Αλήθεια, ασχολείται κανείς?

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο μόνιμος και μεγάλος αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Νίκος Δελατόλας γράφει στο blog του στο Gentikoule για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει το τμήμα μπάσκετ κάνοντας τις δικές του προτάσεις για να έρθει η σωτηρία!

Ο  φίλος ο Σαρρής  μου είπε προχθές να γράψω  κάτι για το  μπάσκετ και του απάντησα : αφού ρε Μάνο  δεν ενδιαφέρεται  άνθρωπος.  Το τελευταίο εξάμηνο είχαμε γίνει στις εξέδρες του ΒΑΚ σαν να ήμασταν σε γήπεδο ποδόσφαιρου και παρακολουθούσαμε τον  …Εθνικό Πειραιώς.               Αυτή είναι η αιτία που η ομάδα κατά πάσα πιθανότητα  θα πέσει στο τοπικό. Η αδιαφορία που υπάρχει στον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ και του Ηρακλείου γενικότερα  για το μπάσκετ .  Μην ξεχνάμε ότι και οι άλλες  ομάδες της πόλης είχαν τον  ίδιο προβληματισμό.
Κανείς  δεν μπορεί να πει ότι …λεφτά υπάρχουν, αφού λεφτά δεν υπάρχουν και το ξέρουμε όλοι.  Ούτως η άλλως με το σκεπτικό ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, έχουν πέσει και οι προσδοκίες. Όμως   αν κάποιοι από τους επιχειρηματίες-παράγοντές έβλεπαν κάποια  κίνηση, κάποιους να ενδιαφέρονται θα έτρεχαν και αυτοί να βοηθήσουν το τμήμα.
Αυτός είναι , κατά την γνώμη μου, και ο λόγος που αποχωρεί η οικογένεια  Ξημέρη.  Το ότι έχουν μείνει μόνοι τους και παλεύουν να βρίσκεται η ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Μην   ξεχνάμε ότι  βρισκόμαστε στην Α2 και με δικό μας  γήπεδο.  Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη αρκετά αφού την περίοδο των παχιών αγελάδων ήρθαν στην πόλη παίχτες  με τεράστια συμβόλαια και γενικά ξοδεύτηκαν  πάμπολλα χρήματα στο βωμό της προσπάθειας για συνεχείς ανόδους.
Βλέποντας ότι μετά την ανακοίνωση αποχώρησης  της οικογένειας, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από κανέναν  ώστε να αναλάβει με σοβαρό σκοπό το τμήμα ίσως

  • η προεδρία να περάσει  σε παράγοντα του ερασιτέχνη (πχ γιατρό Αντωνακάκη Π.), η ομάδα να οδηγείται στο τοπικό, και το 2013 να γίνουν οι εκλογές του ερασιτέχνη  και ο νέος πρόεδρος να αναλάβει την ομάδα από το τοπικό

Ενώ ίσως ένα καλό σενάριο θα ήταν

  • Η οικογένεια να κάνει πίσω και να προσπαθήσει κουτσά στραβά να κατέβει η ομάδα στην Α2 έστω και απλά  με έφηβους και παίδες μόνο και μόνο για να  κατοχυρώσει ότι την  μεθεπόμενη χρονιά  η ομάδα θα είναι στην  Β΄Εθνική και οι εκλογές του ερασιτέχνη το 2013 να βγάλουν πρόεδρο που θα έχει μία ομάδα στην Β εθνική( γλιτώνοντας την νέα διοίκηση από τουλαχ 500χιλ που θα χρειαζόντουσαν  για να ξανανέβει από το τοπικό στη β Εθνική )

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν

– Η οικογένεια να κάνει πίσω και να βρει νέους παράγοντες και νέες δυνάμεις που όλοι μαζί θα ασχοληθούν ενεργά με το μπάσκετ. Πιστεύοντας ότι δεν χρειάζονται τόσο πολύ χρήματα όσο διάθεση   ελπίζω και εγώ  σε …καλύτερες  μέρες.

Υ.Γ.

1) Όσον αφορά τις γκρίνιες που υπάρχουν για τις επιλογές  Ξημέρη , ένα είναι σίγουρο. Τα παράπονα και οι φωνές  προέρχονται λόγω κινήσεων που έχουν γίνει στα διοικητικά της ΠΑΕ (στα οποία και δεν θέλω να πάρω θέση μιας και δεν είμαι αρμόδιος) και όχι  σε λανθασμένες κινήσεις στο μπασκετικό τμήμα που γενικά λειτούργησε τα τελευταία  6-7 χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο.

2) Τεράστιο λάθος σίγουρα  η  επιλογή των ετών 2005-2009 που αφέθηκαν οι ακαδημίες μπάσκετ της ομάδας μας σχεδόν στη τύχη. Έτσι καλοί παίχτες που δουλευόντουσαν επί χρόνια, δεν προσέχτηκαν όπως θα έπρεπε ,αποχώρησαν και τώρα μετέχουν σε άλλες  ομάδες  της πόλης. Μετέχοντας την τελευταία  διετία στην ακαδημία μας, προσπαθούμε να καλύψουμε την χαμένη αυτή πενταετία και βλέποντας την δουλειά που γίνεται πιστεύω ότι θα ξεπεταχτούν κάποιοι παίχτες  αλλά  αυτό δυστυχώς θα πάρει χρόνο ίσως 5-6 χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Παρα πολυ καλα τα λες Νικο,αλλα δυστυχως δεν ενδιαφερται κανενας για το κρητικο μπασκετ!!!
    Μια ερωτηση ηθελα να σου κανω αν κανει πισω η οικογενεια Ξημερη και αποφασισει τελικα να παραμεινει ο ΟΦΗ στην Α2 με εφηβους και παιδες τα λεφτα για τα ταξιδια που θα βρεθουνε???

    1. φιλε μου ρωτα τον μικρο ξημερη να σου πει για τα ταξιδια! εχει ειδικοτητα σε αυτο το συγκεκριμενο κομματι! χοντρη τοκογλυφια σου λεω!

  2. Το προβλημα φιλε μου δεν ειναι να βρεθουν 15 ή 20 χιλιαδες ευρώ, για τα έξοδα μετακίνησης. Όχι οτι ειναι λιγα, αλλα με μια λαχειοφόρο, με μια συναυλία στο κλειστο ή στο γεντι κουλέ τα χρήματα αυτα μαζεύονται. Ασε που θα πρεπει να κοπούν τα ταξιδια με τα δαπανηρά αεροπλάνα και να γίνονται οι αποστολές με… καραβάκι.

  3. Πολυ σωστος!!!
    Και μεχρι ποτε θα ξερουμε τι θα γινει τελικα στον μπασκετικο ΟΦΗ και την σαιζον που ερχεται?

  4. sorry, φιλε για την καθυστερηση. Σημερα Δευτερα ειναι κατα την γνωμη μου μία πολυ κρισιμη μερα για το μελλον της ομάδας μας, με την συναντηση που θα γινει μεταξυ μπασκετικων παραγόντων.

  5. οτι καλυτερο μπορει να γνει ειναι να εξαφανιστουν γρηγορα οι Ξημερηδες! να πληρωσουν οτι χρωστανε γιατι σε λιγο θα αρχισουν οι κατασχεσεις του ερασιτεχνη και να την κανουνε με ελαφρια πηδηματακια1 αλλωστε το οτι δεν ενδιαφερεται κανενας για το μπασκετ αυτοι φταινε! δεν αφησαν ποτε κανεναν να …………μπει στα ποδια τους! γιατι αραγε??? το ειχανε κλειστο κλαμπ το μαγαζακι τους! και γενικως στο ηρακλειο οι κυριοι αυτοι ειναι πολυ αντιπαθητικοι! και για αυτο δεν θα γινει και τιποτα με τους αλλους νικο!!!

  6. α και για να μην ξεχνιομαστε μην νομιζει κανενας αφελης οτι την εποχη των παχιων αγελαδων βαζανε και απο την τσεπη τους………….βγαζανε κιολας!!!

  7. νικο μηπως παιξεις και συ φετος στον οφη? 10-15 βλακες γυρω απο 2-3 λαμογια στηριξαν τον οφη στην Α2! αντε να κοροιδεψουν τα λαμογια μερικους ακομα φετος! ποιος θα πληρωσει? ΚΑΝΕΝΑΣ! παμε με τη γνωστη συνταγη! ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =