«Πολυβόλο» στην επίθεση – «παιδική χαρά» στην άμυνα

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Για ακόμη μια χρονιά ο ΟΦΗ δείχνει σημάδια της σεζόν 2010-2011 όπου  τότε είχε μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και μία από τις χειρότερες άμυνες. Κάτι ανάλογο ισχύει και φέτος. Ο ΟΦΗ διαθέτει έναν επιθετικό πλουραλισμό στην επίθεση καθώς αν δει κανείς σε κάθε αγώνα της ομάδας υπάρχει και διαφορετικός πρωταγωνιστής. Πάντως η επιθετική πολυφωνία του ΟΦΗ δεν εξισορροπείται και με μία εξίσου καλή άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και όταν ο ΟΦΗ πετυχαίνει νίκες ακόμα και με διαφορά, δέχεται πάνω από 70 πόντους πριν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η ήττα του ΟΦΗ στην Θεσσαλονίκη και οι 93 πόντους που  δέχθηκε ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση της ομάδας καθώς είχε δεχθεί και 100 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλων Πατρών, ωστόσο αυτό το παιχνίδι είχε πάει στην παράταση.

Κάποιες φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια όμως στην περίπτωση του ΟΦΗ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ δείχνει όπως είπαμε μια ανισορροπία σε άμυνα και επίθεση κάτι που δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία.Ο ΟΦΗ έχει την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πανελευσινιακό έχοντας πετύχει μάλιστα 1647 πόντους και βρίσκεται πίσω από Αρκαδικό(1687) και Ερμή Περάματος (1698). Μάλιστα αν δει κανείς και τους 122 πόντους που πέτυχε ο Ερμής κόντρα στην ΑΕΚ Άργους καταλαβαίνει πως θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμα και στην 2η θέση. Κατά μέσο όρο ο ΟΦΗ πετυχαίνει 78,4 πόντους στα παιχνίδια του, ένα ιδιαίτερα καλό ποσοστό.

Τα πράγματα για τον ΟΦΗ δεν πάνε εξίσου καλά στην άμυνα, με τον ΟΦΗ να διαθέτει την 5η χειρότερη στο πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί 1585 πόντους. Η κακή του άμυνα εξάλλου είναι αυτή που σε πολλά παιχνίδια του έχει στερήσει τη νίκη. Κατά μέσο όρο ο ΟΦΗ στα παιχνίδια του δέχεται 75,5 πόντους πράγμα που καλείται και να βελτιώσει στην συνέχει ώστε να μην μπει σε περιπέτειες.