Σαν Κρητικό βοριαδάκι…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής καταγράφει τις μέχρι τώρα κινήσεις του ΟΦΗ, τα δεδομένα που δημιουργούνται αλλά και τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει στην κατηγορία και οι οποίοι μόνο εύκολο δεν θα του κάνουν τον δρόμο.

Ο ΟΦΗ μπαίνει σε αχαρτογράφητα ύδατα και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα “κολυμπήσει” σε μια θάλασσα που δεν έχει περάσει ούτε από… πάνω. Με ευχαρίστηση και ικανοποίηση διακρίνω πως τα “θέλω” του ΟΦΗ συμβαδίζουν με αυτά που “θέλει” η κατηγορία. Δηλαδή, μια ομάδα που βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω από αυτό της Γ Εθνικής και η οποία μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι το “αφεντικό”. Βέβαια, θεωρητικά, πάντα αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Ο ΟΦΗ θα μπει σε γήπεδα που δεν έχει ξαναπαίξει, θα αγωνιστεί με ομάδες που θα τον βλέπουν ως το μεγαθήριο της κατηγορίας (επειδή ακριβώς είναι) και παράλληλα θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο ώστε να τον κερδίσουν. Συν τοις άλλοις, θα έχει να αντιμετωπίσει άλλης… φύσης ζητήματα που λόγω του ότι η ιστορία του δεν συνάδει με αυτά, εκείνος θα μείνει απ έξω. Όπως γίνεται κατανοητό, ο δρόμος μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι και αυτό προϋποθέτει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, λίγα λόγια και σκυμμένα κεφάλια.

Όμως μέχρι τώρα οι προϋποθέσεις που δημιουργεί ο ΟΦΗ είναι τέτοιες που ασφαλώς και τον κάνουν να υπερέχει έναντι των υπολοίπων. Το ρόστερ που δημιουργεί είναι ανώτερο της κατηγορίας και οι παίκτες που έρχονται στο Ηράκλειο ναι μεν είναι “σκληραγωγημένοι” σε αυτές τις κατηγορίες όμως σε επίπεδο Γ Εθνικής είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Επιπλέον, υπάρχουν ποδοσφαιριστές – προσωπικότητες που για αυτήν την κατηγορία αποτελούν μια πολυτέλεια, όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά για κάθε άλλο σύλλογο που συμμετέχει σε αυτήν την κατηγορία.

Ο Σεροπιάν έθεσε ως προτεραιότητα και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα, την θωράκιση των μετόπισθεν με ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά και ένα πρωταρχικό ζητούμενο θα είναι η καλή αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ. Γιατί όσο δεν θα τρώει γκολ, τόσο οι παίκτες που θα αποκτηθούν μπροστά, θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Εδώ βέβαια υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Παίκτες που θα κάνουν την διαφορά γιατί σε αυτήν την κατηγορία πρέπει αν σκοράρεις, να δείχνεις την υπεροχή σου και θα είσαι σε θέση να αποδείξεις την ανωτερότητα του. Και κρίνω σωστό το τάιμινγκ του να περιμένουν την αγορά ώστε να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός και οι οποίοι θα δώσουν άλλο αέρα στο ρόστερ του ΟΦΗ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − three =