Θωρακίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει το blog του στο Gentikoule την έλευση του Μύρωνα Σηφάκη και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της επιστροφής του. Σε 494 λέξεις καταγράφει την αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το πρόσωπο του Μύρωνα Σηφάκη είναι ένα πρόσωπο που συνηθίζουμε να λέμε «κοινής αποδοχής» από τον κόσμο του ΟΦΗ. Και είναι πραγματικότητα ότι αυτός, ο δύσκολος κόσμος του ΟΦΗ δεν έχει και πολλά πρόσωπα που να τα χαρακτηρίζει «κοινής αποδοχής». Ο Σηφάκης είναι ένα από τα ελάχιστα που έχουν αποφύγει μέχρι τώρα το «τσαλάκωμα» της εικόνας τους από τον δύσκολο και απαιτητικό κόσμο του ΟΦΗ. Θέλετε παραδείγματα; Υπάρχουν αρκετά που μπορούμε να αναφέρουμε αλλά τώρα δεν είναι της παρούσης για να το κάνουμε.

Είναι προφανές ότι η επιστροφή του Σηφάκη είναι και μια κίνηση ώστε να απορροφηθεί όλη η πίεση που έχει δημιουργηθεί από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα που έχουν έρθει στα τελευταία παιχνίδια. Η είδηση της επιστροφής του Σηφάκη σκόρπισε ένα θετικό αίσθημα προς τον κόσμο που γνωρίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Και αυτή η είδηση είναι αρκετή για να αποκλιμακώσει, κάπως, τις αντιδράσεις του κόσμου του ΟΦΗ.

Πάμε όμως και στα πιο σημαντικά ζητήματα της υπόθεσης Σηφάκη. Είναι προφανές ότι ο παλαίμαχος άσος και ήρωας του Κυπέλλου του 87 μπορεί να λειτουργήσει σαν «μπαμπούλας» εντός των αποδυτηρίων αφού ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να προσλάβει έναν άνθρωπο ευθύ, ντόμπρο που δεν συμβιβάζεται με κακές συμπεριφορές και την αδιαφορία – όπως την έχουμε διακρίνει σε κάποια παιχνίδια μέχρι τώρα. Το γιατί ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να αλλάξει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι επίσης κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Όπως και να χει, ο ΟΦΗ προχώρησε σε μια κίνηση που μπορεί και να εννοηθεί ότι αποτελεί μια θωράκιση του ποδοσφαιρικού τμήματος φέρνοντας έναν άνθρωπο που γνωρίζει από τα αποδυτήρια και την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Σηφάκης έρχεται να αναπληρώσει μια θέση που θα μπορούσε να είχε καλυφτεί από το καλοκαίρι καθώς ο Γιάννης Πολεμαρχάκης που είχε αναλάβει αυτό το πόστο είναι ο άνθρωπος που έχει πολύ μεγαλύτερες αρμοδιότητες για να τρέχει με το κάθετι που συμβαίνει στον ΟΦΗ. Η σημασία του προσώπου του Γιάννη Πολεμαρχάκη είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο ίδιος έχει βγει μπροστάρης σε πολλές περιπτώσεις με τις οποίες θα μπορούσε να ασχολείται σε μεγαλύτερο βαθμό από το να το παίζει «αστυνομικός» κάποιων παικτών που δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και την βαρύτητα της φανέλας του ΟΦΗ.

Η έλευση του Μύρωνα Σηφάκη έρχεται να αναπληρώσει ένα κενό που υπήρχε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το οποίο δεν ήταν δουλειά του Γιάννη Πολεμαρχάκη για να την κάνει. Ο άνθρωπος (και αυτός) βάζει λεφτά από την τσέπη του και ήδη είναι ένας από τους «9» που έχει εκθέσει το πρόσωπο του περισσότερο από πολλούς άλλους.

Είναι δεδομένο ότι στον ΟΦΗ ποντάρουν πολλά στην ιδιοσυγκρασία, την (ισχυρή) προσωπικότητα του «ποδοσφαιράνθρωπου» Σηφάκη προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα εντός αποδυτηρίων. Και όπως πολλοί έτρεξαν να ισχυριστούν (για άγνωστους λόγους) ότι αυτή η κίνηση αποτελεί ένα «καπέλωμα» του Βλαστού ή του Γκουλή. Αυτό θα μπορούσε να το ισχυριστεί μόνο κάποιος κουτοπόνηρος που δεν γνωρίζει (ή κάνει ότι ξέρει αλλά δεν ξέρει) πως λειτουργεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα.

2 σχόλια

  1. δηλαδη ποια η θεση του Μηρωνα αναμεσα στον Γκουλη και τον Βλαστο; τηνως την θεση θα παρει Φευγει ο Γκουλης η ο Βλαστος; Φευγει ο Γκουλης κι την θεση προπονητη θα παρει ο Σηφακης;

  2. Και μετά από αυτή την…προσθήκη όλα θα αλλάξουν στον αγωνιστικό χώρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *