Η πίστη του Νιόπλια και η ανωτερότητα του ρόστερ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για τα σημάδια που αχνοφαίνονται αλλά και την πεποίθηση όλων ότι όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ.

Αρκούν μερικές κινήσεις ώστε να αλλάξει το σκηνικό, ακόμα και όταν ο ΟΦΗ βρίσκεται 9 βαθμούς μακρυά από την κορυφή; Και όμως αρκούν προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία όλων εν όψει των τελευταίων 14 αγωνιστικών. Κάτι η έλευση του Νιόπλια, κάτι οι πολύ καλές μεταγραφές που έγιναν, είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή της ψυχολογίας όλων. Γιατί ο κόσμος ναι μεν καμία φορά είναι υπερβολικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι έχει άδικο όταν έβλεπε τον ΟΦΗ να παραπαίει αγωνιστικά και να βρίσκεται τόσο μακρυά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το σίγουρο είναι ότι τώρα έγιναν σημαντικές κινήσεις που όχι μόνο ενισχύουν την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά παράλληλα του δίνουν και μια αίσθηση υπεροχής έναντι των υπολοίπων. Άλλωστε και ο ίδιος ο Νιόπλιας εκμυστηρεύεται στο περιβάλλον του την αίσθηση της δυναμικής που έχει ο ΟΦΗ αλλά και τις δυνατότητες για να γίνει η ανατροπή και η ομάδα να πάρει την άνοδο. Μπορεί τώρα με τον ΟΦΗ να είναι στο -9 ο ίδιος να διατηρεί δημόσια χαμηλούς τόνους (και καλά το κάνει) όμως και μόνο η έλευση του δείχνει ότι ο Νιόπλιας πιστεύει στην άνοδο και αυτό αναδεικνύεται από τις μεταγραφές, υψηλού επιπέδου, που έκανε η ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Με 14 παιχνίδια να απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάθε παιχνίδι χρειάζεται προσοχή και σωστά με διόρθωσε ένας ακροατής ότι δεν είναι μόνο το παιχνίδι με την Κηφισιά αλλά και αυτό που προηγείται με το Νέο Ηράκλειο στο “Γεντί Κουλέ”. Άλλωστε, ο ΟΦΗ “πληγώθηκε” μέσα στην Κρήτη αφήνοντας 5 βαθμούς στα παιχνίδια με την Βάρη και τα Ζωνιανά οπότε μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά που κάνουν αυτές οι απώλειες. Γιατί διαφορετικό είναι να είσαι στο -4 και διαφορετικό στο -9.

Από την άλλη όμως και για να μην ψάχνουμε δικαιολογίες, αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών στον δεύτερο γύρο, αυτή είναι ο ΟΦΗ και όχι η Κηφισιά, ο Φωστήρας και η Τριγλία Ραφήνας. Η ανωτερότητα του ρόστερ του είναι τέτοια που του δίνει την δυνατότητα να σκέφτεται ότι μπορεί να το πετύχει και να κόψει πρώτος το νήμα.

Η 15νθημερη μετάθεση του πρωταθλήματος ευνόησε τον ΟΦΗ, όσο καμία άλλη ομάδα γιατί όχι μόνο είχε την δυνατότητα να δουλέψει απερίσπαστος για 15 ημέρες αλλά παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο Νιόπλια να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του στο ματς – τελικός με την Κηφισιά που από το αποτέλεσμα του θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Δεν χωρά αμφιβολία οτι ο ΟΦΗ είναι η ανώτερη ομάδα στην κατηγορία. Δεν μιλάω σαν φανέλα και αλλά δακρύβρεχτα σαν υλικό μιλάω. Πρόβλημα δόμησης είχε και πολύ φοβάμαι οτι εξακολουθεί να έχει. Έλειπε ο παίχτης που θα μπορούσε να διεμβολίζει τις κλειστές άμυνες και απο τους καινουριος δεν ξερω αν υπάρχει κάποιος που να έχει τα χαρακτηριστικα να το κάνει γιατι απο τα βιογραφικά τους πιο πολύ για κεντρώοι μου μοιάζουν παρα για πλάγιοι. Το μαχαίρι καλό θα ήταν να μείνει στο συρτάρι της κουζίνας γιατί αν το πράγμα πάει στην δύναμη είμαστε χαμένοι απο χέρι. Καλό θα ήταν αυτη η αισθηση ανωτερώτητας που δίνεται να μεταφράζεται με ενα γκολ στο 5νταλεπτο, αντε στο δεκάλεπτο. Αν δεν συμβει αυτό πάλι πρόβλημα θα έχουμε

    1. Καλημέρα. Ήταν εμφανής η απουσία ποδοσφαιριστών με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά πλέον έχει όπως είναι ο Καλέ και ο Χαντί. Όσον αφορά την φράση “γκολ ανά πεντάλεπτο, άντε δεκάλεπτο” είμαι εκφραστής της από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + six =