Τα μεγάλα ματς τα κερδίζουν οι ψύχραιμοι και οι μάγκες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια ημέρα πριν το τελευταίο παιχνίδι του ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική, ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule και μιλάει καθαρά ποδοσφαιρικά αφήνοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς.

Είναι κάποια παιχνίδια που όσο και να το θέλεις, δεν μπορείς να μην λειτουργήσεις χωρίς το συναίσθημα. Και όντας λίγες ώρες πλέον πριν το παιχνίδι με τον Φωστήρα, προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να σταχυολογήσω τις σκέψεις μου και να βγάλω στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Όμως, επειδή όλη την εβδομάδα δεν μιλήσαμε σχεδόν καθόλου για μπάλα πάρα για οτιδήποτε άλλο, είπα να το προσπαθήσω σήμερα, παραμονές του αγώνα.

Τέτοια ματς, μεγάλα – ναι μεγάλο είναι και αυτό γιατί αποτελεί το τέλος μιας πράξης που αποδείχθηκε πολύ δύσκολη, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Υπήρξαν στιγμές μέσα στην χρονιά που είτε μας έριξαν στα τάρταρα, είτε μας έφτιαξαν – έχοντας πλήρη επίγνωση του που βρίσκεται ο ΟΦΗ και από που ξεκινάει.

Το παιχνίδι με τον Φωστήρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Αυτό το γνωρίζει και η… κουτσή Μαρία, έστω και αν βλέπω πολλούς που λένε “έλα μωρέ, 4-0 θα είναι στο ημίχρονο”. Όπως και να’ χει, είναι ένα 90λεπτο που κρίνει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και ο Νιόπλιας γνωρίζοντας αυτό το δεδομένο προσπάθησε όλη την εβδομάδα να διώξει το οποιοδήποτε άγχος υπήρχε.

Όμως, αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι μάγκες, οι ψύχραιμοι και οι υπομονετικοί. Εκείνοι που θα μπουν μέσα στο γήπεδο και θα είναι 100% συγκεντρωμένοι τότε θα πετύχουν τον σκοπό τους και μάλλον εύκολα, μπορώ να πω.

Εκείνος που είναι αγωνιστικά ανώτερος, μπορεί και να αποδώσει ανάλογα με τις δυνατότητες του. Εκείνος όμως που είναι πνευματικά έτοιμος και δεν έχει χάσει το μυαλό του τότε μπορεί να αποδώσει τρεις φορές πάνω από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο μάγκας ποδοσφαιριστής δεν είναι εκείνος που θα κάνει ένα “τακουνάκι” για να χαζέψει η εξέδρα, ούτε εκείνος που θα βγει τετ α τετ και θα προσπαθήσει να “σκάψει” την μπάλα αντί να την πλασάρει.

Κατ’ εμέ, ο μάγκας ποδοσφαιριστής είναι εκείνος που θα παρουσιαστεί έτοιμος από το πρώτο λεπτό. Δεν θα προσπαθήσει να πουλήσει οπαδιλίκι αλλά θα εμφανιστεί επαγγελματίας από το 1′ έως το 90′ και θα κάνει την δουλειά του.

Και ευτυχώς ο ΟΦΗ έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Και όχι λίγους αλλά αρκετούς…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Θεωρώ ότι αύριο πέρα ότι είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου κυριολεκτικά για τον σύλλογο είναι και πάρα πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι φαίνεται ο Φωστήρας θα παίξει δυνατά και θέλει οπωσδήποτε την νίκη και φέτος έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια εντός έδρας δυσκολευόμαστε να βάλουμε γκολ και έχουμε μεγάλα ποσοστά αστοχίας.Όμως η ομάδα δηλαδή οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ καλύτεροι από τους παίκτες του Φωστήρα και με σεβασμό στον αντίπαλο και με κρύο αίμα να πάρουν την νίκη και το σημαντικότερο να κερδίσουν με ωραίο ποδόσφαιρο και αν γίνεται με ένα ευρύ σκορ που θα οδηγήσει την ομάδα πανηγυρικά στην Football League.Όμως από τις 23 Μαίου θα πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς και η ομάδα να στελεχωθεί με παίκτες επιπέδου superleague που να μπορούν να κάνουν την διαφορά και στην superleague με αποτέλεσμα να μην χρειαστουν να γίνουν πολλές προσθήκες στο ρόστερ του 2018-19 όταν με το καλό ο Ο.Φ.Η ανέβει στην superleague ένα γεγονός το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο από τον αυριανό αγώνα χρείαζεται να μην γίνουν τα ίδια λάθη σχεδιασμού της ομάδας στην αρχή της χρονιάς και η διοίκηση να κοιτά στο μέλλον του συλλόγου στο πως ο Ο.Φ.Η θα πρωταγωνιστεί σε λίγα χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + 5 =