοπίτη της Γ’ Εθνικής, ΑΟΚ Χανίων πως τον βλέπεις;
“Τα Χανιά με εντυπωσίασαν αρκετά μπορώ να πω το καλοκαίρι στα μεταξύ μας φιλικά. Είναι αξιέπαινο για αυτούς που παλεύουν όλα τα παιχνίδια όμως θεωρώ πως έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και θα μπορούσαν να φέρουν πιο καλά αποτελέσματα”.

Κάνε μου μια ευχή για το 2018…

¨Η μόνη ευχή που έχω να κάνω είναι να σφύζουν όλες οι ομάδες από υγεία και όλα τα άλλα θα βγουν μέσα από δουλειά,υπομονή και επιμονή…μόνο υγεία”!

Πηγή :basketaki.news

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook