Ο καθρέπτης του ΟΦΗ και ο Άρης…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Άρης ζορίζεται στην Γ’ Εθνική, μπορεί να μην ανέβει και ο Μανώλης Σαρρής χτυπάει το καμπανάκι μέσα από το blog του στο Gentikoule.

Σιγά – σιγά έρχεται η ώρα για κρίσιμες και πάνω από όλα σωστές και σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του ΟΦΗ. Και το έχουμε γράψει πολλές φορές, θα γινόμαστε κουραστικοί και γραφικοί όμως όλοι όσοι αποφασίσουν για το μέλλον του ΟΦΗ θα πρέπει να το κάνουν με γνώμονα το καλό και το συμφέρον του συλλόγου. Μα πάνω από όλα θα πρέπει να παρθούν σοβαρές και γρήγορες (όχι βιαστικές) αποφάσεις για το τι θα κάνει ο σύλλογος την επόμενη σαιζόν.

Το έγραψα και πριν από μια εβδομάδα ότι πρόκειται για την χρυσή ευκαιρία του ΟΦΗ ώστε να χτιστεί μια ομάδα με υγιείς και σταθερές βάσεις προκειμένου η ομάδα να μην κοιτάξει ξανά… πίσω! Ωστόσο, υπάρχει και ο κίνδυνος, γιατί πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν βρεθούν τα σωστά πρόσωπα να αποφασίσουν το καλύτερο για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ πρέπει να έχει και να κοιτάζει ως… αντιπαράδειγμα το τι τραβάει ο Άρης. Μεγάλα μεγέθη και οι δύο, με πολλές ομοιότητες και ακόμα περισσότερες παθογένειες.

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Άρης υποβιβαζόταν από την Σούπερ Λιγκ και δεν γνώριζε κανένας τι θα γινόταν. «Σφάζονταν» μεταξύ τους μέχρι τον Ιούνιο, πότε ο Σκόρδας αποφάσιζε για Football League, πότε ερχόταν ο Ερασιτέχνης και δήλωνε την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο Άρης να μην φτιάξει ομάδα της προκοπής και κάπως έτσι δείχνει να μην προλαβαίνει το τρένο της ανόδου.

Επαναλαμβάνω και δεν αλλάζω άποψη ότι για τον ΟΦΗ αποτελεί μονόδρομο η άνοδος για την Football League και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε… ένα χιλιοστό άλλης άποψης για την Γ’ Εθνική.

Μακρυά από διχόνοιες, εμφυλίους και μικροκομματικές απόψεις, ο ΟΦΗ πρέπει να πορευτεί ενωμένος και με καθαρό μυαλό ώστε να ξεμπερδεύει γρήγορα με τα γραφειοκρατικά και τις διαδικασίες. Φωνάζω και θα συνεχίσω να φωνάζω ότι μέχρι το πρώτο 10ημερο του Ιούνη θα πρέπει να έχουν ξεμπερδέψει οι πάντες με τα πάντα. Να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του νέου ΟΦΗ με μοναδικό στόχο την αναγέννηση του συλλόγου.

Καλό είναι ορισμένοι στον ΟΦΗ να βλέπουν τι τραβάει ο Άρης, να ενημερώνονται για το τι λάθη έκαναν ώστε στο Ηράκλειο να τα αποφύγουν…

3 σχόλια

 1. Διάβασα γράμμα γράμμα το προσχέδιο του αθλητικού νόμου του κ. Κοντονή και κατάλαβα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα παίζει νταούλια και θα χορεύει και η παγκόσμια ομοσπονδία επειδή στο ( Μπαξαδιστάν- Ελλάδα) κυβέρνηση, πολιτικοί, δικαστές, φορολογικές αρχές, διαιτητές, Ε.Π.Ο, κ.τ.λ παίζουν με τα μέζεα τους (γεννητικά όργανα ) …

  Ερωτώ φώναξαν ποτέ μια ανεξάρτητη αρχή το ΚΡΑΤΟΣ, η Ε.Π.Ο, η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΝΓΚ, οι ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ να τους προτείνει κανόνες και που θα αποδεχτούν ΟΛΟΙ και χωρίς προσθαφαιρέσεις στην μέση της σεζόν; ΌΧΙ…ΓΙΑΤΊ ΑΡΑΓΕΣ; …

  Η F.I.F.A και η U.E.F.A δεν θα δεχτεί από κανένα κ. Κοντονή να της πει πως θα βαράνε τα αράουτ, ούτε τι αθλητικές τιμωρίες θα βάζουν στης ομάδες ..
  Θα η F.I.F.A και η U.E.F.A δεχτεί να στέλνει η κάθε πολιτεία στα ποινικά δικαστήρια , όπως γίνετε σε όλες της χώρες του κόσμου, αδικήματα της φοροκλοπής , της δωροδοκίας , της βίας , του ρατσισμού, τον ναρκωτικών, τον πυρομαχικών , τον στημένων παιγνιδιών, την μη πληρωμή εργαζόμενων, προμηθευτών, προπονητών , αθλητών ,απλήρωτων υποχρεώσεων τους σε κρατικές δομής.. π.χ φορολογία, ασφαλτικά ,εργατικά, εκβιασμούς στημένων ,πριν γίνουν αυτά, (ΌΧΙ καταγγελίες μετά από δυο χρόνια) υπάρχει ήδη ειδική φόρμα στην F.I.F.A και της Ιντερπόλ για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι στην ΕΛΛΑΔΑ και αλλού, να τους βοηθήσουν να πιαστούν οι παραβάτες επ’ αυτόφωρο ,όχι όπως τα λέει ο κάθε κ. Γεωργέας με τον κ. Καλαϊτζή * μετά ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ* στον τύπο..

  Της αθλητικές ποινές της βάζουν τα αθλητικά δικαστήρια, της ποινικές ποινές τα ποινικά δικαστήρια όπως σε όλα τα ευνοούμενα κράτη ..Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά κ. υπουργέ αρκεί να έχετε το πολιτικό θάρρος… Ελέγξετε αν θέλετε τα φορολογικά ,τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά τον ομάδων και δεν χρειάζονται να κάνετε και άλλους νόμους ,δικαστές τους ως απλούς θνητούς τους παραβάτες , στείλετε τα μετά στην παγκόσμια ομοσπονδία και για τα περεταίρω… Εφαρμόστε το τραπεζικό σύστημα sepe και αμέσως θα βλέπετε με ΈΝΑ ΚΛΙΚ ποιες Π.Α.Ε—ΚΑΕ–ΤΑΠ πληρώνουν, ποιοι πληρώνουν; πως πληρώνουν; που βρίσκονται τα χρήματα για πληρώνουν;..Και ποιοι τα δηλώνουν στης φορολογικές δηλώσεις τους κ.τ.λ με λίγα λόγια απλά εφαρμόστε τους υπάρχοντες ΝΟΜΟΥΣ σας… Δείτε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο της εισροές και εκροές της κάθε ομάδος, της χορηγίες της ,της δωρεές της , ΑΠΟ ΠΟΥ έρχονται ΚΑΙ που καταλήγουν …απλά είναι τα πράγματα κύριε υπουργέ… Καταγγείλετε εσείς ως κράτος ομάδες που δεν πληρώνουν τους αθλητές τους στην F.I.F.A και U.E.F.A και F.I.F.A έχει καταστατικό που λέει ακόμα ΑΚΟΜΑ, ότι το χρέος είναι σωματικό και ας πηγαίνουν όλα λαμόγια της ομάδες τους ερασιτεχνικό, Η ας βγαίνουν 100 χρόνια πρωταθλήτριες, κατηγορίες δεν θα ανεβαίνουν ΠΌΤΕ… αρκεί η F.I.F.A και U.E.F.A να έχει ενημέρωση …

  Αλήθεια σε ποιες τσέπες έμπαιναν τα έσοδα από τα εισιτήρια τον ομάδων ; Τα τηλεοπτικά δικαιώματα; οι Χορηγίες.. πλήρωναν της υποχρεώσεις τους προ το κράτος; τον ΦΠΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία; της Φορολογικές δόσεις, τα συμβόλαια τον Αθλητών τους; τα συμβολαίων τον Προπονητών τους ; τους μισθούς τον εργαζομένων τους ; τους προμηθευτές τους ; κ.τ.λ !!!! θα μας το πει ποτέ κανείς ΑΥΤΌ?? … ΣΕ ποιες τσέπες ΜΠΉΚΑΝ Η ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΜΟΜΥΡΙΑ?? … Τώρα κλαίνε τάχα μερικοί ΜΗΝ και θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο αν μας τιμωρήσουν ,ΤΙ ΥΠΟΚΤΗΤΕΣ !!! μήπως κλαίνε διότι θα χάσουν την ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ τα τρωκτικά που ΕΔΩ και 50 χρόνια, που τρώνε οι ίδιοι και οι ίδιοι 50 ΧΡΟΝΙΑ, οι ίδιοι βρικόλακες..

  ΒΙΑ…. ούτε την βία θέλει η F.I.F.A, απλά είναι τα πράγματα κ. υπουργέ , βάλετε κάμερες σε όλα τα γήπεδα, φέρετε το ιδιώνυμο, φτιάξετε ένα νόμο για τους χουλιγκάνους και όταν τους έχετε σε βίντεο να κάνουν παράνομες πράξεις , ρίξετε τους και απο 5-10 βαριές ποινές ώστε να την ακούσουν και θα δείτε πως κάθονται σαν άνθρωποι όλοι να βλέπουν ΑΝ θέλουν το ποδόσφαιρο …Αλλά μην μας τρελάνετε κ. Κοντονή ότι θέλετε να βάζετε και πρόστιμα σε ομάδες τον 25 εκατομμυρίων ευρώ ….Η ότι θα κρίνετε εσείς εάν ένας αγώνας είναι στημένος η όχι …

  Ακούστε κ. υπουργέ επειδή στην Ευρώπη πέφτει πολύ στοίχημα (δόλωμα) ενώ στην Ασία παίζονται τα δις εκεί που δεν μπαίνει το ανθρώπινο μάτι αλλά του Κύκλωπα…Διότι δεν ξέρετε ότι τα μεγάλα ποσά τα παίζουν μεταξύ τους οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ… π.χ αν εγώ είμαι η εταιρεία (Α) και έχω πάρει σε ένα ματς δέκα εκατομμύρια ευρώ στον άσσο ΜΕ απόδοση 2.00 απόδοση και τον ΒΡΩ 2.10 ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ , τα χώνω στο 2.10 αυτά πόσα έτσι ώστε εκτός το ποσοστό που βγάζω από την γκανιότα κερδίζω και ενα συν το 10%… έτσι και πληρώνω ως κύριος τους παίχτες μου αν βγει το σημείο, δεν χάνω ΠΌΤΕ, ΓΙΑ σκεφτείτε τα χιλιάδες στοιχήματα που παίζονται κάθε ημέρα από ΜΙΑ μόνο εταιρεία και θα πάθετε Βέρτικο από τα οικονομά νούμερα ..
  Για να μην πω για τα ανταλλακτήρια που εκεί γίνετε η σφαγή του Δράμαλη… Ο Μάθιου Μπέναν που έχει το νόμιμο ανταλλακτήριο στοιχημάτων το Matchbook και δυο ομάδες την Μπρέντφορντ και την Μίντιλαντ (το ΠΩΣ τις έχει; εεε καλά τώρα πλακά κάνουμε )… είναι κάτι σαν τον κ. Μελισσανίδη και λοιπούς κυρίους (και δεν δέχομαι διαψεύσεις για αυτό ) μόνο που αυτός δηλώνει επαγγελματίας ΠΑΙΧΤΗΣ έναντι τον άλλων κυρίων που το παίζουν σωτήρες και πληρώνει και κανονικά και τους φόρους του…

  Λέει. ο Μάθιου Μπέναν:… Το ιντερνετικό στοίχημα και οι ασιατικές εταιρίες άνοιξαν νέες προοπτικές, νέες μορφές στοιχηματισμού και συνέβαλαν στην αύξηση της ρευστότητας… Εμείς κυρίως στοιχηματίσουμε σε αγορές ασιατικού χάντικαπ…

  Δημοσιογραφος : Προτιμάτε να στοιχηματίζετε εναντίον των bookmakers ή εναντίον παικτών ανταλλακτήρια στοιχημάτων;

  Μάθιου Μπέναν: Βγάλτε από το μυαλό σας τη γραμμική σχέσης μάχης ένας εναντίον ενός. Τα στοιχήματα είναι μια αγορά, όπου οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Προσπαθούμε να βρούμε την αδυναμία της αγοράς και χρησιμοποιούμε τα μοντέλα μας για να εντοπίσουμε την αξία όπου αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει. ….

  Δημοσιογράφος: γεννάται το ερώτημα σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να συμπεριληφθούν εκεί. Παραδοσιακά οι προεπισκοπήσεις στοιχημάτων δείχνουν πώς οι ομάδες έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια ένας εναντίον του άλλου (Προϊστορία κ.τ.λ)… Σας ενδιαφέρει αυτό;

  Μάθιου Μπέναν: Η σειρά των δεδομένων τείνει να είναι το πιο μεγάλο λάθος στον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται…. Εμείς το ονομάζουμε αυτό “θόρυβο” σε αντίθεση με το “σήμα” το οποίο και θα πρέπει να ακούσουμε…. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα πέναλτι μεταξύ της Αγγλίας και Γερμανίας…. Η Αγγλία έχει μόλις μία στις επτά επιτυχίες στα πένατι και η Γερμανία έχει, εκτός από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1976 με την Τσεχοσλοβακία, κέρδισει όλες τις φορές τα πέναλτι σε μεγάλα τουρνουά.
  Αλλά όταν τα πέναλτι είναι κι ένα παιχνίδι τύχης όπως πχ το στρήψιμο της δεκάρας….
  Ωστόσο, η φύση της ανθρώπινης σκέψης, θα επικεντρωθεί στην γερμανική ιστορική επιτυχία ή την αποτελεσματικότητα, όπως αντικατοπτρίζεται στο ιστορικό ρεκόρ των πέναλτι. Εγώ θα βαθμολογούσα με πιθανότητα 50-50 το επόμενο πέναλτι μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας και πιστεύω θα ήμουν πολύ κοντά στην πραγματικότητα… Η προϊστορία δεν είναι εντελώς αδιάφορη, αλλά είναι περισσότερο “θόρυβος” από ό, τι συνήθως πιστεύεται.

  Και το τελευταίο που λέει για όσους παίζουν στοίχημα (και ας το μάθει και ο κ. Θωμαϊδης) ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας της U.E.F.A Peter Limacher μου είπε ότι το λεγόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης είναι μια συνολική ΑΠΑΤΗ … Το συγκεκριμμένο σύστημα δείχνει ένα παιχνίδι ως στημένο μόνο όταν “δει” ασυνήθιστα ποσά στοιχηματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά στοιχημάτων…. Αλλά οι απατεώνες (αυτοί που χειραγωγούν παιχνίδια) έχουν σχεδόν πάντοτε στοιχηματίσει στην Ασία, όπου μπορούν να βρουν μεγαλύτερη ρευστότητα….. Επίσης, παίζουν στοιχήματα στο live για να επωφεληθούν από υψηλότερα όρια στοιχημάτων σε συγκεκριμένες αγορές….

  Δημοσιογραφος :Στοιχηματίζεται νωρίς σε ένα παιχνίδι ή περιμένετε να στοιχηματίσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα έναρξης του;

  Μάθιου Μπέναν: Όχι, εμείς ως επί το πλείστον στοιχηματίζουμε την ημέρα του παιχνιδιού… Αυτό γιατί οι περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες και τα όρια είναι αρκετά υψηλά στις αγορές…

  Αλλά το δίλημμα για μας είναι ότι όσο πιο κοντά στην έναρξη βρίσκεται ένα παιχνίδι τόσο πιο “σωστές” είναι οι διαθέσιμες αποδόσεις στην αγορά!… Στην περίπτωση δυσκολευόμαστε να βρούμε αξία. Ωστόσο, ένας ένας επαγγελματίας trader μπορεί να επενδύσει ένα μικρό ποσό από το συνολικό του bankroll management σε ένα early bet όπου οι τιμές είναι αδύναμες και η αγορά είναι λάθος. ..

  Υ.Γ..Χρωστώ και μια απάντηση στον φίλο Χρήστο και σε εσένα κύριε Σαρρή ΓΙΑ ΤΟΥΣ Επαγγελματίες φιλάθλους που μίλησα στην εκπομπή σου την Πέμπτη το βράδυ…

  Και βέβαια δεν μιλούσα για ΟΛΟΥΣ τους ΟΠΑΔΟΎΣ του ΟΦΗ … Μιλούσα για μερικά Άτομα, για αυτούς που πήραν προεδρικούς θώκους , για αυτούς που έβγαιναν στο ραδιόφωνο σας τον Athletic Radio και μας έφερναν για καταριάνους επενδυτές , KAI μάλιστα τόνιζαν ΑΝ η ομάδα πάει Γ! εθνική ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ (τους είδε κάνεις μέχρι τώρα 😉 ..

  Για αυτούς που έλεγαν ότι ο κ. Γκατούζο είχε πίσω τους πολλούς Αμπράμοβιτς , και μάλιστα μερικοί τον παρακαλούσαν να μην ΦΥΓΉ διότι ίσως έχαναν της ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ…τέλος πάντων Ούτε 50 ούτε 100 άτομα ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν τον κόσμο του ΟΦΗ … Μακριά από έμενα ΤΩΡΑ ο εμφύλιος για τον ΟΦΗ απλώς ΝΑΙ κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν ΟΛΟΙ… συγχωροχάρτια και άφεση αμαρτιών δίνουν οι παπάδες και οι δεσποτάδες ,εγώ ούτε παπάς είμαι, ούτε δεσπότης, είμαι ένας απλός άνθρωπος με βαθιά κατανόηση για τα ανθρωπινά λάθη, ΟΜΩΣ χωρίς προσωπικό συμφέρων.. Τα ίδια θα έλεγα και αν ήμουν ΕΔΏ στης γενικές συνελεύσεις αλλά λόγο εκλογών τον Μάιο στην F.I.F.A μάλλον θα απουσιάζω…

  Ενημερώθηκε και αυτός ο υπουργός όπως και οι προκάτοχοι του, δεν ξέρω το τι θα κάνει , αλλά θέλει και πολιτική βούληση με υπεύθυνες στρατηγικές ,μακάρι να τα καταφέρει και μην τον μπλέξουν ΜΕΡΙΚΟΊ στον λαβύρινθο της σκοπιμότητας και τον συμφέροντα τους και τον φάει και αυτόν ο Μινώταυρος ..

 2. Μπράβο ρε Μπούτζουκα, πολύ σωστά τα λες. Ειδικά αυτό με τους επαγγελματιες φιλάθλους έγραψε!!! Ειδικά κάποιοι στο Facebook νομίζουν ότι ο ΟΦΗ τους ανήκει, και το κακό είναι ότι αυτοί ακούγονται γιατί κάνουν θόρυβο όπως οι ντενεκεδες.

 3. Ξαναστελνω για διευκρίνηση. Το επαγγελματιες και ντενεκεδες που κάνουν θόρυβο φυσικά δεν ισχύει για τον Σαρρή. Αναφέρομαι σε σχολιαστες του καναπέ και του φραπέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *