Για ποια “εξυγίανση” μας μιλάτε;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Ελλάδα όπου ο χαλίφης θέλει να πάρει την θέση του χαλίφη ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η καταγγελία του ΟΦΗ εις βάρος της Λαμίας έχει “θαφτεί” δημοσιογραφικά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετές ανακατατάξεις. Το μπλοκ του ΟΣΦΠ δείχνει να σπάει πολύ ηχηρά και την ίδια ώρα έρχεται το μπλοκ των εξυγιαντών που υπόσχονται ισονομία, κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απέραντη δικαιοσύνη. Οκ, το εμπεδώσαμε (χαχα) και λάβαμε το μήνυμα. Βέβαια, εμένα προσωπικά δεν μου καίγεται καρφάκι για το τι θα κάνουν μεταξύ τους αλλά το θέμα που γράφω είναι σχετικό με την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την ώρα που φαίνεται ότι υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ παράβαση των κανονισμών – εμείς είμαστε δημοσιογράφοι, όχι δικαστές – με βάση το ρεπορτάζ και περιμένουμε όλοι την εκδίκαση της καταγγελίας του ΟΦΗ, στην Αθήνα κρατούν ερμητικά κλειστά τα στόματα τους. Η υπόθεση που καίει την Λαμία, έχει “θαφτεί” δημοσιογραφικά κάτω από τόνους μελανιού που ασχολούνται με το αν… πήγε για κατούρημα ο Καμπιάσο ή τι αυτοκίνητο οδηγάει ο Αραούχο. Μέχρι και την επίσκεψη του Κλάους στα Ανώγεια έχουν πρώτο θέμα, αλλά για την υπόθεση… τσιμουδιά!

Αυτή είναι η λεγόμενη δημοσιογραφία αλα καρτ (πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις που πράγματι έχουν ασχοληθεί με το θέμα) όπου δεν τους καίγεται καρφάκι για το τι συμβαίνει με τις άλλες ομάδες πέραν των ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί και εγκωμιαστικό σχόλιο για τον ΟΦΗ (ή τον Άρη) γιατί παρά την δυναμική και το μέγεθος των δύο συλλόγων, δεν ασχολείται κανένας μαζί τους. Απομείναμε κάποιοι “γραφικοί” (βάζω μέσα και τον εαυτό μου) να ασχολούμαστε με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Η υπόθεση Ντουρμισάϊ είναι πάρα πολύ σοβαρή για να μένει στα δημοσιογραφικά συρτάρια και όμως αποδεικνύουν εκεί στην Αθήνα πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να “πουλάει” το προΐον τους και μετά να ασκούν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα. Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και όμως δεν ασχολείται άνθρωπος. Είναι κάτι που καταντάει εξοργιστικό και παράλληλα σε κάνει να σκέφτεσαι αν είσαι μαλάκας που ασχολείσαι ακόμα με αυτήν την ιστορία.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχουν άλλα συμφέροντα (που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο της εξυγίανσης (χαχα) και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημοσιογραφούν) και κατά συνέπεια δεν την “αγγίζουν”. Εκτός αν η εξυγίανση που ευαγγελίζονται οι (εξυγιαντές) εξαντλείται σε δυο – τρία ευνοϊκά σφυρίγματα της διαιτησίες για τις ομάδες που συμμετέχουν στο αντίστοιχο blog.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν βρίσκονταν στην θέση του ΟΦΗ κάποιος πολυαγαπημένος τους σύλλογος, τώρα θα είχαν σηκώσει την σημαία της επανάστασης και με πύρινα άρθρα θα κήρυτταν τον ιερό πόλεμο κατά του διεφθαρμένου συστήματος. Ενώ τώρα που πάει να γίνει ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους και να ρίξουν την υπόθεση στο “συρτάρι”, απλά δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως…

Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας, όπου όλα εκπορεύονται από τα δημοσιογραφικά γραφεία, σάμπως και εμείς πρέπει να εξαρτιόμαστε από αυτούς, κλείνει τα μάτια σε μια καραμπινάτη υπόθεση και μαζί τους οι συνάδελφοι που ζητούν την “εξυγίανση” (χαχα) του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ”. Αυτό πρέπει πλέον να είναι το σύνθημα της νέας εποχής εξυγίανσης στην οποία περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μαζί η δημοσιογραφία τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Εδώ βρε φίλε Μάνο οι δημοσιογράφοι κατάντησαν να μην ασχολούνται ΟΥΤΕ με τους μεγάλους, θα ασχοληθούν με τον ΟΦΗ; Ανοίγεις τα σάιτ τους και ψάχνεις αθλητική είδηση ανάμεσα σε κουτσομπολιά, Σαρβαϊβορολογίες, ίνσταγκραμ με ξεβρ..τες στο φουλ ή φωτό με τις γκόμενες που πήγαν στο γήπεδο αφού πρώτα έφαγαν κανα τρίωρο στον καθρέφτη τους με το πινελάκι στο χέρι… όσο για την “αθλητική” θεματολογία τους μόνος σου την ανέφερες (“ασχολούνται με το αν… πήγε για κατούρημα ο Καμπιάσο ή τι αυτοκίνητο οδηγάει ο Αραούχο”). Ακριβώς επειδή ο κόσμος ΣΙΧΑΘΗΚΕ το ελληνικό ποδόσφαιρο με την “επερχόμενη εξυγίανση” και όλα αυτά που αναφέρεις, κοιτάνε να τη βγάλουν όπως όπως (και καλά κάνουν, τουλάχιστον να μείνουν ανοιχτοί και να μην την πληρώσει ο εργαζόμενος κοσμάκης)… Τι να πεις…..

  2. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ”ο κόσμος σιχάθηκε το ποδόσφαιρο”. 40 χρόνια τώρα πέφτει το δούλεμα της αρκούδας … και για άλλα 40 το λίγο λιγότερο. Εδώ εμείς οι τρισκατάρατοι οι ΟΦΗτζίδες και συνεχίζουμε και στηρίζουμε μετά απο όλα όσα έχουμε περάσει. Που φτάσαμε 90 χρόνια μετά την ύδριση του ΟΦΗ για να φτιαχτεί η ομάδα και οι ακαδημίες από την αρχή…… και να βλέπουμε τη Λαμία 13 βαθμούς μπροστά στη Β Εθνική.

  3. Νομιζω οτι ο ΟΦΗ πρεπει να καταγγειλει αυτον τον αλητη τον Σιμιτζογλου για παραβαση καθηκοντος…
    οσον αφορα αυτη την μαφιοζοομαδα την Λαμια του Τεννε τουλαχιστον ας την ξεφτιλισει στον 2ο γυρο…

  4. ΦΙΛΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.!!!ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ!!ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΜΑΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ…ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ??ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ…ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ!!ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ !ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΛΑΜΙΑ ΟΥΤΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ….ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ….ΠΕΡΙΣΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΛΑΜΙΑ….ΠΕΡΙΣΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΜΕΙΣ…ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΙΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.ΠΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΗΣΥΧΑ ΗΣΥΧΑ ΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΣΑΠΗ!!!ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΟΙΙΚΗΣΗΣ.ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!

  5. Νίκος από Νέα Υόρκη Εύχομαι να είσαι καλά και να γράφεις Πάντα όπως γράφεις με την πένα της αλήθειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =