Ράλλης: «Θα είναι μια μοναδική εμπειρία»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο προπονητής της ομάδας του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την εμπειρία που θα ζήσει στο Eurobasket Summer League του Las Vegas, την συνεργασία της ομάδας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον ΟΦΗ της επόμενης σεζόν αλλά και το… Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ξεχωριστή τιμή για τον Βασίλη Ράλλη που θα βρεθεί στο Eurobasket Summer League του Las Vegas στις αρχές του Ιούλη. 

Ο προπονητής της ομάδας του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την εμπειρία που θα ζήσει στην Αμερική, την συνεργασία της ομάδας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον ΟΦΗ της επόμενης σεζόν αλλά και το… Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αναλυτικά όσα είπε o Βασίλης Ράλλης, στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την επικείμενη συμμετοχή του στο Eurobasket Summer League του Las Vegas

«Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Με κάλεσε ο Γιώργος Μπιτζάνης και τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε. Με είχε προετοιμάσει και το περίμενα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνει.  Θα βρίσκομαι στο Las Vegas από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου. Είναι το 2ο μεγαλύτερο  Summer League, ένα μίνι draft. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Θα κάνω γνωριμίες, θα ανταλλάξουμε απόψεις με άλλους προπονητές και θα αποκομίσω πολλά οφέλη για την συνέχεια. Θα δω και κάποιους παίκτες που  αν και θα ήθελα δεν γίνεται να τους… φέρω φυσικά στον ΟΦΗ (γέλιο)».

Για τον ΟΦΗ της περασμένης σεζόν

«Έχουμε να πούμε πολλά για την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ανέλαβα στα τέλη Νοέμβρη και ήξερα τους περισσότερους παίκτες αφού είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ήμασταν άτυχοι αλλά και αναποτελεσματικοί σε αρκετά ματς που χάσαμε στον  πόντο. Είναι και θέμα ψυχολογίας να μην κερδίζεις δικά σου ματς. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μας».

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε  για Ρέθυμνο και «Ηράκλειο»

«Το Ρέθυμνο δεν μπήκε στα πλεϊ οφ. Η ομάδα εξαρτάται πολύ από τους ξένους. Τώρα που ανέλαβε ο Μυκωνιάτης ελπίζω οτι θα στραφεί και σε παιδιά από την Κρήτη. Για το «Ηράκλειο» μπορώ να πω οτι η ομάδα ξεκίνησε με όνειρα και δυνατό μπάτζετ. Δυστυχώς όμως είχε τραυματισμούς και δεν ήρθαν τα αποτελέσματα όπως τα ήθελε με συνέπεια να σωθεί την τελευταία αγωνιστική. Τώρα κοιτάει την επόμενη σεζόν που ελπίζω να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Για την επόμενη χρονιά στον ΟΦΗ

«Ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί ο στόχος και το μπάτζετ της νέας σεζόν. Μετά θα μιλήσουμε και με τους παίκτες αφού θα ξέρουμε που θα κινηθούμε. Θέλω έναν ΟΦΗ δυνατό και πρωταγωνιστή. Η ομάδα δεν είναι για να μείνει πολλά χρόνια σε αυτή την κατηγορία. Ξέρουμε τις ομάδες του Ομίλου μας και ευτυχώς οι πολύ δύσκολες ομάδες είναι στον άλλο Ομιλο. Και στον δικό μας πάντως υπάρχουν δυνατές ομάδες. Τα ταξίδια είναι πολλά αλλά έχουμε συνηθίσει πλέον».

Για την συνεργασία του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

«Η συνεργασία αυτή δεν έχει να κάνει με τον ΟΦΗ και είναι υπεράνω συλλόγων. Δεν θα μιλήσω οπαδικά ή οτι κάνουν πόλεμο στον ΟΦΗ. Θα πω την γνώμη μου όπως την αισθάνομαι. Διαφωνώ με την ανακοίνωση και την θέση του συνδέσμου προπονητών. Δεν κοιτάμε οτι θα έρθει στην πόλη μας ένας άνθρωπος Θρύλος. Τι να πούμε για τον Παναγιώτη Γιαννάκη; Μία μέρα του είναι όλη μας η ζωή. Μου μιλούσε τρεις ώρες και είχα μείνει με το.. στόμα ανοικτό. Είναι άφταστος. Μας κάνει την τιμή και μεις δεν κοιτάμε την θετική πλευρά. Δηλαδή δεν υπάρχουν προπονητές το καλοκαίρι που κάνουν μαθήματα επί πληρωμή στα παιδιά; Και στο εξωτερικό όλα γίνονται με αμοιβή. Εκεί που θα πάω στην Αμερική κάθε παιδί θα πρέπει να καταβάλλει 500 δολάρια. Κανείς δεν το κάνει αφιλοκερδώς. Όλα τα άλλα, συγγνώμη που το λέω, είναι μπούρδες. Δεν έχουμε δικαίωμα όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του Παναγιώτη Γιαννάκη να κάνουμε τέτοιες κρίσεις».

Για τους Τελικούς της Α1

«Δυστυχώς έγιναν στην σκιά του χαμού του Παύλου Γιαννακόπουλου. Έφυγε και ο Κώστας Πολίτης. Έχει πέσει… θανατικό, τι να πω.  Οι παίκτες στους Τελικούς ήταν… ξεζουμισμένοι. Είχαν μία επίπονη χρονιά και αυτό φάνηκε. Δεν είδαμε πολύ καλά ματς. Τελικά ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και την διαφορά την έκαναν οι ποιοτικοί παίκτες του που έπαιξαν άριστα το «1 εναντίον 1″.Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στο 2ο ματς. Για τα όσα γίνονται με την διαιτησία, δεν έχω να πω τίποτα αφού κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια. Φταίνε οι παράγοντες για όλη αυτή την κατάσταση».

Για το Μουντιάλ της Ρωσίας 

«Εννοείται πως το παρακολουθώ . Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. «Ψηφίζω» οτι θα το πάρει Ευρωπαϊκή ομάδα. Γαλλία, Ισπανία ενώ η έκπληξη θα είναι η Κροατία. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι  διασταυρώσεις».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook