Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα δυσκολότερα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το αυτονόητο που έκανε ο ΟΦΗ με το 5Χ5 και επισημαίνει την προσοχή του στην επόμενη πεντάδα αγώνων που ανεβαίνει και ο βαθμός δυσκολίας.

Ο ΟΦΗ πέτυχε ακόμα μια “επαγγελματική” νίκη αυξάνοντας το νικηφόρο σερί στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο ΟΦΗ έπραξε το αυτονόητο κερδίζοντας μερικές από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας: Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, Κισσαμικός, Καλλονή, Πανελευσινιακός. Ακόμα και αν ο απολογισμός ήταν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία – με βάση την δυναμικότητα των αντιπάλων του – θα ήταν αποτυχία. Κακά τα ψέμματα αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ότι ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει το 5Χ5, είναι μια επιτυχία και δεν το συζητάμε αυτό γιατί η ομάδα παίρνει ψυχολογία και κερδίζει σε αυτοπεποίθηση. Γιατί είναι σημαντικό το να κερδίζεις, ακόμα και χωρίς να είσαι καλός γιατί είδαμε τι… έπαιρνε όταν ακόμα ήταν καλός (π.χ. Σπάρτη ή Χαριλάου). Η ουσία είναι ότι κανένας δεν θα θυμάται αν ο ΟΦΗ ήταν καλός αφού μετρούν μόνο τα αποτελέσματα.

Πλέον, ωστόσο ακολουθεί μια επτάδα αγώνων όπου τώρα μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας για τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου. Βέβαια, όπως έγραφα και χθες το βράδυ, το “κάστρο” του πρέπει να προφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού και από τα επτά επόμενα παιχνίδια (πριν ξεκινήσουν τα μαζικά ντέρμπι), τα πέντε θα γίνουν μέσα στην Κρήτη.

Το επόμενο “πακέτο” αγώνων είναι μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας και εδώ ο ΟΦΗ πρέπει να αφήσει τις μέτριες εμφανίσεις γιατί δεν θα του χαριστούν, σε ανάλογη εικόνα, ούτε τα Τρίκαλα, αλλά ούτε και στο Αίγιο ή στις Σέρρες. Άπαντες θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη την μέτρια εικόνα στο ξεκίνημα του αγώνα όπου ο ΟΦΗ “τρώει” εύκολα τα πρώτα 45λεπτα αλλά καταφέρνει να κερδίζει γιατί είναι καλύτερος και η διαφορά δυναμικότητας φαίνεται.

Αν κρατάμε κάτι από αυτό το 5Χ5, είναι η ευκολία με την οποία ο ΟΦΗ “έτρωγε” φάσεις, δεν είναι τυχαίο ότι ο Στρέζος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να έρθει αυτό το σερί, και με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικής, ενδεχομένως να είναι και άλλη η εξέλιξη αυτών των αγώνων.

Πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν και ο ΟΦΗ θα πρέπει να βγάλει μέσα στο γήπεδο μια επιθετικότητα και να γίνει κατάθεση ψυχής ώστε να παλέψει για την άνοδο μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πετάξει στα σκουπίδια την υπερπροσπάθεια του τελευταίου μήνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Mανο η αμυνα εξακολουθει, παρα το 14-1, να αποτελει προβλημα για τον ΟΦΗ, χωρις τον Στρεζο θα ειχαμε σοβαρο προβλημα. Χρειαζεται να μπαινει δυνατα η ομαδα να προηγειται γρηγορα και μετα να τους γυριζει ο Παπ λιγο προς τα πισω, δεν γινεται σε καθε ματς να χανουμε το πρωτο 45λεπτο και μετα να τρεχουμε φορτωμενοι με αγχος. Παντως Μανο κακα τα ψεματα, ετσι οπως βλεπω τα ματς και τα περιεργα που γινονται, μου φαινεται οτι η τραπουλα ειναι σημαδεμενη, εμεις βεβαια να κανουμε την δουλεια μας και….. ειδωμεν

  2. Είναι ο ΟΦΗ άλλη ομάδα μετά τις μεταγραφές του Γενάρη ή είναι ιδέα μου?
    Ακόμα κι άμα δεν ανεβούμε, κάποια από αυτά τα παιχτάκια πρέπει να τα κρατήσουμε.

  3. Μανώλη πες μας ρε φίλε τελικά ήταν παράνομη η συμμετοχή του Ντουρμισάιρ?
    Είχες γράψει ένα άρθρο ότι ”οι ομάδες το ψάχνουν αλλά θέμα δεν υπάρχει”… μετά ο δικηγόρος του άρη τα πε αλλιώς. Τελικά τι ισχύει?
    Ο καθένας λέει ότι να ναι εδώ πέρα και μου χουνε παίξει τα νεύρα μου. Άρτζι μπάρτζι και λουλάς να πούμε!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 − five =