Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί στον ΟΦΗ και φωνάζει πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε μια ανώμαλη κατάσταση.

Κανένας δεν περίμενε πως δύο μήνες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο ΟΦΗ θα έφτανε να περνάει μια μεγάλη κρίση που πέραν του αγωνιστικού, δεν αποκλείεται να έχει προεκτάσεις και στο διοικητικό κομμάτι. Όλα αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα της πορείας που πραγματοποιεί ο ΟΦΗ και η οποία δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και η αναμενόμενη. Ήδη, ο ΟΦΗ μέσα σε 9 αγωνιστικές έχει προλάβει να χάσει 11 βαθμούς που αν προσθέσουμε σε αυτούς και το -6 τότε ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή για μια χρονιά που οδεύει να τιναχτεί στον αέρα, πριν καν την αλλαγή του χρόνου!

Το ότι έγιναν λάθη το προηγούμενο καλοκαίρι και τα οποία αναδεικνύονται στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι δεδομένο. Όπως επίσης είναι δεδομένο και το ότι ο ΟΦΗ πληρώνει τώρα αυτά τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες και είναι άδικο να επωμιστεί ένας ή δύο άτομα τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο καλοκαίρι που έχουν ως αποκορύφωμα τον αγωνιστικό ξεπεσμό του ΟΦΗ.

Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες και είναι σίγουρο πως κανένας δεν πίστευε ότι ο ΟΦΗ κάνοντας restart από την Γ Εθνική θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ειδικά, όταν υπάρχει μια διοίκηση που πληρώνει στην ώρα της τους πάντες και τα πάντα, τότε γίνεται κατανοητό πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν την επένδυση τους και παρότι σε αυτό το κομμάτι λειτουργούν άψογα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Για το γιατί ο ΟΦΗ έφτασε σε αυτό το σημείο, είναι κάτι που το έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές και δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια ώστε να αναλωνόμαστε σε πράγματα που τα έχω γράψει αρκετές φορές.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στην παρούσα φάση ο πανικός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να φύγει από τον ΟΦΗ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν θα σωθεί η χρονιά ούτε με σπασμωδικές κινήσεις αλλά ούτε και με ενέργειες που θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Το να παρθούν αποφάσεις εν θερμώ που θα πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις, θεωρώ, κατά την ταπεινή μου άποψη ότι είναι ζητούμενα και καταστάσεις που δεν πρέπει να μπουν εντός ομάδας.

Ακόμα και η είδηση για σκέψη παραιτήσεων που έγραψα νωρίτερα στο Gentikoule, είναι μια δυσαρέσκεια αλλά δεν αποτελεί την λύση για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ναι υπάρχει απογοήτευση, στενοχώρια και άλλα αρνητικά συναισθήματα για όλα όσα ζουμε μέχρι τώρα, όμως δεν θα βοηθήσει σε τίποτα μια άτακτη υποχώρηση από ανθρώπους που μπήκαν το καλοκαίρι στην ομάδα για να την βοηθήσουν και όχι για να μείνουν λίγους μήνες και μετά να την κοπανήσουν. Θεωρώ πως πέρα από την στενοχώρια, αυτήν την στιγμή κυριαρχεί στον ΟΦΗ ένας πανικός που είναι ακατανόητος – παρότι το καράβι που λέγεται “ΟΦΗ” δεν μπορεί να το κουμαντάρει εύκολα ο οποιοσδήποτε.

Οι μεγάλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ χρειάζεται να έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους που στην παρούσα φάση θα σκεφτούν νηφάλια και με ψυχραιμία θα σκύψουν πάνωα από τα προβλήματα για να τα λύσουν και όχι για να τα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στο “τιμόνι” της ομάδας, με τα λάθη τους και τα κακά τους όμως δεν πρέπει να κυριευτούν με το παραπάνω συναίσθημα γιατί πάνω από όλα θα αδικήσουν την μέχρι τώρα, μεγάλη, προσπάθεια τους…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Εάν Μανόλή μου με το πρώτο μπινελίκι που ακούστηκε κάποιοι σκεφτονται να την κάνουν , τότε πολύ καλά θα κάνουν και για αυτούς και για τον ΟΦΗ , τώρα που είναι αργά μεν αλλά αργότερα θα είναι χειρότερα. Χειρουργείο χωρίς αίματα δεν υπάρχει έτσι και παράγοντες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα χωρίς μπινελίκια δεν υπάρχουν.
    Και επειδή το πρόβλημα για μένα είναι καθαρά διοικητικό , θα συμφωνήσω ότι πριν ξεκινήσει αυτή η περιπέτεια και ο πιο απαισιόδοξος δεν περίμενε τέτοια χάλια…. τα ερωτηματικά όμως για το πως θα συνυπάρξουν αυτόι οι 10 μετά 11 και τελικά 9 ήταν ουκ ολίγα…. άλλωστε η ομάδα εξ ανάγκης πήγε εκεί μιας και ο ένας που θέλαμε να αναλάβει την τύχη του ΟΦΗ δεν υπήρξε ποτέ.

