Αν δεν τινάζει τα δίχτυα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ναι, σε προτεραιότητα η οργάνωση και τα οικονομικά του σωματείου. Οι υγιείς βάσεις, οι σωστοί άνθρωποι αλλά ο καθρέπτης του ΟΦΗ ήταν, είναι και θα είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κάνω τον πρόλογο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Γιατί… στην τωρινή εποχή εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις και ακόμα πιο εύκολα κάποιοι τις επιδιώκουν. Όλα τα παραπάνω είναι τα πρωτεύοντα στοιχεία σε έναν οργανισμό όπως είναι ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, μεγάλο μέγεθος και όλοι μας θέλουν να τον διοικούν σωστοί άνθρωποι, να υπάρχουν σωστά και καθαρά πλάνα. Να υπάρχει οικονομική υγεία στον ΟΦΗ και παράλληλα να δοθεί ένα όραμα σε όλο τον κόσμο.

Όμως όλαααα τα παραπάνω δεν κάνουν τίποτα αν ο ΟΦΗ δεν δημιουργήσει μια ομάδα – «σκιάχτρο» στην Γ Εθνική. Να μπαίνει μέσα και να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να δείχνει ότι ο ΟΦΗ είναι ξένος με αυτές τις κατηγορίες, όχι μόνο κατ όνομα αλλά και κατ εμφάνιση.

Ο καθρέπτης του ΟΦΗ ήταν, είναι και θα είναι πάντα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θυμηθείτε το παρελθόν και θα καταλάβετε. Όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. Θυμηθείτε πως «φαγώθηκε» ο Παπαματθαιάκης το 2001 όταν ο ΟΦΗ για πρώτη φορά κινδύνευσε με υποβιβασμό. Μετά από 15 χρόνια έφυγε από πρόεδρος. Δεν είναι απλά πράγματα και δεν παίζεις με αυτά. Ο ΟΦΗ έχει φανέλα, μέγεθος ποδοσφαιρικό που όμοια του είναι ελάχιστα στην Ελλάδα. Το όνομα του ΟΦΗ δεν χτίστηκε μόνο χάρις στον κόσμο του και το «Γεντί Κουλέ». Χτίστηκε γιατί στο παρελθόν έπαιξε μπαλάρα, ο κόσμος του είδε παιχταράδες και η ομάδα είχε επιτυχίες. Από την κατηγορία ο ΟΦΗ πρέπει να περάσει σαν… «αέρας» και να μην κοιτάξει ποτέ πίσω του από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς.

Οι άνθρωποι που θα τον αναλάβουν έχουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά έχουν και ευθύνες και πάνω από όλα την ιερή υποχρέωση να δημιουργήσουν έναν ΟΦΗ όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος του.

Κακά τα ψέματα, όλο αυτό το νέο εγχείρημα θα δοκιμαστεί και μέσα από το τι θα παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο. Να μπαίνει η μπάλα στα διχτάκια, αυτή να τινάζονται και ο κόσμος να φεύγει από το γήπεδο γεμάτος από χαρά ότι είδε μια ομάδα που την χαιρόμαστε όλοι μας.

Οι επιλογές που θα γίνουν στην θέση του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, αλλά κυρίως σε αυτήν των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να είναι τέτοιες που δεν θα χωρούν λάθη. Τα πράγματα είναι απλά: Ή τραβάς τον δρόμο της ΑΕΚ και φτιάχνεις ομάδα που θα κάνει πλάκα στην κατηγορία και θα έχει ανέβει από τον… Φλεβάρη ή ακολουθείς το αντί – παράδειγμα του Άρη που θα αγκομαχάς κάθε Κυριακή για να κερδίσεις το… Νέο Ηράκλειο και τον Κανάρη Χίου!

Το τι θα γίνεται μέσα στο γήπεδο έχει αντίκτυπο και σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ΑΥΤΟΟΟΟ : ε) Εφόσον ΠΑΕ επιλέξει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν θα μπορεί να ανάβει αμέσως κατηγορία. Αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει από τη δεύτερη σεζόν εφόσον στην πρώτη καταταγεί στις θέσει ένα έως τέσσερα και εφόσον έχει εξοφλήσει το 50% των οφειλών που είχε πριν μπει στο καθεστώς εκκαθάρισης!!!!!!..
    ——————
    ΝΑ βιαστούν στον ΟΦΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΝ διότι δεν είναι πλάκα …. ΑΝ είναι Έτσι η άνοδος εφέτος είναι υποχρεωτική , επίσης και να πάρουν διαβεβαίωσης από τον υφυπουργό και Ε.Π.Ο θα ισχύσει από το 2016–2017 για την ΆΝΟΔΟ ΕΦΕΤΟΣ .
    Δεν ξέρω αν διαβάζει κάνεις αυτά που γράφω εδώ αλλά να ξέρετε ότι είναι τσεκαρισμένα//
    ————
    Όπως επίσης δείτε ΕΔΏ τα ψέμματα τελειώνουν σιγά σιγά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΈΓΡΑΨΑ σε προηγούμενο κείμενο μου ότι έρχεται η ψηφιακή κάρτα δελτίο……
    ————
    Σεμινάρια ΕΠΟ σε ΠΑΕ για το σύστημα TMS
    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες (ΠΑΕ), με την ευκαιρία των πρόσφατων αλλαγών του νέου ηλεκτρονικού συστήματος διεθνών μετεγγραφών της FIFA (TMS).

    Για την διευκόλυνση των ομάδων, η ΕΠΟ αποφάσισε να διοργανώσει τα σεμινάρια βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

    Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26/06/2015 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί (αίθουσα ΔΣ/ΕΠΟ) σε 2 γκρούπ με ώρα προσέλευσης 09:30 και 15:00.

    Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/06/2015 & την Τρίτη 30/06/2015 στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE (Μοναστηρίου 305-307) με ώρα προσέλευσης 09:30.
    πηγή:http://www.epo.gr/
    —————————————————————————————————-
    Η ΕΠΟ βελτίωσε την «αθωωτική» διάταξη για τα «στημένα ματς»
    Ημερομηνία: 11 Ιουνίου, 2015 00:17….

    Σε διόρθωση της «αθωωτικής» για τους κατηγορούμενους για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα διάταξη προχωρά η ΕΠΟ έπειτα από την δημόσια κατακραυγή που της ασκήθηκε.

    Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη που πέρασε πριν ένα χρόνο η ΕΠΟ, σε αντιδιαστολή με τα προβλεπόμενα από FIFA και την UEFA, πρόβλεπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τιμωρία για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα αν δεν προκύπτει η εμπλοκή άνω των δύο ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα όλες οι πειθαρχικές διώξεις περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα που απασχόλησαν τα πειθαρχικά όργανα να θεωρηθούν αβάσιμες και να απορριφθούν.

    Τώρα προϋπόθεση είναι η εμπλοκή άνω του ενός ποδοσφαιριστή ή/και ενός αξιωματούχου.

    Συγκεκριμένα οι κυριότερες αλλαγές που πέρασαν από την Εκτελεστική Επιτροπή στους κανονισμούς, χωρίς να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

    α) Από τη σεζόν 2017 – 18 η Φούτμπολ Λιγκ να διεξάγεται με 16 ομάδες.

    β) Σε περίπτωση απόφασης που αφορά οφειλές ΠΑΕ, η ποινή θα είναι αφαίρεση βαθμών που θα επιστρέφονται εφόσον η οφειλή εξοφλείται.

    γ) Σε περίπτωση που μέλος ή μέτοχος αποχωρήσει από ΠΑΕ στη διάρκεια της σεζόν και η αποχώρηση έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από τις διοργανώσεις που συμμετείχε δεν θα μπορεί για πέντε έτη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο

    δ) Οι διαιτητές που θα τερματίζουν στις δύο τελευταίες θέσεις του πίνακα αξιολόγησης της ΚΕΔ θα υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία

    ε) Εφόσον ΠΑΕ επιλέξει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν θα μπορεί να ανάβει αμέσως κατηγορία. Αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει από τη δεύτερη σεζόν εφόσον στην πρώτη καταταγεί στις θέσει ένα έως τέσσερα και εφόσον έχει εξοφλήσει το 50% των οφειλών που είχε πριν μπει στο καθεστώς εκκαθάρισης.

    στ) Χειραγωγημένος αγώνας θα θεωρείται αυτός για τον οποίο προκύπτει εμπλοκή άνω του ενός ποδοσφαιριστή ή ενός αξιωματούχου.

    η) Σε περίπτωση επεισοδίων που δεν είναι εκτεταμένα θα μπορεί το πειθαρχικό όργανο να αποφασίζει ως ποινή το κλείσιμο συγκεκριμένης θύρας.

    θ) Σε περίπτωση ρήψης φωτοβολίδων ευθείας βολής εντός αγωνιστικού χώρου ο διαιτητής θα μπορεί να διακόψει οριστικά των αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 9 =