Με Νιόπλια γίνεται φαβορί από τώρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την παραμονή του Νίκου Νιόπλια και τονίζει ότι με την δική του παρουσία αλλάζουν τα πάντα στον ΟΦΗ εν όψει της νέας χρονιάς.

Μέχρι και τον προηγούμενο Γενάρη με το Νίκο Νιόπλια δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ούτε καν γνωριζόμαστε εκ του σύνεγγυς μπορώ να πω και αυτός είναι ένας από τους λόγους που του άσκησα και κριτική για το ότι το προηγούμενο καλοκαίρι δεν επέλεξε τον ΟΦΗ. Κάνω αυτόν τον πρόλογο για να διαβάσετε όσα θα γράφω παρακάτω.

Στο διάστημα που τον γνώρισα μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες μπορώ να πω πως επιβεβαιώθηκαν όλα όσα ακούγονταν για εκείνον μέσα στην δημοσιογραφική πιάτσα. Και ήταν όλα θετικά. Δεν θα καθίσω να σχολιάσω το σκεπτικό του ως άνθρωπος, ούτε όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες στις συνέντευξεις του. Αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά και ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Όμως αυτό που θα πω για το Νιόπλια είναι ότι ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις συμπάθειες ή αντιπάθειες προς το πρόσωπο του, αποτελούσε τον ιδανικό προπονητή του ΟΦΗ. Ο μοναδικός φόβος που είχα τον προηγούμενο Γενάρη ήταν η αποκατάσταση των σχέσεων του με τον ΟΦΗ όμως όπως αποδείχθηκε στην πορεία ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και οι προχθεσινές στιγμές αποθέωσης δείχνουν πως όλα ανήκουν στο παρελθόν.

Σίγουρα ο ΟΦΗ είναι υπεράνω προσώπων αλλά εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θρησκείες.

Αποτελούσε ανέκαθεν τον ιδανικό προπονητή του ΟΦΗ γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να σηκώσει την βαριά ταμπέλα του “αντί – Γκέραρντ”. Του ανθρώπου που θα μείνει στον πάγκο του ΟΦΗ όχι για πολλούς μήνες αλλά για πολλά χρόνια. Οι λόγοι γνωστοί και επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια αυτών των μηνών. Είναι οπαδός του ΟΦΗ, γνωρίζει τι πρεσβεύει και το τι θέλει ο σύλλογος αλλά και όλοι γύρω από αυτόν ενώ πέραν όλων των άλλων είναι αποδεδειγμένα καλός προπονητής.

Είναι μεθοδικός και οργανωτικός. Ξέρει τις ανάγκες του ΟΦΗ, γνωρίζει που υπάρχουν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο διοικητικό κομμάτι και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όπως επίσης είναι εκείνος που γνωρίζει πολύ καλά τις “ανάγκες” του ΟΦΗ.

Η πορεία του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο είναι καθαρά δικό του δημιούργημα, πέραν από την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών αλλά και την διοικητική ηρεμία που απέπνεε ο σύλλογος. Αλλά θα μου πείτε, αυτά τα είχε και στον πρώτο γύρο.

Πάμε παρακάτω. Όλα τα παραπάνω τα είχε ο ΟΦΗ και στον πρώτο γύρο αλλά τότε η ομάδα βολόδερνε στην μέση της βαθμολογίας. Ασφαλώς και έγινε μια γενναία μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας όμως αν το καλοσκεφτείτε οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και συνέβαλαν καθοριστικά ήταν ελάχιστοι: Νάστος, Χαντί, Δερμιτζάκης. Και οι τρεις που ήρθαν τον προηγούμενο Γενάρη +συν τον Κιάσσο, άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ τον κάνει αυτομάτως φαβορί για το νέο πρωτάθλημα και τον βάζει στην ίδια ακριβώς θέση με τον Άρη, στην poll position της Football League. Διαφορετικά, ο ΟΦΗ θα μπει σε ένα νέο εσωτερικό “μπέρδεμα” δημιουργίας ρόστερ και κάλυψης αναγκών του νέου προπονητή. Το έργο του εκάστοτε προπονητή το κάνει εύκολο το γεγονός ότι μια “μαγιά” 12-13 πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που παίζουν σημαντικό ρόλο από μόνοι τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Μανόλη, πως προέκυψε το deal με τον Κόκκο, ποιανού ιδέα ήταν και πως προέκυψε?

    1. Ή κόρη του τον έπεισε να έρθει. Το είπε σε μία συνέντευξη στο κρητη tv

  2. Οι ικανότητες του Νιοπλια, ήταν πιστεύω γνωστές, σε όλους μας. Το θέμα ήταν για κάποιους γιατί πήγε στο παο και ότι δεν δέχτηκε να έρθει στον ΟΦΗ (όπως έλεγαν κάποιοι του έγινε πρόταση ) για αυτό και δεν τον ήθελαν.Αυτά πρέπει να τα ξεπεράσει ο κόσμος του ΟΦΗ, όχι μόνο με το Νιοπλια , το Κωτσιο, το Κι άσσο, και να καταλάβουμε ότι είναι επαγγελματιες και κοιτάνε και καλά κάνουν το συμφέρον τους. Πιστεύω ότι ο Νιοπλιας δεν θα κόλληση σε δέκα είκοσι χιλιάδες πάνω κάτω, αυτό που θα μετρήσει για αυτόν θα είναι ο πρόγραμματισμος το μπάτζετ, που θα του δίνει την δυνατότητα να δουλέψει με παιδιά για να είναι ανταγωνιστή η ομάδα. Εάν μείνει ο Νίκος είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας θα τελειώσει πρώτη το πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω, αλλά παρακολουθώ την δουλειά του και πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Τελειώνοντας για τις δηλώσεις του, κάποιοι κάνουν λόγω για εγωισμό, απλά λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

  3. Ειναι καθαρά θεμα διοίκησης. Θελει να κάτσει ο Νιοπλιας τον θελει και ο κοσμος τον θελει και η διοίκηση.
    Το θεμα ειναι τι εχει σκοπό να ζητήσει απο την διοίκηση, όσον αφορά παίκτες και budget. Γιατι σιγουρα θα θελήσει ενα ρόστερ που αυτομάτως κανει την ομάδα μας φαβορί για την άνοδο αλλά ποςο ειναι αυτο εφικτό;
    Η διοίκηση φανταζομαι σε οτι εχει να κανει με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα του δώσει τα κλειδιά με κλειστά μάτια, δεν ξερω ομως που μπορει να φταςει Ο Νιοπλιας και κατα ποσο μπορούν οι διοικούντες να στηρίξουν οικονομικά ενα τετοιο εγχείρημα.

    1. Λευτέρη θα είναι έκπληξη εάν φύγει ο Νιόπλιας. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στα οικονομικά δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν να πετάξουν τα λεφτά τους στα σκουπίδια. Τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να τους δίδαξε η πορεία στην Γ’εθνική.

  4. Είναι αδιανόητο οτιδήποτε άλλο εκτός από συμφωνία με τον Νιόπλια για την νέα χρονιά…

    δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μήν συνεχίσει εκτός και αν στην Δ.Ε. θέλουν να ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους με κάτι καινούργιο και άγνωστο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =