Τα όριτζιναλ και τα “μαϊμού” προϊόντα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την τεράστια βελτίωση του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ και για τα λάθη που οριστικά αποτελούν παρελθόν.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, ο ΟΦΗ έψαχνε προπονητή, έψαχνε παίκτες και γενικά προσπαθούσε να οργανωθεί για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στην πορεία βρήκε και προπονητή αλλά και παίκτες ωστόσο μέχρι να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού, είχε κάνει μια τρύπα στο νερό. Η Διοικούσα κατάλαβε τα λάθη της, έβαλε ψηλά τον πήχη και αφού τον Γενάρη ήρθε κανονικός προπονητής μαζί με κάποιους κανονικούς ποδοσφαιριστές, η χρονιά έληξε όπως έπρεπε να λήξει.

Πολλοί από εσάς, πολλές φορές και από εμάς, βλέποντας ένα ποδοσφαιρικό τμήμα στέκεστε – όμαστε, στις μεταγραφές, στον προπονητή, στην διοίκηση όμως στο τέλος όλα αυτά είναι επιφανειακά. Για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα ποδοσφαιρικό τμήμα, θα πρέπει άπαντες να είναι αφοσιωμένοι, ο καθένας ξεχωριστά, στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που έχουν επωμιστεί.

Το φετινό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ιδανικά, άσχετα με το τι θα γίνει στην πορεία, αφού όλοι στον ΟΦΗ – και κυρίως σε διοικητικό επίπεδο – έχουν αρχίσει να μαθαίνουν και να γίνονται καλύτεροι. Προσπαθούν να βελτιώσουν τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ, να τον κάνουν πιο προσιτό και ευκίνητο στην λειτουργία του με σκοπό να μην περνούν όλα από το χέρι δύο και τριών ανθρώπων. Άλλωστε, το βασικό είναι να ξέρει ο καθένας την δουλειά που κάνει και το τι πρέπει δίνει μέσα στην ομάδα.

Ήδη με το οργανόγραμμα που δημιουργείται, μπορώ να πω ότι ο ΟΦΗ έχει αρχίσει να βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό για την διοίκηση, εκείνους που πληρώνουν δηλαδή, να γνωρίζουν ότι εμπιστεύονται τα λεφτά τους σε ένα γκρουπ ανθρώπων που ξέρουν τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν. Ότι υπάρχει η τεχνογνωσία αλλά και η εμπειρία ώστε να γίνουν σωστές επιλογές που δεν θα αποτελέσουν χάσιμο χρημάτων. Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα, από όλα, είναι ότι η διοίκηση του ΟΦΗ μαθαίνει από τα λάθη της, δεν λειτουργεί με εγωισμούς και πάνω από όλα χειρίζεται αυτά τα θέματα με τέτοιον τρόπο που δείχνει ότι θέλει να βελτιωθεί ο σύλλογος, όσο δεν πάει!

Και αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ λειτουργεί σε αυτά τα πρότυπα. Υπάρχουν άνθρωποι, πέραν του Νιόπλια που είναι το “αφεντικό” στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που έχουν διακριτούς ρόλους και που γνωρίζουν τον σύλλογο. Γιατί πέραν του Νιόπλια, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα ο Κολιτσιδάκης που έκανε αθόρυβη αλλά αρκετή δουλειά, υπάρχει ο Βλαστός και τώρα προστέθηκε ο Λαμπράκης. Άνθρωποι με εμπειρίες, τεχνογνωσία πάνω στο ποδόσφαιρο και κυρίως γνώσεις.

Σκεφτείτε απλά την τοποθέτηση του καθενός στο πόστο που του αναλογεί και θα καταλάβετε την σημασία των παραπάνω λέξεων. Το καλοκαίρι ο ΟΦΗ έπαιρνε Παπατζίκο και Ευσταθίου και τον Γενάρη έρχονταν στην ομάδα Χαντί, Νάστος, Μπουρσέλης κ.α. που έπαιξαν αμέσως και έκαναν την διαφορά.

Όσο λοιπόν ο ΟΦΗ θα έχει ανθρώπους με εμπειρία πάνω σε αυτούς τους τομείς, τόσο τα “ψώνια” που θα κάνει η ομάδα θα είναι ορίτζιναλ “μάρκες” και όχι απομιμήσεις. Γιατί το βασικό δεν είναι τα χρήματα αλλά οι επιλογές που θα γίνουν. Και το προηγούμενο καλοκαίρι δόθηκαν χρήματα αλλά οι περισσότερες επιλογές ήταν για τα πανηγύρια. Και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΑΝΟ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ,ΟΧΙ ΜΑΊΜΟΥ!ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

  2. Μπελλης -παίζει στην Καλλιθέα
    Νεαρός, οργανωτης παιχνιδιού
    και σκόρερ ταιριάζει στον Οφη
    έχει και τα δύο πόδια, γνωρίζει την β εθνική, ενημερώστε
    την διοίκηση, τον θέλει και ο Πανιωνιος

  3. Ρε Μάνο, πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιός είναι υπεύθυνος για τις καλοκαιρινές μαϊμουδιές…

    γιατί άλλο το “δεν βάζω το χέρι στη τσέπη” και άλλο το “μου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες”…

    1. Εχω την εντυπωση οτι προπονητης ηταν ο Σεροπιαν το καλοκαιρι η κανω λαθος;

  4. Μανώλη έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές υπερβάλεις και μετά μόνος σου αυτοδιαψεύδεσαι!!!
    Αν θυμάσαι καλά πέρυσι το καλοκαίρι έγραφες τελείως διαφορετικά πράγματα για τους παίκτες της ομάδας από αυτά που γράφεις τώρα, είναι παίκτες ανώτερης κατηγορίας, όταν ήρθε ο Ευσταθίου με τον Πατηνιώτη ότι ανέβασαν επίπεδο την ομάδα και διάφορα άλλα τα οποία δεν έχουν πια καμμία σημασία,είναι τελείως ανούσιο να επανερχόμαστε σ’αυτά!
    Απλά πήρα την αφορμή να σου θυμήσω αυτά, επειδή βλέπω ότι εκ των υστέρων υποτιμάς όλα όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι,μιλώντας για απομιμήσεις,επιλογές για τα πανηγύρια κ.λ.π.!!!!
    Αναφέρεις τα ονόματα τριων πολύ καλών παικτών που ήρθαν το γενάρη και που πράγματι βοήθησαν,αλλά χωρίς την σημαντική βοήθεια των παικτών που ήδη προυπήρχαν η ομάδα δεν θα ανέβαινε κατηγορία και αυτό νομίζω δεν μπορεί να αμβισβητηθεί από κανένα!!
    Όταν μια ομάδα στείνεται από το απόλυτο μηδεν,είναι λογικότατο από τους 25 παίκτες που θα αποκτηθούν κάποιοι να μη βγουν,αλλά οι περισσότεροι νομίζω ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και σαν επιβεβαίωση θα δείς πόσοι από αυτούς θα ανανεώσουν στην ομάδα και την επόμενη χρονιά!
    Αλλά οι παίκτες, οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται, λάθη στην επιλογή προσώπων έγιναν και θα γίνονται, αυτό όμως που εμένα με χαροποιεί σαν οπαδό του ΟΦΗ,είναι ότι την ομάδα την έχουν αναλάβει σοβαροί άνθρωποι, που δείχνουν με πράξεις ότι την αγαπάνε πραγματικά, που είναι οι μόνοι διοικούντες από όσους θυμάμαι, που βάζουν το χέρι στη τσέπη και δεν κάνουν τους μάγκες με τα χρήματα άλλων!!! Η ομάδα πλέον εκπέμπει υγεία και σύντομα θα φθάσει να παίζει σημαντικό ρόλο και στην μεγάλη κατηγορία!!!

    1. Γιώργο ευχαριστώ καταρχήν για το ολοκληρωμένο και απολύτως καλογραμμένο σχόλιο σου. Δεν θα δικαιολογηθώ, ούτε επίσης, γνωρίζοντας ότι με διαβάζεις, έχω διεκδικήσει ποτέ το αλάθητο του Πάπα, ούτε ότι είμαι ειδήμονας. Εάν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο, στέκομαι στο γεγονός ότι δόθηκαν λεφτά αλλά έγιναν λανθασμένες επιλογές και ότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει σωστές επιλογές. Επιπλέον, για το σχόλιο της τελευταίας παραγράφου απλά να σου υπενθυμίσω πόσοι παίκτες ήρθαν το καλοκαίρι και έφυγαν πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όσο για τα υπόλοιπα, συμφωνώ και το έχω αναφέρει πολλές φορές – σε ότι έχει να κάνει σε διοικητικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six + eleven =