Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Εντάξει, μπορεί να χρειάζονται χαμηλοί τόνοι για το ματς με τους… Τράχωνες αλλά κακά τα ψέμματα το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι με τον Φωστήρα. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Είναι τέτοιες οι ημέρες που διανύουμε αλλά δεν σας κρύβω ότι κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνάει σκέφτομαι την 15η του Μάη. Κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτό το παιχνίδι στο μυαλό μου, στο όνειρο μου και την φαντασία μου. Αυτά που έκανε ο ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες παίζοντας σε μια κωλοκατηγορία και απέναντι σε ομάδες που η κάθε μια έδινε τον δικό της τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε η ώρα να φύγουμε από αυτά τα γήπεδα και αυτό το πρωτάθλημα που μόνο ποδοσφαιρικό δεν λέγεται.

Ο ΟΦΗ, η ομάδα ολόκληρης της Κρήτης ξεκίνησε έναν δύσκολο δρόμο, πέρυσι τέτοια εποχή ήταν, με σκοπό και μοναδικό στόχο να επιστρέψει εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται, στην Σούπερ Λιγκ. Ήδη το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την διαφαινόμενη άνοδο στην Football League. Και μην ακούσω τέτοιες ημέρες, σκέψεις και απόψεις του στυλ “έλα υπομονή, ένα ματς έμεινε κτλ κτλ” γιατί αυτές δεν αρμόζουν στον ΟΦΗ. Ναι, συμφωνώ πως είναι ένα παιχνίδι και μέσα σε 90 λεπτά θα κριθούν τα πάντα αλλά εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι ΟΦΗ – Φωστήρας.

Ο Χριστός και η Παναγιά!

Οι παίκτες του Νιόπλια έχουν καταλάβει ότι επλήγη ανεπανόρθωτα το γόητρο τους σε όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου. Χαίρομαι πάρα πολύ που όταν μιλάω με αρκετούς από αυτούς, μου δίνουν να καταλάβω ότι περιμένουν αυτό το παιχνίδι για έναν ολόκληρο γύρο. Όχι βέβαια επειδή ο ΟΦΗ μπαίνει στην ζυγαριά με τον Φωστήρα αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από όλους τους “φίλους” και τους εχθρούς του ο οργανισμός αυτός. Διοίκηση, κόσμος, παίκτες και τεχνική ηγεσία πήγαιναν στην κάθε γειτονιά για να τους κάνουν την τιμή να εμφανιστεί ο ΟΦΗ και την ίδια ώρα τους υποδέχονταν με κόλπα και τακτικές που δεν συνάδουν με το τι πραγματικά σημαίνει ποδόσφαιρο. Και δεν μπορώ να δεχτώ καμία κουβέντα γιατί σε αρκετά γήπεδα βρέθηκα και εγώ, οπότε έχω προσωπική άποψη.

Είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν έναν πληγωμένο εγωισμό για το γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη σεβασμού, ανόητα και χαζά mind games από τους αντιπάλους τους που το μόνο που έκαναν ήταν να τους πορώσουν ακόμα περισσότερο. Όταν έβγαινε ο Ψυρρόπουλος και υποτιμούσε τον ΟΦΗ με τις δηλώσεις του (άσχετα ότι τα… γύριζε μετά) ή ο διεθνής μουντιαλικός στόπερ Παραράς προκαλούσε στον Κρουσώνα φωνάζοντας “εγώ σας το κάρφωσα” τότε μπορείτε να καταλάβετε ότι και οι παίκτες του Νιόπλια δεν μένουν ανεπηρεάστοι από αυτήν την κατάσταση.

Ζουν στο ποδόσφαιρο, γνωρίζουν τι ακούγεται στην πιάτσα και πολύ περισσότερο είναι τσαντισμένοι. Είναι τσαντισμένοι επειδή η νοοτροπία των παικτών του ΟΦΗ ήταν τέτοια που έδειξαν ότι σέβονται κάθε ομάδα που αντιμετώπισαν. Τους σεβάστηκαν όλους γιατί δεν έμπαιναν στον κόπο να τους βάζουν 6 και 7 γκολ αλλά σταματούσαν στα δύο και τα τρία! Δεν έκαναν καραγκιοζιλίκια με ψευτοθεατρινισμούς και άλλα κολπάκια όπως πολλοί αντίπαλοι τους.

Ένα ματς, 90 λεπτά και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Έτσι απλά και χωρίς πολλά λόγια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Μάνο βιάζεσαι… κάτσε να περάσουμε από τους τράχωνες… και μετά θα μιλάμε για Φωστήρα. Δυστυχώς έτσι έχουμε καταντήσει.

    Επίσης τα δικαιώματα να μην σέβονται την ομάδα τα έδωσαν οι ΔΕ οι παίκτες και οι προπονητές που είχαμε στον πρώτο γύρο… οπότε ο Παραράς καλά κάνει και υπερηφανεύεται ότι αυτός μας το κάρφωσε το γκολ. Πότε άλλοτε θα ξανά βρει τον ΟΦΗ μπροστά του σε τέτοια κατάσταση; Καλά κάνει λοιπόν ο Παραρας και το Βροντοφωνάζει.. και εγώ το ίδιο θα έκανα.
    Γκολ το οποίο το φάγαμε από παίκτη επιπέδου Παραρά είναι βαρύτερο, και δεν χωνεύεται από ότι αν το είχαμε φάει από παίκτη επιπέδου Μεσι.

    1. Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και το έχω αναφέρει πολλές φορές πως εκείνοι είναι που έδωσαν τα δικαιώματα. Όσον αφορά τους Τράχωνες, αλλοίμονο αν φτάσουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε μια ομάδα που έχει πέσει από τον Δεκέμβρη.

  2. ΣΤΙΣ 15-05-16 ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ.

  3. ΜΑΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ.ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ 15 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΘΙΣΤΑΙ!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ!Υ.Σ.ΚΑΡΑΦΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 15/5 ΣΤΟ ΝΑΟ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ!Η ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ!

  4. μανο με τους τραχωνες νικη αλλα και ισοπαλια να παρουμε ( σε περιπτωση παντα οτι θα κερδιση ο φωστηρ) το ιδιο μας κανει……με ηττα απλα θελουμε νικη με 2 γκολ διαφορα,δυσκολο γιατι θα ταμπουροθουν…

    Υ.Γ. Δεν διανοουμε οτι δεν θα κερδισουμε τους τραχωνες απλα ετσι για να ξερουμε

  5. Ήθελα να ρωτήσω κάτι.
    Αν στην τελευταία αγωνιστική έρθουν έτσι τα πράγματα και ισοβαθμισουμε και με φωστηρα έχουμε χάσει 1-0 πάνω και κερδίσουμε 1-0 εδώ τι γίνεται πάμε σε μπαράζ ή παίζει κάποιο ρόλο τα πολλά τέρματα που έχουμε στο ενεργητικό μας έναντι των άλλων ομάδων?

    1. Kαλό μεσημέρι Κώστα.
      Γινέται μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο…

      1. Καλησπέρα Παντελή.
        Αυτό με τα μπαράζ νομίζω έχει καταργηθεί δύο χρόνια τώρα και πάει απολογιστικα με σύνολο τερμάτων αλλά δεν είμαι σίγουρος

        1. Τυπικά παίζουν μπαράζ. Ουσιαστικά και ηθικά δεν θα πρέπει να παίξουν καθόλου γιατί σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουν χάσει από τους…τελευταίους και με μονοψήφια συγκομιδή Τράχωνες. Όταν θελεις να λες ότι παίζεις για πρωτάθλημα και για άνοδο και κάνεις τέτοια ήττα (ασχετα αν μετά κερδίσεις το Φωστήρα εδώ για να πας σε μπαραζ) σημαίνει ότι όχι μόνο προσβάλλεις την ομάδα και τον κόσμο αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό σαν παίκτης και απλά αλλάζεις επάγγελμα (για να μην πω και χαρακίρι για εξιλέωση όπως οι φίλοι μας οι Ιάπωνες). Και μετά όταν πας στο μπαράζ, ότι και να συμβει (άγχος, ατυχία, κακή εμφάνιση, διαιτησία, κακή φιλοξενία, αντικείμενα, βομβαρδισμός σεισμός, λοιμός) απλά δεν έχεις καν δικαίωμα να μιλήσεις. Και όλοι ξέρουμε ότι ο ευτυχώς ο ΟΦΗ ΔΕΝ είναι τέτοια ομάδα.

  6. Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο απλά ήθελα να μάθω το τυπικό του μέρους.

    1. Τυπικά ναι, αυτό είναι. Απλά το ανέπτυξα επειδή παράλληλα είναι και το πιο εφιαλτικό σενάριο. Να κερδίσεις το Φωστήρα έχοντας χάσει από τους Τράχωνες.

  7. Βασίλη έχουμε ζήσει πολλους εφιάλτες έχουμε καταντήσει μαζοχες αλλά ότι και να γίνει ομάδα δεν αλλάζουμε. Καλό Πάσχα.

  8. 13 παιχνίδια χωρίς ήττα, με 2 ισοπαλίες. Μαθηματικα και χωρις συναισθηματισμούς ο ΟΦΗ έχει το πανω χέρι. Ας σταματήσουμε να μεμψιμηρουμε, ολοι μαζι να υποστηριξουμε την ομαδα, λίγο ακόμα και κάνουμε ταμείο. Σοβαρότητα και τα κεφάλια κάτω.

  9. Πειτε και κατι καλο για τη διοικηση του οφη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 5 =