«Όλη η ζωή μου ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο Αλέξης Τσακιρίδης έκανε τον απολογισμό της τριετίας του στον ΟΦΗ κάνοντας λόγο για τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του ενώ ο Μάνος Ξημέρης τόνισε ότι «η πόρτα του ΟΦΗ θα είναι πάντα ανοικτή».

Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ δεν είναι πλέον εδώ. Λόγω οικογενειακών υποθέσεων θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος μπάσκετ ευχήθηκε να δει την ομάδα στην Α1.

Αναλυτικά οι δηλώσεις  Αλέξη Τσακιρίδη:

Αλέξη ποιοί είναι οι λόγοι που σε θέτουν εκτός της οικογένειας του ΟΦΗ;
«Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και οικογενειακοί. Ο πατέρας μου με χρειάζεται στην επιχείρηση του, με πίεζε καιρό τώρα και επειδή στην Κρήτη εσείς βάζετε την οικογένεια πάνω απ’ όλα,  ήρθε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου, να αποχωριστώ την ομάδα του ΟΦΗ».

Θα ήθελα να κάνεις τον απολογισμό σου, για την τριετία που ήσουνα στην ομάδα μας, και που οι φίλοι μας σε αγάπησαν δέθηκαν μαζί σου όσο λίγοι.
«Η Κρήτη είναι πανέμορφη, το ίδιο και οι άνθρωποί της. Πέρασα ίσως τα καλύτερα χρόνια της  καριέρας μου με τον ΟΦΗ. Έχω αγαπήσει τον ΟΦΗ και αυτό οφείλεται από τους φίλους της ομάδας. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι οι καλύτεροι, όταν τους γνωρίσεις, δένεσαι μαζί τους, και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό για την αγάπη που μου χάρισε ο κόσμος. Ο ΟΦΗ είναι κομμάτι από την καρδιά μου. Ήταν απόφαση πολύ δύσκολη,  με ευθύνη αποκλειστικά δική μου, σε μια περίοδο που η ομάδα θα αγωνιζόταν στην Α2 . Αλλά δεν πειράζει στην προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόμουνα, αυτή βρισκόταν στην Α2. Μόλις έφυγα κέρδισε την άνοδο στην Α1. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο με τον ΟΦΗ και του χρόνου να είναι στην Α1».

Με τους φίλους της ομάδας μας είχες πολύ καλές σχέσεις. Με την ομάδα του ΟΦΗ (διοίκηση  προπονητές-παίκτες), είχες «σύννεφα» στις σχέσεις σας;
«Όχι ποτέ από κανένα. Στον ΟΦΗ όλοι ήμασταν σαν  οικογένεια. Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να ιδιαίτερα να ευχαριστήσω κάποιους παραπάνω. Δεν είναι άλλοι από την οικογένεια Ξημέρη. Δεν έχω ξεχάσει τι μου έχει προσφέρει και τις δυο φορές που βρέθηκα στην ομάδα. Γι’ αυτό και τους ευχαριστώ για ότι μου πρόσφεραν. Είναι πολύ τυχερή η ομάδα του ΟΦΗ που  διαθέτει τέτοια διοίκηση».

Ξημέρης: «Πάντα ανοικτή η πόρτα του ΟΦΗ»
Από την μεριά ο Μάνος Ξημέρης, τόνισε πως η «πόρτα του ΟΦΗ θα είναι ανοιχτή για τον Αλέξη» και είπε χαρακτηριστικά ότι «για δεύτερη δυστυχώς φορά, θα πρέπει να αποχωριστούμε τον εξαιρετικό Αλέξη Τσακιρίδη. Είναι όμως μια προσωπική απόφαση στην οποία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευχόμαστε στον Αλέξη Τσακιρίδη, οτι καλύτερο και να ξέρει οτι στο Ηράκλειο έχει μόνο φίλους. Όπως σε δυο στιγμές της καριέρας του, η πόρτα του ΟΦΗ ήταν ορθάνοιχτη για τον Αλέξη, έτσι και τώρα όποτε το θελήσει θα ισχύει το ίδιο».