Το παν είναι η ψυχολογική προετοιμασία…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δεκαεννέα ημέρες πριν το ματς που θα κρίνει την άνοδο ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονται στον ΟΦΗ.

Ζώντας καθημερινά το “άρωμα” των αποδυτηρίων του ΟΦΗ, μέσα από το ρεπορτάζ πάντα, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που ζουν και αναπνέουν για το παιχνίδι με τον Φωστήρα. Και προετοιμάζονται ψυχολογικά δίχως να αγχώνονται ή να… σκάνε για εκείνη την ημέρα. Γνωρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι και δεν ζουν την συνέχεια του Απρίλη με έπαρση ή αλαζονεία αλλά το αντίθετο. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό προκειμένου να τελειώσει το μαρτύριο της Γ’ Εθνικής.

Στην παρούσα φάση, το σημαντικότερο στοιχείο της μετέπειτα πορείας του ΟΦΗ είναι η ψυχολογική προετοιμασία των παικτών. Πάρτε για παράδειγμα την εμφάνιση του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό και το τι ακολούθησε με τα “γκάζια” του Νιόπλια στα αποδυτήρια του “Γεντί Κουλέ”. Μπορεί η εμφάνιση του ΟΦΗ να ήταν, κατά διαστήματα, υπερηχητική (ειδικά για το επίπεδο της κατηγορίας) όμως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά κυρίως η επιπολαιότητα που έδειξαν στην τελική προσπάθεια ήταν μια αφορμή για το Νιόπλια να τους δείξει πως δεν χρειάζεται κανένας απολύτως εφησυχασμός.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ γνωρίζουν πως πρέπει να προετοιμαστούν στην συνέχεια του πρωταθλήματος και αυτές τις 19 ημέρες. Ο Νιόπλιας γνωρίζοντας πολύ καλά τα mind games ήδη έχει ξεκινήσει την ψυχολογική αποφόρτιση των παικτών του. Η φράση (πριν το ματς με τον Ηλυσιακό) “με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια παίρνουμε την άνοδο” δείχνει και το πως εκείνος θέλει να περάσει στους παίκτες την αποφόρτιση και την έλλειψη του άγχους. Άλλωστε, ακόμα και αν στραβοπατούσε με Ηλυσιακό ή Άλιμο (λέμε τώρα) πάλι νίκη θα ήθελε στην τελευταία αγωνιστική.

Την ίδια ώρα που στον Φωστήρα έχουν τρελαθεί από το άγχος και την πίεση (τρανό παράδειγμα το ξέσπασμα Ψυρρόπουλου στον Κρουσώνα) στον ΟΦΗ γνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και ο τρόπος με τον οποίο χρειάζεται να προετοιμαστούν κατάλληλα για το ματς της 15ης Μαΐου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Μανο κακα τα ψεματα ο ΟΦΗ του β’ γυρου δεν εχει καμμια σχεση με καμμια ομαδα του ομιλου του, παιζει ποδοσφαιρο κατοχης με καλη κυκλοφορια μπαλλας, γρηγορη μεταφορα απο αμυνα σε επιθεση, δημιουργια πολλων φασεων και γενικα ειναι μια ομαδα που χαιρεσαι να την βλεπεις. Οσον αφορα την αμυνα, αναζητησε ενα ονομα που ηρθε τον Γεναρη χωρις πολλες τυμπανοκρουσιες, Ναστος!

  2. Δύσκολο το ματς με Φωστήρα. Αν παίξουμε 90λεπτο δεν έχουν καμία τύχη αλλά πολύ φοβάμαι ότι πάμε για παιχνίδι 70 – 75 λεπτών αφού θα πέφτουν κάτω από το πρώτο λεπτό, για μην βρούμε ρυθμό και να ροκανίσουν τον χρόνο.
    Εξαιρετικά κρίσιμο το γρήγορο γκολ και το παιχνίδι της Επισκοπής με τον Φωστήρα που με ισοπαλία εκεί (δεν το πιστεύω πάντως), θα παίζουμε εμείς για δύο αποτελέσματα.

    \\\\\\

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + sixteen =