Να παρακαλάτε, μην ξυπνήσει το θηρίο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σκάνδαλα, σκάνδαλα και πάλι σκάνδαλα. Λέξη που ταιριάζει με το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και με τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με εκείνο. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μιας τις τελευταίες ώρες η λέξη “σκάνδαλο” είναι της μοδός αφού όλοι ασχολούνται με το αν κακώς ή καλώς ο ΟΣΦΠ γλύτωσε τους έξι βαθμούς ή όχι, μου ήρθε πάλι στο μυαλό όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται για την καταγγελία του ΟΦΗ εις βάρος της Λαμίας και η οποία κρύφτηκε στα πιο βαθιά συρτάρια της αθλητικής δικαιοσύνης. Που βέβαια εδώ πέρα, δεν πρέπει να γράψουμε για την δικαιοσύνη αλλά και για την αθλητική δημοσιογραφία. Καθότι δεν εξαρτιέμαι προσωπικά αλλά και επαγγελματικά από Μέσα των Αθηνών, δεν έχω και πρόβλημα να γράψω για όλους εκείνους τους υπερ-προβεβλημένους δημοσιογράφους οι οποίοι αφενός παίρνουν ένα σκασμό λεφτά (που μπορεί και να τα αξίζουν) και έχουν ως απλούς συντάκτες παιδιά που τους δίνουν μισθούς πείνας. Τέλος πάντων, αυτό είναι θέμα για άλλη συζήτηση και δεν σας (μας) αφορά.

Αυτό όμως που μας αφορά είναι η προσέγγιση απέναντι στον ΟΦΗ. Μια προσέγγιση που δείχνουν ξεκάθαρα στην Αθήνα ότι δεν τον σέβονται και σε καμία περίπτωση δεν αναλογίζονται το τεράστιο μέγεθος του. Όταν λοιπόν μας τα έχουν… κάνει τσουρέκια για το θέμα του -6 του ΟΣΦΠ και την ίδια ώρα δεν ακουμπούν καν ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου όπως είναι εκείνο με την μη εκδίκαση της καταγγελίας εις βάρος της Λαμίας, τότε δεν μπορείς παρά να μην πονηρεύεσαι.

Βεβαίως και δεν περιμένω κανέναν από την Αθήνα να σεβαστεί το μέγεθος του ΟΦΗ όταν την ίδια ώρα, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, βλέπουμε να τον αντιμετωπίζουν ως έναν από τους… άλλους βάζοντας τον στην ίδια μοίρα με τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη και πάει λέγοντας…

Αντί λοιπόν να χαλάσουν τον κόσμο βλέποντας (;) τα όργια που γίνονται την φετινή σεζόν έχοντας ως μοναδική ευνοημένη, την ομάδα της Λαμίας, το βουλώνουν και δίνουν κατευθύνσεις ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Βέβαια, για κακή τους τύχη το μέγεθος του ΟΦΗ δεν μικραίνει ούτε στο ελάχιστο. Και ας έχει περάσει την ταλαιπωρία που περνάει τα δύο τελευταία χρόνια παίζοντας με ομάδες που ο αριθμός εισιτηρίων τους ξεκινάει από το 0 και φτάνει στο… 99.

Η ώρα που το θηρίο θα ξυπνήσει θα έρθει και ας περάσουν, είτε 1 χρόνος, είτε 101 χρόνια. Η ιστορία του, το μέγεθος του και η φανέλα του ΟΦΗ είναι πολύ βαριά από ότι νομίζουν οι… “ξερόλες” των Αθηνών. Τον ΟΦΗ τον θυμούνται μετά από καμία επιτυχία όταν καλούν τους παίκτες του για να κάνουν καμία δήλωση λες και οι επιτυχίες του παρόντος μπορούν να ξεγράψουν εκείνες του παρελθόντος. Αυτό λέγεται κλικοθηρία και τίποτα περισσότερο.

Οι αθεόφοβοι πέρασαν στα ψιλά γραμμάτα ακόμα και στην υπόθεση του πραξικοπήματος της Σούπερ Λιγκ όπου αντί να ισχύσει το φυσιολογικό (που είναι να ανέβει ο 3ος της Stoiximan.gr Football League) όπως ο υποβιβασμός του Λεβαδειακού. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι στη νέα εποχή της εξυγίανσης της Σούπερ Λιγκ, η οποία υποτίθεται ότι κόπτεται, στη νέα εποχή της “εξυγίανσης”, για ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προτιμά μια ομάδα τύπου Λεβαδειακού παρά να ανέβει μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ.

Η αίγλη του νέου πρωταθλήματος, για εκείνους, για τα mediaka συμφέροντα που πλέον κάνουν κουμάντο – οποιασδήποτε αποχρώσεως – είναι αυτή που θέλουν τα αφεντικά τους. Να βρίσκονται ομάδες τύπου Πλατανιά που όλο τον χρόνο πάνε… τρένο και την Κυριακή να χάνουν 0-2 από τον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο αυτό αλλά να παίζουν μπροστά σε 100 και 200 άτομα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. Μπράβο ρε Σαρρή το ήξερα οτι είσαι Τεράστιος.Το καλύτερο άρθρο σου.Έχεις την εκτίμηση μου αέναα.Αν σε κράξουν πάλι σίγουρα έχουν κάποιο πρόβλημα.Δένδρωνας

  2. H ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗΝ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ S.L. TO OTI AYTEΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ……” ΟΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑΑΝΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ-ΤΡΕΝΟ!

  3. Dim σε είχα για σοβάρο ομιλήτη.Αν ο ΟΦΗ ήταν δορυφόρος του Βάζελου δεν φταίει ο ΟΦΗ γιαυτο φίλε μου.Όταν ο ΟΦΗ ήταν Α’ εθνική τον πήρε ο Θόδωρας την δεκαετία του 70′ δεν τον πήρε από τα αλόνια φίλε μου.Αρα που το ξέρεις οτι χωρίς το Θόδωρα ο ΟΦΗ δεν θα μεγαλουργούσε μόνος του αφού ήταν Α’.Μην εκτίθεσαι φίλε μου αλλά επειδή δεν τα πρόλαβες δικαιολογήσε.

    1. Αλλού έπρεπε να μου απαντήσεις Δένδρωνα, αλλά δεν πειράζει.
      Αυτό που πειράζει είναι ότι με θεωρείς “ασόβαρο” επειδή λέω την αλήθεια. Μια αλήθεια που, επειδή είναι αλήθεια, ενοχλεί πολλούς τελικά…
      Τι θα πει “δε φταίει ο ΟΦΗ γι αυτο”? Είπα εγώ πουθενά ότι φταίει ο ΟΦΗ? Το πως έγιναν τα πράγματα σχολιάζω. Ο ΟΦΗ ούτε φταίει ούτε δε φταίει, είναι άσχετο αυτό που λες.
      Κι αν δε θες να ακούσεις εμένα, άκου τον Γκέραρντ (και τόσους άλλους από την τότε διοίκηση) που τα χουν πει πάμπολες φορές. Έχουν πει ξεκάθαρα, φίλε μου, ότι ο λόγος που η ομάδα σάρωνε εκείνη την εποχή ήταν το ότι είχε από πίσω το Θόδωρα. Και ότι αν δεν ήταν αυτός, δε θα υπήρχε ο ΟΦΗ που ξέραμε. Δεν τα λέω εγώ αυτά Δένδρωνα, ο “αρχιτέκτονας” Γκέραρντ τα λέει! Σε αυτά λοιπόν βασίζομαι και λέω ότι η ομάδα που ξέραμε τότε, πιθανόν και να μην είχε υπάρξει αν δεν τη στήριζε η “οικογένεια”…
      Για πες μου όμως εσύ τώρα…που στηρίζεις την άποψη ότι, ακόμα και χωρίς τους ββ, ο ΟΦΗ θα είχε μεγαλουργήσει εκείνα τα χρόνια??? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω? ή στηρίζεσαι στη… φοβερή αγωνιστική πορεία της ομάδας από τότε που η οικογένεια την εγκατέλειψε?
      Πρόσεξε μην εκτεθείς…

  4. Εσύ Dim που στηρίζεις την άποψη οτι δεν θα είχε μεγαλουργήσει ο ΟΦΗ μονος του μάγος είσαι;Έκει που το στηρίζεις εσύ εκεί το στηρίζω και γω σωστά;Αλλά τελικά μάλλον εσύ εκτέθηκες ξανά.Πως να σε πάρω στα σοβαρά με τόσα φάουλ που λες.Εννοείται και πονάει η Αλήθεια φάνηκε από το μηνυμά σου. Δεν φταίει θα πει οτι ο Βάζελος πήρε τον ΟΦΗ και οχι ο ΟΦΗ το βάζελο αυτό θα πει.Με είδες εμένα να πω οτι ο ΟΦΗ δεν σάρωνε με το Μέγα Θόδωρα ή μήπως είπα κάτι εναντίον του;Μαλλόν τα διαβάζεις γρήγορα τα σχόλια μου.Αν ήσουν σωστός θα αναθεωρούσες τα φάουλ σου και δεν θα τα στηριζές με καινούργια φάουλ.Τα σεμινάρια για τον Γκέραλντ κάντα εκεί που σε παίρνει οχι μαζί μου.Άδικα ασχολήθηκα μαζί σου και δεν θα ξαναασχοληθώ εκτός αν το τραβήξεις με κιάλλα φάουλ.Φιλικα και άντε γεια.

    1. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις τι γράφω, αλλιώς δε θα με ρωτούσες που στηρίζω την άποψή μου. Οπότε δεν μπαίνω στον κόπο να ξαναγράψω τι και πως. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
      Μην ξανασχοληθείς μαζί μου, δεν είσαι υποχρεωμένος. Δε θα μου λείψεις κιόλας.

      Υ.Γ. Ε, και που σαι, τα “εκεί που σε παίρνει και όχι μαζί μου”, στα φιλαράκια σου μάγκα μου.

  5. Tι επίπεδο επικοινωνίας!!Δε γίνεται να διαφωνούν δύο άτομα,χωρίς να επιτίθενται επί προσωπικού;κ χωρίς να γνωρίζονται…
    Θυμίζει λίγο κοκορομαχίες…
    Χάχα…
    Πάντως,ο Θόδωρος ήταν ομλητης κ όχι Παναθηναϊκός…δε πρέπει να μιλάμε για Βαρδινογιάννηδες γενικά..αλλά για τον Θόδωρο κ μόνο!!

    1. Φραγκίσκο έχεις δίκιο, θυμίζει κοκορομαχία.
      Άμα δεις προσεχτικά όμως τα παραπάνω σχόλια, θα καταλάβεις ποιος άρχισε τους χαρακτηρισμούς.
      Εγώ προσπαθώ να κάνω διάλογο, αλλά άμα ο άλλος είναι προσβλητικός, δεν το ανέχομαι…

  6. Χαλάρωσε λίγο και μάθε να ακούς και να διαβάζεις.Εγώ σε ρώτησα πρώτος που το ξέρεις οτι ο ΟΦΗ χωρίς το Θόδωρα δεν θα μεγαλουργούσε αφού ήταν Α’ το 1976-77;Οταν μου απαντήσεις επιτέλους στο ερώτημα μου που προφανώς αφορά και αλλούς ομιλήτες τότε θα σου απαντήσω και γω πως ο ΟΦΗ χωρίς το Θόδωρα θα μεγαλουργούσε οκ;Αρα εσύ δεν θες να καταλάβεις.Επειδη με έχεις πορώσει θα το τραβήξω τελικά μαζί σου όσο δεν πάει φίλε μου.Στα φιλαράκια σου μάγκα μου κάνω οτι δεν το διάβασα.Αν είσαι μάγκας εσύ μπράβο σου εγώ δεν είμαι μάγκας φίλε μου είμαι ένα δίκαιο Αλάνι κατι που δεν θα καταλάβεις ποτέ.Και κρίμα γιατί είμαστε και οι δυο ομιλήτες.Υ Γ.Ο Σοφός Αναθεωρεί στο λάθος,ο πονηρός δικαιολογείται στο λάθος και ο χαζός επιμένει στο λάθος.

    1. Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτό που με ρώτησες. Ξαναδές, αν θέλεις, την παράγραφο για τον Γκέραρντ και ίσως καταλάβεις αυτή τη φορά. Άμα δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεχτικά, δε σου φταίω εγώ!
      Τους χαρακτηρισμούς “ασόβαρος”, “πονηρός” και “χαζός” ΕΣΥ τους χρησιμοποιείς. Εγώ δε σε χαρακτήρισα. Αλλά δε θα σ αφήσω κόλας να μου τη βγαίνεις με κόκκινο. Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
      Και για να ξέρεις, “μάγκας” έτσι όπως το εννοείς, δεν είμαι. Αλλά ούτε και μ@λ@κ@ς.
      Το αφήνω εδώ γιατί δε βλέπω να βγαίνει άκρη. Και όπως λες κι εσύ, κρίμα γιατί είμαστε και οι δύο ομιλίτες.

  7. Για να αλλάξει λίγο η ατμόσφαιρα,μια πληροφορία:
    Πίσω απο τις δυο μαφιοζοομαδουλες που προηγούνται,είναι ο γκάγκστερ ο Μελισσανιδης ,που το παίζει νέος Μαρινακης…φέτος ότι και να κάνουμε έχει λήξει το παραμύθι..ας τους ξεφτιλισουμε τουλάχιστον στα μεταξύ μας παιχνίδια να το ευχαριστηθούμε..

  8. Παναγιώτη δεν το γνώριζα αυτό που λες αλλά σε πιστεύω αδερφέ δεν μου κάνει εντύπωση αν δεν κάνω λάθος το είπε αυτό που λες αλλος ένας ομιλήτης πρώτα.Να θυμάστε παιδιά αν τα πράγματα είναι όντως έτσι του χρόνου θα πέσουν και η Λαμία και ο Απόλλωνας αφού θα πάρουν τζάμπα άνοδο και αφού ο Μαρινάκης δεν παίζει με τα λεφτά του.Κουράγιο αδέρφια ολοι στο Γεντί Κουλέ…..

  9. Αν θεώρεις χαρακτηρισμούς την παροιμία με το σοφό τον πονηρό και το χαζό τότε τι να σου πω όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.Αντί να απαντήσεις σε μένα απάντησες αλλού ψάχνοντας παρηγοριά γιατί δεν τα βγάζεις πέρα μαζί μου και ξέρεις γιατί γιατί έχεις άδικο και δεν έχεις επιχειρήματα και χρωστάς και μια απάντηση.Στο είπα θα το πάω μέχρι εκεί που δεν πάει μαζί σου αλλά δεν με πίστεψες.Στο Σαρρή και στον κάθε σαρρή ξέρετε να τα χώνεται άμα σας τα χώσουν όμως δεν το ανέχεσαι έτσι φίλε.Βλέπω το site και γνωρίζω ποιοι τα χώνουν μη φοβάσαι ξέρω.Μ.Ο 2,5-3 ώρες να απαντήσεις θέλεις και μετά απαντάς αλλού.οξω ρε

  10. Dim μην χρησιμοποιείς την απάντηση με το βελάκι γιατί χάνουμε την μπάλα.Με ρώτησες ποιος νομίζω οτι είμαι και θα σου απαντήσω οτι είμαι ενα τίποτα με άποψη μην γίνεσαι εσυ μια άποψη με τίποτα γιατί δεν το αξίζεις αυτό.Προφανώς ειπαμε σκληρά λόγια αντράκι μου αλλά ετσι είναι η αντιπαράθεση.Και για να σου αποδείξω οτι δεν έχω θέμα μαζί σου πάμε για κάφε όποτε μου πεις και στο γήπεδο παρέα αλλά οπως τα χώνεις θα στα χώνω.Και τώρα σε ρωτώ Φίλοι;

    1. Δεν έχω πρόβλημα με την αντιπαράθεση Δένδρωνα, αρκεί αυτή να μην ξεφεύγει από κάποια όρια.
      Θεωρώ ότι με πρόσβαλες και γι αυτό είπα ότι είπα.
      Το θέμα θεωρείται λήξαν, δεν είμαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί. Ο ΟΦΗ μας ενώνει.
      Μακάρι κάποια στιγμή να γνωριστούμε καλύτερα και να τα πούμε σαν φιλαράκια.
      Μόνο ΟΦΗ!!!

  11. Εγω ενα θα πω ο θοδωρας ηταν ομιλιτης αγαπουσε τον ΟΦΗ και μεχρι και πιστολη τραβιξε στον καπτεν ο οποιος μετα το θανατο του θοδωρα εκμεταλευτικε καταστασεις τελος παντον ο ΟΦΗ ειναι μεγαλη ομαδα και πρεπει να των σεβωνται.

  12. Dim σκέφτομαι οτι σε ζόρισα λιγάκι αλλά και συ είσαι λίγο ξεροκέφαλος και το λέω αυτό γιατί ενώ σαρέσει ο σεβάσμος όταν δεν στα χώνω όταν στα χώνω ξεσπαθώνεις χωρίς να σε νοιάζουν τα επιχειρήματα.Ο σεβασμός κερδίζετε όμως και στα γλυκόλογα και στα ασχημόλογα.Και αν δεν με ενδιέφερες δεν θα καθόμουν βραδυάτικα να σου γράφω.Οπότε μαρέσει η προσωπικότητα σου και αν παραδεχόσουν τα ΜΙΣΑ φάουλ που είπες θα εβγαινα αμέσως και θα σου ελεγα μπράβο ρε φιλάρα είσαι άξιος μεγάλε.Έτσι κερδίζετε ο σεβασμός οπως μου τον εχει κερδισει και ο Σαρρής που δεν τον ξέρω επι προσωπικού.Εγω ο ιδιος ξέρω οτι χωρίς το Μέγα Θόδωρα ο ΟΦΗ θα είχε κάνει ούτε τα μισά αλλά μην λες με σιγουριά οτι ο ΟΦΗ χωρίς το Θόδωρα δεν θα μεγαλουργούσε μόνος του.Απλά μάλλον μπέρδεψες τα παραπάνω(χωρις)και τα έκανες
    (με)Θόδωρα κατάλαβες τώρα την διαφόρα Dim;Και άλλο ότι Σαρώναμε εννοείτε αυτό οτι είναι γνωστό.Τωρα πια που στα είπα κρίνε με και συ και αν έκανα κάπου μαλακία θα την παραδεχτώ.Ετσι ειναι οι Άντρες παραδέχοντε τα λάθη τους και με καυγά και χωρίς καυγά αλλά τα παραδέχοντε.Άσχετο αν το dim βγαίνει από το Δημήτρης τοτε έχουμε το ίδιο όνομα.

    1. Συνονόματε, δεν απαιτώ από κανέναν να υιοθετεί τις απόψεις μου, παρά μόνον να τις σέβεται. Μπορεί ο άλλος να έχει διαφορετική γνώμη από μένα, μπορεί να την κριτικάρω τη γνώμη αυτή, αλλά πάντα προσπαθώ να μην ξεπερνάω τα όρια. Τις περισσότερες φορές το καταφέρνω. Αλλά, έχεις δίκιο, όταν νιώθω ότι ο άλλος δε με σέβεται, όχι σαν άποψη, αλλά σαν προσωπικότητα, ναι, εκεί ψιλοτρελαίνομαι… Χαίρομαι λοιπόν που λες ότι, παρότι διαφωνούμε, βρίσκεις την προσωπικότητά μου ενδιαφέρουσα και σ ευχαριστώ γι αυτό.

      Και για να κλείσω, να σου πω άλλη μια φορά ότι έχω απαντήσει στο αρχικό σου ερώτημα για το “που το ξέρω ότι ο ΟΦΗ δε θα ήταν ποτέ η ομάδα που ξέραμε τότε χωρίς το Θόδωρα”
      Αντιγράφω τι είχα γράψει στο πρώτο μου σχόλιο τονίζοντας τη λέξη “πιθανόν”: “Δεν τα λέω εγώ αυτά Δένδρωνα, ο «αρχιτέκτονας» Γκέραρντ τα λέει! Σε αυτά λοιπόν βασίζομαι και λέω ότι η ομάδα που ξέραμε τότε, ΠΙΘΑΝΟΝ και να μην είχε υπάρξει αν δεν τη στήριζε η «οικογένεια»… “.
      Έγραψα “πιθανόν” και όχι “σίγουρα”. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έτσι ακριβώς θα γινόντουσαν τα πράγματα, αλλά ότι αυτή η θεωρία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για μένα.
      Το λάθος μου είναι ότι έγραψα “οικογένεια” και όχι “Θόδωρας” στο τέλος της πρότασης. Ναι, εκεί γράψε λάθος γιατί έτσι όπως το γραψα αλλάζω λιγάκι το νόημα.

      Δένδρωνα, αρκετά με αυτό το θέμα, νομίζω ότι το ξεφτιλίσαμε και οι δύο. Πάμε γι άλλα, έχουμε και δυνατό ματσάκι το Σάββατο…
      Φιλικά, Δημήτρης.

  13. Τόσο άσχετος είσαι Σαρρή που πιάνεις τν Ξάνθη στο στόμα σου. Έτσι. Πελάτης μια ζωή θα είσαι. Παντού θα σε σκίζουμε, μέσα-έξω. Εκει , εκει στην Β! εθνική !

    1. Θα έρθει κ η ωρα σας αοξ. Θα σας δουμε κ εσας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − 4 =