Ξημέρης: «Να μην γίνει φέτος η αναδιάρθρωση στην Α2»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Την αντίθεση του στην  προοπτική αναδιάρθρωσης της Α2 κατηγορίας από την φετινή σεζόν και την μετατροπή της σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης, στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι  των ομάδων της κατηγορίας  με την ηγεσία της ΕΟΚ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ συμμετείχε στην συνάντηση αυτή και όπως δήλωσε στον Athletic Radio και τους 104,2 «για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης η θέση του ΟΦΗ, είναι ότι πρόκειται για μια πρόχειρη πρόταση. Παρακάλεσα το προεδρείο της ΕΟΚ  να ανακαλέσει για φέτος. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στις ομάδες και πρέπει να μελετηθεί καλύτερα. Δεν πρέπει να μπεί στην προκήρυξη. Θα πέφτουν του χρόνου πέντε ομάδες με το σχέδιο αυτό. Αυτό προυποθέτει μεγάλη ενίσχυση των ομάδων και υψηλό μπάτζετ, κάτι που σε αυτήν την εποχή είναι δύσκολο οικονομικά. Συμφώνησαν με αυτό οι περισσότερες ομάδες».

Για τις κινήσεις ανεύρεσης εσόδων στην Α2 κατηγορία, τόνισε ότι «αυτό που καίει όλες τις ομάδες είναι το οικονομικό. Εχει θεσμοθετήσει η Πολιτεία να δίδονται κάθε χρόνο στις ομάδες 100 χιλ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά για την σεζόν που πέρασε δεν έχουν δοθεί ακόμη στις ομάδες. Πρέπει να πάμε οργανωμένα και θεσμικά να κλειστεί ένα ραντεβού με τον κ. Μπιτσαξή και τον κ. Νικητιάδη να τους θέσουμε το ζήτημα. Πρέπει αυτό το ποσό να θεσμοθετηθεί έτσι ώστε να γνωρίζουν σίγουρα οι ομάδες ότι θα το πάρουν για να κάνουν τα πλάνα τους. Πρέπει  επίσης να βρεθεί ένας κεντρικός χορηγός στην Α2 κατηγορία. Πρότεινα να επισκεφθούμε τον ΟΠΑΠ να τους καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για να είναι χορηγός του πρωταθλήματος. Επίσης να κάνουμε επαφές με κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, για να έχουμε ένα έσοδο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όλα αυτά αποφασίστηκαν να γίνουν στην σύσκεψη που είχαμε».

Τέλος αναφέρθηκε και  στην συνάντηση που είχε με τον προπονητή του ΟΦΗ Βαγγέλη Βλάχο στην Αθήνα, για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Όπως είπε «είχα μια συνάντηση με τον προπονητή. Μου ανέλυσε τις σκέψεις του. Θα έχει μια συζήτηση με τον επικεφαλή του τμήματος Μάνο Ξημέρη. Από ότι αντιλήφθηκα και αυτό είναι ευχάριστο, πολλοί παίκτες τόσο εντός Ελλάδος, όσο και εκτός θέλουν να έρθουν στον ΟΦΗ. Δεν θα βιαστούμε. Θέλω πρώτα να τελειώσω τις επαφές με επιχειρηματίες και μετά να προχωρήσουμε».