  2. Δυστυχώς, αδέλφια μου, έτσι όπως την κατήντησαν την Ομάδα (και γνωρίζουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί που το έπραξαν αυτό, με τον άλφα ή το βήτα τρόπο) διαφαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα ότι την πάνε για διάλυση. Μακάρι να βγω ψεύτης γι’ αυτό που γράφω. Και το γράφω νιώθοντας μεγάλη πίκρα, λύπη και απογοήτευση, παράλληλα όμως και μεγάλο θυμό για όλα αυτά τα λαμόγια, τους σαλτιμπάγκους, τις ύαινες, τις λουμπίνες, τους καραγκιόζηδες που ασέλγησαν και ασελγούν πάνω στον ανήμπορο να αντιδράσει πλέον Όμιλο. Που παίζουν τα παιχνιδάκια τους στις πλάτες του Συλλόγου και του Ομιλίτικου Λαού. Ένα μόνο έχω να πω: “Προσέξτε γιατί η κανάτα ξεχείλισε… Η υπομονή εξαντλήθηκε… Δεν πάει άλλο… Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει όλους σας… Δεν τον ξέρετε καλά το ΜΕΓΑ ΛΑΟ του ΟΦΗ. Ουαί και αλίμονο εάν εκραγεί… Τότε ούτε θα μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά, ούτε και να γλιτώσετε από κανέναν…”. Ούστ! βρωμιάρηδες…

  3. ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ. ΝΑ ΠΕΖΟΥΜΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΤΡΙΓΛΙΑ Κ.Α. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΧΛΑΔΕΣ, ΚΟΥΡΑΚΙΔΕΣ, ΒΑΤΣΙΝΑΔΕΣ Κ.Α. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ?
    ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΦΑΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
    ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΓΟΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΩΡΩΝΕΙ

  4. Γεια σας αδερφια!Κατα ποσο ειναι εν θερμω οι αποφασεις που πρεπει να παρθουν ειναι μεγαλη κουβεντα…οταν δυο μηνες τωρα τρωμε σφαλιαρες απο ομαδες πολλα επιπεδα κατω απο τη δικια μας-σε θεωρητικο και μονο επιπεδο…οταν δε βλεπεις ορεξη για μπαλλα…οταν δεν εχουν συνειδητοποιησει οι περισσοτεροι παιχτες που παιζουν…οταν η διοικηση δεν εχει κανει κινησεις εξωαγωνιστικα να σεβονται την ομαδα μας …οταν ο καθε διαιτητης που μας παιζει συμπεριφερεται σαν να ειμαστε καφενειο…τοτε δε μπορουμε να μιλαμε για αποφασεις εν θερμω!το φαγητο εχει κρυωσει!αν δε σπασουν αβγα,ομελετα δε θα γινει!!το μονο που θα λεμε ειναι δικαιολογιες για το τι δεν πηγε καλα..και φτου κι απ’την αρχη!σοβαρευτειτε οσο ειναι καιρος..εξαντληστε τις πιθανοτητες ανοδου…αφηστε τβν παλινδρομικη κινηση της ακρας χειρος και ξυπνηστε!!!δε θα ξερετε που να κρυφτειτε!!

  5. Περσινά ξύπνα σταφύλια……οτι πρότεινε ο καθε άσχετος στην καμπούρα της ομάδας!!Ποιος Σηφάκης! Ποιος Βλαστός!ποιος Γκουλης!και πολλοί άλλοι……..Εάν νομίζουν οτι ετσι χτιζονται οι ομάδες ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ…..και επικυνδινοι..άντε να πανε στο καλο ο ΟΦΗ δεν ειναι για αυτούς αξίζει τα καλύτερα.Π.χ ο Ηροδοτος περισυ με δέκα πιτσιρίκια και τρεις στην διοίκηση και με πολυ χαμηλό μπα τζετ θα ηταν πρωταθλητής εάν δεν ειχε την τιμωρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + eight =