Σιζόπουλος: «Η φετινή χρονιά ήταν και γλυκιά και πικρή»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Ατυχη» για πολλούς και διάφορους λόγους χαρακτήρισε την φετινή χρονιά για τον ΟΦΗ ο Ανδρέας Σιζόπολος. Ο Κύπριος γκαρντ που έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα στον δεύτερο γύρο, της φετινής σεζόν στην Α2 αναχώρησε ήδη για την Κύπρο, όπου έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Μιλώντας στoν  Athletic Radio 104,2 , τόνισε ότι δεν έχει κλείσει την πόρτα του ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν, ευχόμενος να γίνει μια ανταγωνιστική προσπάθεια…

Αναλυτικά οι αναφορές του Ανδρέα Σιζόπουλου στον  Athleticradio 104,2:

Για την φετινή χρονιά του ΟΦΗ στην Α2:

“Η φετινή χρονιά ήταν και γλυκιά και πικρή. Πικρή γιατί  περίμενα άλλη συμπεριφορά από τον κόσμο του ΟΦΗ. Είχα γνωρίσει την δυναμική του ΟΦΗ και το περίμενα πως και πώς. Γλυκιά όμως γιατί συνεργάστηκα με καλά παιδιά και καλούς χαρακτήρες. Ημασταν πολύ δεμένοι σαν ομάδα και κατά διαστήματα παίξαμε καλό μπάσκετ”.

Για την εξαιρετική του παρουσία στον δεύτερο γύρο:

“Η αλήθεια είναι ότι στον δεύτερο γύρο λύθηκαν τα πόδια μου. Ενοιωθα καλύτερα. Βρήκα το ρόλο μου στην ομάδα. Η ευχή μου είναι να βρεθούν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και να την στηρίξουν. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι η Κρήτη χωράει δυο ομάδες στην Α1 κατηγορία”.

Για τις σκέψεις του για το μέλλον:

“Δεν έχω κλείσει καμία πόρτα σε καμία ομάδα που έχω αγωνιστεί, πόσο μάλλον στον ΟΦΗ. Μίλησα με τον Μάνο Ξημέρη και θα περιμένω. Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση. Γιατί να μην θέλω να συνεχίσω; Αν υπάρχουν οι προυποθέσεις στην ομάδα, ενοείται πως θα το ήθελα…”

Για την φετινή χρονιά του ΟΦΗ:

“Η φετινή χρονιά για τον ΟΦΗ ήταν πολύ άτυχη. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, οικονομικά ήμασταν πίσω, ενώ  δεν είχαμε και κόσμο στο γήπεδο.

Δεν παίξαμε ούτε ένα παιχνίδι πλήρεις. Το καλοκαίρι όταν είδα το ρόστερ της ομάδας, είπα ότι θα ανέβουμε σίγουρα. Όμως αυτό το ρόστερ δεν βρέθηκε ποτέ όλο μαζί στο γήπεδο.

Αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα πάλευε όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και για την πρώτη θέση”.

 Για τις συζητήσεις περί συνένωσης:

“Ο ΟΦΗ έχει ιστορία. Να ενωθεί με το Ηράκλειο, που είχε γίνει ξανά και στο παρελθόν δεν βλέπω να βγαίνει κάτι. Ο ΟΦΗ μπορεί και μόνος του αν γίνει μια καλύτερη προσπάθεια. Τώρα αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, τι να πώ. Αν είναι να φτιαχτεί κάτι ανταγωνιστικό, ας είναι…”

Για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Κύπρου:

“Eφυγα γρήγορα γιατί πρέπει να πώ στην Κύπρο, καθώς ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Είμαι δέκα χρόνια στην Εθνική ομάδα. Το επίπεδο δεν είναι τόσο ψηλό όσο στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στην Κύπρο τα κλιμάκια δεν δουλεύουν ακόμη όπως στην Ελλάδα. Ετσι δεν υπάρχουν πολλά παιδιά για να αναδειχθούν. Το πρωτάθλημα της Κύπρου πάντως έχει ανέβει σε ποιότητα. Εχουν βάλει πολλούς ξένους παίκτες. Αυτό βέβαια δυσκολεύει τους Κύπριους να βρούν θέσεις στις ομάδες”.

Για την μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναικού για τον τίτλο:

“Για την σειρά των τελικών δίνω ίσες πιθανότητες και στους δυο. Ο Ολυμπιακός πήγε το πρώτο παιχνίδι και πιστεύω ο πρωταθλητής θα κριθεί  σε  πέμπτο παιχνίδι”