Κατάθεση ψυχής από τον Πρόδρομο: «Έχουμε μείνει μόνοι μας αλλά θα σώσουμε τον ΟΦΗ»!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την απόγνωση του για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ εξέφρασε ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου μιλώντας στον Athletic Radio 104,2. «Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Όμως θα κάνουμε το παν για να σώσουμε τον ΟΦΗ» δήλωσε ο αρχηγός του ΟΦΗ!

Από μικρό παιδί στην Θύρα 4 του «Γεντί Κουλέ», πιστός οπαδός του ΟΦΗ έχει φτάσει στο σημείο να είναι πλέον ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ αλλά και ο παλιότερος παίκτης της. Άλλωστε, είναι εκείνος που έχει ζήσει όλες τις μεγάλες ανόδους παίζοντας στον ΟΦΗ από το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ μέχρι και την Α2.

Ο Τσερκιτζόγλου μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε την απόγνωση του αλλά και την θλίψη του για την κατάσταση που βιώνει ο ΟΦΗ λέγοντας ότι «ζούμε άθλιες καταστάσεις. Όμως, η ομάδα παραμένει ζωντανή επειδή παίκτες και προπονητής είμαστε μια οικογένεια που κρατάμε μακρυά τα προβλήματα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου στον Athletic Radio 104,2

Για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού: «Όλα τα παιδιά και ο προπονητής το πιστεύαμε όλη την εβδομάδα. Η ομάδα έχει μείνει μόνη της και πλέον παίζουμε μόνοι μας μέσα στο γήπεδο γιατί την έχουν εγκαταλείψει όλοι. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, πιστεύω ότι η ομάδα θα τα καταφέρει και θα σωθεί».

Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ: «Να εξαιρέσεις εμένα που είμαι από το Ηράκλειο και έχω το σπίτι μου, άλλα παιδιά δεν είχαν βενζίνα για να πάνε στην προπόνηση ή στο ξενοδοχείο για να φάνε. Δυστυχώς, από πέρυσι έγινε μεγάλο άνοιγμα στην ομάδα και δεν μπόρεσαν να το αντέξουν. Ξεκίνησε μια επιτροπή μπάσκετ το καλοκαίρι με 14 άτομα, στην συνέχεια έμειναν ελάχιστοι και πλέον είμαστε μόνοι μας. Εμείς πολεμούμε μόνοι μας, κανένας δεν παραπονέθηκε για τα προβλήματα και όλοι πάμε στην προπόνηση με όρεξη. Αυτό που ακούμε είναι ότι «δεν έχουμε άλλα λεφτά να δώσουμε». Τι να κάνουμε και εμείς; Να τα παρατήσουμε; Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Υπάρχουν κάποιοι οργανωμένοι που είναι πάντα στο γήπεδο. Είναι 30 – 40 άτομα που βρίσκονται σε κάθε παιχνίδι και δεν αφήνουν ποτέ την ομάδα. Πιστεύω ότι είναι και τέτοια η χρονιά που ζορίζεται ο κόσμος. Διαφορετική ψυχολογία διαθέτουμε όταν βλέπουμε τον κόσμο στο γήπεδο και είναι γεμάτο. Βλέπω dvd από παλιότερα παιχνίδια με το Ρέθυμνο ή την ΑΕΚ και ανατριχιάζω».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Θα τελειώσουμε την χρονιά, θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την χρονιά ώστε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι σε ότι κάνουμε και παλεύουμε για να σώσουμε την ομάδα. Όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι τρομεροί χαρακτήρες. Μπορεί να ζορίζονται οικονομικά όμως κανένας δεν παραπονιέται. Όλα τα παιδιά έχουν βάλει στόχο να σωθεί η ομάδα και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι άθλιες σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι».

Για την βοήθεια του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Πέρυσι ο Ερασιτέχνης πήρε 180 χιλ. ευρώ για τις ανάγκες του μπάσκετ. Δεν πήραμε ποτέ χρήματα και δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν. Είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν χρήματα που οφείλονται από πέρυσι και δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά».