23η Ιουνίου 2009: Η ημέρα που θα άλλαζε τον ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για μια ημέρα που θα άλλαζε τον ΟΦΗ και τονίζει τα λάθη που δεν πρέπει να συμβούν ξανά.

Ήμουν και εγώ στο “Βαρδινογιάννειο” στις 23 Ιουλίου του 2009. Όπως και οι περισσότεροι, υποθέτω, που διαβάζετε τούτη την ώρα, αυτό το κείμενο. Όλοι θα θυμάστε, όπως θυμάμαι καλά και εγώ, την κάβλα που υπήρχε εκείνη την ημέρα. Περισσότεροι από 6.000 στο “Βαρδινογιάννειο” και την ηδονή (για να μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας) να ξεχειλίζει από όλους. Ήταν η αίσθηση του καινούργιου, της επανάστασης που ο κόσμος ήθελε για μια κατάσταση που δεν τιμούσε ούτε τον ίδιο, ούτε πολύ περισσότερο τον ίδιο τον σύλλογο. Το δικαίωμα της επανάστασης το κέρδισε ο κόσμος με την προσπάθεια του, την επιμονή του αλλά και την πίστη του πως κάτι καινούργιο θα ερχόταν στον ΟΦΗ. Μόνο που δεν ήρθε ποτέ και κάπως έτσι ξεκίνησε η “βύθιση” του ΟΦΗ. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις που υπήρχαν όμως όλα έγιναν λάθος!

Εκείνη την ημέρα, δυστυχώς, ο ΟΦΗ δεν άλλαζε προς το καλύτερο αλλά ξεκίνησε (δίχως να το γνωρίζουμε) η αντίστροφη μέτρηση για ότι έπαθε η ομάδα σήμερα και έφτασε να βρίσκεται στην Γ Εθνική. Τα λάθη που έγιναν, ήταν πολλά, το χρέος του ΟΦΗ εκτοξεύτηκε και υπογράφτηκε μια κακή συμφωνία που δεν έπρεπε να υπογραφεί ποτέ! Ακόμα και τώρα το λένε οι ίδιοι που συμμετείχαν σε εκείνη την συμφωνία. Ακόμα θυμάμαι την ατάκα του Χρήστου Μιχαλόπουλου σε μια εκπομπή του TV Creta που είχε πει πως “ήταν μια κακή συμφωνία που δεν έπρεπε να την δεχτούμε”.

Όλα όσα έγιναν εκείνη την τριετία (2009 – 2012) που έφεραν τον ΟΦΗ προ τετελεσμένων γεγονότων δεν πρέπει να επαναληφθούν τώρα. Η διετία που ακολούθησε, ουσιαστικά κρατούσε ζωντανό τον ΟΦΗ με υπερπροσπάθεια (και ας βγουν τώρα τα γνωστά παπαγαλάκια να πουν ότι τα γράφω επειδή είμαι υπάλληλος του Πουλινάκη κτλ κτλ). Όμως αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να την παραγνωρίσει κανένας. Ο ΟΦΗ με χρέος 12 εκ. ευρώ κρατήθηκε ζωντανός για 2,5 ολόκληρα χρόνια μέχρι που… έσκασε λόγω ανικανότητας και λανθασμένων χειρισμών.

Τώρα που ο ΟΦΗ κάνει μια προσπάθεια από το… μηδέν, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος και παράλληλα χωρίς ο σύλλογος να χρωστάει ούτε ένα… ευρώ! Καταλαβαίνετε πως τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως εξήγηση για επανάληψη τέτοιων λαθών.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τον ΟΦΗ, από μηδενική βάση, πρέπει να μάθουν από τα λάθη εκείνης της εποχής και να μην τα επαναλάβουν. Το νέο ξεκίνημα που κάνει ο ΟΦΗ πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για την αποφυγή των λαθών που έφεραν τον σύλλογο εδώ που τον έφεραν. Και το ότι αυτοί οι άνθρωποι αναλαμβάνουν τον ΟΦΗ με μηδενικό χρέος τους κάνει να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για τα επόμενα χρόνια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Αυτο το “διχως να το γνωριζουμε”, ακουγεται υποκριτικο απο καποιον που το “παιζει” μεσα στα ολα για τον ΟΦΗ. Ηταν καθαρη επιλογη ανθρωπων που επιρεαζουν τους φιλαθλους της ομαδας η συγκεκριμενη διοικηση εκεινης της τριετιας, και κανεις δεν μιλαγε γθα τις πατατες που γινονταν και φεσωθηκε η ομαδα. Αν ο Βατσινας ειχε κανει τα μισα απ οσα εκαναν οι κυριοι συτοι , θα μας καλουσες να του σπασουμε τα μαγαζια, οπως και καναμε τα προηγουμενα χρονια. Φταιμε κι εμεις οι φιλαθλοι, που δεν ειχαμε τη κριση να δουμε τι καναμε στην ομαδα και εμπιστευομασταν καποιους που μας πουλαγαν “Ομιλοφροσυνη”. Αρα, ντροπη μας και ντροπη σου, γιατι δεν εγραφες τιποτα απο οσα γινονταν

    1. Μα εννοείται φίλε και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ έξω. Δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου και ούτε πρόκειται να το κάνω.

  2. Αφου λοιπόν ειναι ετσι,γραψε και καποια στοιχεια γιατα παιδιατου ΟΦΗ απο τη Κ20 που εμειναν στον ΟΦΗ. Αυτος που πηραμε απο τον Ολυμπιακο εχει δυο χρονια να παιξει,κιομως τον καναμε κι εμεις πρωτοσελιδο. Ο Σακλαμακης τραυματιστηκε μεσα στο γηπεδο για τον ΟΦΗ και δεν ειμπαμε μια κουβεντα. Για πες μας ποιοι ειναι τα δικά μας παιδια επιτελους.

  3. και για να δικαιολογησω τη σκεψη μοϋ¨Ενα απο τα θεματα που προκαλεσε την οικονιμικη ζημιά στην ομαδα ειναι οι πολλαπλες και δαπανηρες μεταγραφες που εγιναν ολα αυτα τα χρονια, πολλες απο τις οποιες δεν απεδωσαν και καθολου. τα παιδια της ομαδας όμως ειναι εδω και δειχνουν οτι μπορουμε να βασιστούμε σε αυτα, για ενισχυση. Τι παραπανω εχει ο καινουργιος 96αρης που πηραμε απο τη Κ20 του Ολυμπιακου και το ανακοινωνουμε κι ολας , που δεν εχει παιξει δυο χρονια τωρα απο το Σακλαμανη , παιδι της ομαδας που εχει βαλει και 20 γκολ και τραυματιστηκε σε αγωνα του ΟΦΗ? ποιος ειναι αυτος ο Μπαμπης που δεκα χρονια τωρα παιζει για τον ΟΦΗ σε καθε παιχνιδι?? Ο Γιαννόπουλος σε σχεση με το Βλαχο που πηραμε τι λεει?? Αυτο ειναι ρεπορταζ για τους Ομιλητες. Ο καθε Ζουμπινιο κλπ μπορει να προκαλει το ενδιαφερον αλλα του χρονου θα φυγει και μην τον ειδατε , οπως τοσοι αλλοι. Ενω οι μικοι οι δικοι μας , ακολουθουν εναν Μπολάκη, Εναν Φαζο, ετσι φτιαχνεις ομαδα. Εχω παντα μια αγωνια, πως θα ταιριαξουν 16 καινουργιοι παικτες μεσα στο γηπεδο μεχρι το Σεπτεμβρη, ελπιζω ομως ο Αγιος Σεροπιαν να ξερει το μυστικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =