Φιλόδοξος και γεμάτος όρεξη για το καλύτερο ο φετινός ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Με την ευχή ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι έτοιμος για το καλύτερο και για την πρόκληση της ανόδου στην Α1, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση των νέων παικτών της ομάδας. «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου» δήλωσε ο Βασίλης Ξημέρης.

Παρόντες στην αίθουσα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ήταν όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Κερασοβίτης, Κατιάκος, Σιζόπουλος, Τουντζιαράκης) αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες που συνοδευόντουσαν από το τεχνικό τιμ και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη. 

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είπε αρχικά «καλοσωρίζουμε σήμερα στην ομάδα τους νέους παίκτες. Πέρυσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και τέτοια εποχή είχαμε πει κάποια πράγματα που τα υλοποιήσαμε 100%. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, το τεχνικό τιμ σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι. Είχα δηλώσει πέρυσι ότι φιλοδοξία δική μου που πιστεύω ότι εκφράζει και το σύνολο των φιλάθλων του ΟΦΗ είναι να βρεθεί η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας για να μπορούμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπούμε αλλά και να το φτάσουμε εκεί που φιλοδοξούμε. Εμείς ως διοίκηση θα βάλουμε ψηλά τον πήχη γιατί όπως σας είπα αυτό είναι το όραμα μου. Δεν είμαι μπασκετικός όμως αγάπησα αυτό το άθλημα, το υπηρετώ και με έχει κερδίσει. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι στην οικογένεια του ΟΦΗ» και συνέχισε λέγοντας «το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης του ΟΦΗ όμως το μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και στον σύλλογο υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να φτάσει εκεί που ανήκει. Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Ξεκίνησαμε από μηδενική βάση, ο Μάνος Ξημέρης οργάνωσε το τμήμα μπάσκετ σε επαγγελματικά επίπεδα».

Παράλληλα, έκανε κάλεσμα στους φιλάθλους της ομάδας τονίζοντας «πρέπει οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, θεωρώ ότι οι φίλαθλοι αδίκησαν πέρυσι τους εαυτούς τους, την ομάδα και τους παίκτες που ίδρωσαν για να την φέρουν εκεί που βρίσκεται. Υπήρχαν λόγοι όμως θεωρώ ότι φέτος είναι η ευκαιρία να συμβαδίσουν αρμονικά όλες οι πτυχές της οικογένειας του ΟΦΗ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης. Και στο επίπεδο το επικοινωνιακό αλλά και σε επίπεδο οικονομικό. Δύο χρόνια ο Ερασιτέχνης στήριξε την ΠΑΕ αναγνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνούσε. Θεωρώ ότι φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και το τρίπτυχο της οικογένειας, κόσμος ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, να προχωρήσει αρμονικά». Παράλληλα, ο Βασίλης Ξημέρης τόνισε ότι σύντομα θα μιλήσει για όλα τα αθλήματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Σχετικά με το τμήμα μπάσκετ και τη νέα χρονιά έκανε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ομάδα υπογραμμίζοντας ότι «όσον αφορά το μπάσκετ, προχωράμε σε μια ρεαλιστική βάση. Η Α2 κατηγορία είναι η κατηγορία που δίνει αίγλη στο μπάσκετ και θα πρέπει η ομοσπονδία να την στηρίξει. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει κρίση, δεν πρέπει να στηρίξει η ομοσπονδία τις ομάδες. Εγώ κάνω έκκληση και αν υπάρχουν φίλοι που θέλουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και αν θέλουν να πάρουν και την καρέκλα του προέδρου, είναι ευσπρόδεκτοι. Εμείς προσπαθούμε και ματώνουμε για να είμαστε εντάξει». Επιπλέον αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τα σωματεία της Α2 αναφέροντας πως «όμως θέλω να πω ότι δεν γίνεται η Πολιτεία να οφείλει ένα ποσό που ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ σε όλα τα τμήματα του ΟΦΗ. Άκουσα ότι η Πολιτεία οφείλει 100.000 σε κάθε ομάδα της Α2. Εγώ θα πρωτοστατήσω ώστε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Κάνω ξανά έκκληση στους φίλους του σωματείου να παρευρεθούν ως συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε η ομάδα μπάσκετ να βρεθεί στην Α1. Θέλω να κάνω μια έκκληση και στους φορείς της πόλης ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο». Στο τέλος των δηλώσεων του ο Βασίλης Ξημέρης στάθηκε στην δυναμική που εκπροσωπεί τον ΟΦΗ τονίζοντας πως «τo μπάσκετ μπορεί να εκπροσωπηθεί στην Κρήτη μέσα από τον ΟΦΗ γιατί διαθέτει δυναμική, κόσμο και τους κατάλληλους ανθρώπους. Αν μπορεί το μπάσκετ να γίνει πετυχημένο στην Κρήτη, αυτό μπορεί να γίνει από τον ΟΦΗ γιατί διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία».

Βλάχος: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη»
Ο Βαγγέλης Βλάχος από την πλευρά του κράτησε χαμηλούς τόνους και δήλωσε «θέλω να καλοσωρίσω τα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα αλλά και να ευχηθώ στα παιδιά που κερδίσαμε πέρυσι την άνοδο να έχουν την υγεία τους. Πέρυσι το κλίμα ήταν εξαιρετικό και η επιλογή των παικτών έγινε και βάσει των χαρακτήρων των αθλητών. Όσον αφορά τον στόχο, θέλω να πω ότι επειδή έγιναν έτσι τα πράγματα στην Α2, αν δεν κάνεις φέτος πρωταθλητισμό, κινδυνεύεις να πέσεις. Και το είχαμε δηλώσει ότι στόχος φέτος είναι η παραμονή όμως αν δούμε φως θα βγούμε και παράεξω. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Υπάρχει και το παράδειγμα του Ρεθύμνου που έφτιαξε ομάδα την τελευταία στιγμή και τελικά πήρε την άνοδο. Την υγεία μας να έχουμε και πάνω από όλα, δουλειά».

Μάνος Ξημέρης
«Εύχομαι σε όλους μια καλή σεζόν με υγεία. ;Απομένει μια ακόμη μεταγραφή για να κλείσουμε το ρόστερ της ομάδας. Πήραμε τους παίκτες που θέλαμε και πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Περιμένουμε φέτος την στήριξη του κόσμου. Είχα επαφή με τα προεδρεία των συνδέσμων και μου υποσχέθηκαν ότι φέτος το γήπεδο μας θα θυμίζει πραγματικά την έδρα που θέλουμε».

Μανόλης Σφακιανάκης( έφορος μπάσκετ ΟΦΗ):
«Ο ΟΦΗ είναι μια σοβαρή ομάδα και το τμήμα μπάσκετ δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα. Η οικογένεια Ξημέρη είναι κοντά στην ομάδα και είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε. Ματώνουν οικονομικά για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Εύχομαι υγεία σε όλους και όλα θα πάνε καλά».

Οι νέοι παίκτες από την πλευρά τους δεν είπαν και πολλά όπου αρκέστηκαν να πουν ότι…

Γιώργος Κερασοβίτης
Εύχομαι μέσα από σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.

Δημήτρης Κατιάκος
Θέλω να έχουμε την υγεία μας και να πετύχουμε τον στόχο που έχει βάλει η ομάδα.

Σταύρος Τουντζιαράκης
Τα λόγια είναι περιττά, στόχος της ομάδας είναι το καλύτερο και τα υπόλοιπα μέσα στο γήπεδο

Ανδρέας Σιζόπουλος
Ο στόχος της ομάδας συμβαδίζει με τα λόγια του προέδρου. Δεν μπορώ να υποσχεθώ αν θα πάρουμε την άνοδο αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Από τους παλιούς μίλησε ο Αλέξης Μπάρδας που θα είναι και ο αρχηγός του φετινού ΟΦΗ. Ο έμπειρος γκαρντ δήλωσε «θέλω να είμαστε υγιείς πάνω από όλα και όπως είπα, θέλω να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και είναι σημαντικό ότι έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας. Έχουμε μπροστά μας αρκετό καιρό για να δουλέψουμε».

Δείτε την live παρουσίαση των νέων παικτών του ΟΦΗ