Ρωμανίδης: «Ο ΟΦΗ βάζει πάντα υψηλούς στόχους»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο τιμ μάνατζερ του ΟΦΗ Μιχάλης Ρωμανίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή πορεία της ομάδας κάνοντας μια αναδρομή στα μυστικά της αλλά και στους στόχους της επόμενης περιόδου.

Μια από τις μεγαλύτερες δόξες του παρελθόντος βρίσκεται στο «ρόστερ» της ομάδας από τις αρχές της περιόδου αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο του ΟΦΗ με τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας ενώ η δική του παρουσία δίνει μια αίγλη στην ομάδα του Ηρακλείου.

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την λειτουργία του ΟΦΗ την φετινή περίοδο πλέκοντας το εγκώμιο των παικτών, του Βαγγέλη Βλάχου και βεβαίως της διοίκησης του συλλόγου.

«Η ομάδα ήταν μια χαρά, οι παίκτες είναι παίκτες με εμπειρία αλλά και διάθεση να προσφέρουν και βέβαια ο προπονητής μας έχει την εμπειρία ώστε να βοηθήσει τα μέγιστα στην εξασφάλιση της ανόδου, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Έτσι, έχουμε το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε τον τίτλο στον αγώνα με το Πέραμα μαζί με τον κόσμο μας» ήταν τα λόγια του Μιχάλη Ρωμανίδη που στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων του ΟΦΗ λέγοντας ότι στόχος είναι να τίθενται πάντα υψηλότεροι στόχοι για την Κρητική ομάδα ευχόμενος ότι θα βρεθεί στην Α1.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Ρωμανίδη στον Athletic Radio 104,2

Για την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα δεν ήταν τόσο εύκολο. Παράδειγμα, στην Λευκάδα η μοναδική ομάδα που πέρασε από εκεί ήμασταν εμείς. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές όπως προβλήματα τραυματισμών ή μια ατυχία στο παιχνίδι με το Στρατώνι όπου το άτυχο αποτέλεσμα έφερε μια μουρμούρα και γκρίνια. Όμως αυτά συμβαίνουν σε μια ομάδα και όταν πηγαίνουν όλα καλά, τότε ξεπερνιούνται. Όταν η ομάδα είναι ενωμένη και διαθέτει μια σωστή διοίκηση που βρίσκεται κοντά σε όλους μας, τότε τα προβλήματα τα ξεπερνάει».

Για τα «μυστικά» της επιτυχίας του ΟΦΗ: «Το σημαντικό είναι να μπορέσει η ομάδα να δέσει γρήγορα και να αποκτήσει μια συνοχή. Αυτό έγινε πολύ γρήγορα και με την βοήθεια του προπονητή. Η παρουσία της διοίκησης και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα συνετέλεσαν ώστε να έρθει η άνοδος. Τα στοιχεία που χρειάζονται είναι η στήριξη από την διοίκηση αφού υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν βγαίνουν έξω. Γενικά όλα αυτά βοήθησαν ώστε να γίνει η φετινή πορεία».

Για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, ο σωστός τρόπος λειτουργίας. Αυτό το καταφέραμε, η οικογένεια Ξημέρη ήταν κοντά μας συνεχώς και η προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα έφερε αποτέλεσμα. Αυτό πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Σίγουρα, στο μπάσκετ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και όλοι γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω πως θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η ομάδα να εμφανιστεί ανταγωνιστική και τη νέα χρόνια».

Για την επόμενη σαιζόν: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Η διοίκηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι συνεπής και στην συνέχεια να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο ρόστερ ώστε να μπορούμε να δούμε τι στόχο θα βάλουμε. Βέβαια, τα πράγματα στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό είναι αρκετά δύσκολα και το γνωρίζουμε όλοι».

Για τις κινήσεις που θα γίνουν: «Η ομάδα χρειάζεται και έμπειρους παίκτες αλλά και νέα παιδιά ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα βγάζει διάθεση στο γήπεδο και να καταφέρει γρήγορα τον στόχο της. Αυτό θα είναι το σκεπτικό για τη νέα χρονιά ώστε η ομάδα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Σημασία έχει να δημιουργήσουμε έναν «κορμό» παικτών ώστε να μην χρειάζεται κάθε καλοκαίρι να κάνουμε πολλές μεταγραφές».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει το όνομα που βάζει πάντα υψηλούς στόχους. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες από την επαρχία. Εύχομαι έπειτα από λίγα χρόνια να μπορέσει ο ΟΦΗ να βρει τον ΑΓΟΡ στην Α1».

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Η συμβολή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στα δύσκολα παιχνίδια ήταν κοντά μας και μας βοήθησε αρκετά. Ευελπιστώ ότι την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην ομάδα μας και να μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα της Α2. Εύχομαι και πιστεύω ότι φέτος θα πάρει την άνοδο και η ομάδα ποδοσφαίρου ώστε τη νέα σαιζόν ο κόσμος να είναι δύο φορές χαρούμενος και να στηρίζει την ομάδα μας συνεχώς».