Άλμα παραμονής για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, ο ΟΦΗ επικράτησε με 72-69 του Εθνικού και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α2.

Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισε με τον ΟΦΗ να προηγείται με 19-17.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με όπλο του την άμυνα έφτασε την διαφορά σε διψήφια νούμερα καθώς προηγήθηκε με 29-19, δεχόμενος μόλις δύο πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν στην συνέχεια και με ένα σερί 7-0 μείωσαν σε 29-26. Το τρίποντο του Λιανού έδωσε “αέρα” 6 πόντων για τον ΟΦΗ (32-26), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται βρίσκοντας τον ΟΦΗ να προηγείται με 36-33.

Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον ΟΦΗ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων. Ο Εθνικός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο τρίτο δεκάλεπτα με 38-39, όμως το τρίποντο του Μαυρογιάννη έφερε ξανά τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ ακριβώς στα μισά της τρίτης περιόδου 41-39. Ο Εθνικός ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα, το οποίο και κρατούσε μέχρι και 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με 2 βολές του Σταμπουλή η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να προηγείται με 50-49.

Με ένα σερι 6-0 ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 56-51, 7:06 πριν το φινάλε. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σταμπουλή ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 62-53, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, παίρνοντας ένα καλό προβάδισμα για την έκβαση του αγώνα. Mε καλάθι του Λιανού, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 64-56, 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Με ένα σερί ο Εθνικός μείωσε σε 64-60, 1:50 πριν το τέλος του αγώνα. Με 1/2 βολές από τον Λιανό, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 65-60, όμως το τρίποντο του Κουκα έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι τον Εθνικό που μείωσε σε 65-63, 77 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το χιτσοκικό φινάλε κράτησε μέχρι το τέλος με το παιχνίδι να κρίνεται στην γραμμή των βολών. Εκεί ο ΟΦΗ αν και παρολίγο να αυτοκτονήσει κράτησε τη νίκη επικρατώντας με 72-69. Στα τελευταία δραματικό δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 70-67, ο Εθνικός κέρδισε φάουλ με τον Δεβερτζη να ευστοχεί στην πρώτη και να αστοχεί στην δεύτερη.Ο Καρυπίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κερδισε το φάουλ, έχοντας την ευκαιρία να στείλε το ματς στην παράταση, όμως και αυτός με την σειρά του ευστόχησε σε 1/2 βολές (70-69). Στα 4 δευτερα ο Μποχωρίδης κέρδισε φάουλ ευστοχώντας και στις 2 βολές διαμορφώνοντας το τελικό 72-69. Στην επαναφορά ο Γκιζόγιαννης σούταρε από την σέντρα όμως δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το Live της αναμέτρησης

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook