Γκέλες θα γίνουν, το θέμα είναι να μαθαίνει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για την πρώτη, αναπάντεχη, απώλεια βαθμών και εύχεται ο ΟΦΗ να πήρε το μήνυμα.

Είναι γκέλα για τον ΟΦΗ το «Χ» στην Καρδίτσα; Ναι και χωρίς δεύτερη συζήτηση. Όταν θες να πάρεις την άνοδο και αφήνεις βαθμούς στην έδρα μιας ομάδας που είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστεί τότε δεν υπάρχει δεύτερη συζήτηση. Ασφαλώς και σαν ΟΦΗ πας στην Καρδίτσα με μοναδικό στόχο τη νίκη και πας γιατί νιώθεις ότι θα κανείς το αυτονόητο.

Γκέλες θα γίνουν και άλλες και ασφαλώς δεν ήθελε το τέλος του κόσμου επειδή άφησες βαθμούς – μόλις στην δεύτερη αγωνιστική. Το λέω και το ξεκαθαρίζω. Το αποτέλεσμα με την Αναγέννηση είναι κακό αλλά δεν είναι καταδικαστικό.

Το γιατί ήθελε αυτό το αποτέλεσμα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Αρχικά ο ΟΦΗ έδειξε για δεύτερη σερί αγωνιστική ότι όταν δεν καθαρίσει νωρίς ένα παιχνίδι τότε αγχώνεται. Δικαιολογημένα μεν αλλά χωρίς διαχείριση δε. Αυτό είναι το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Το ίδιο συνέβη και στις Σέρρες μόνο που εκεί το πρόβλημα «καμουφλαρίστηκε» από την καλή εμφάνιση της ομάδας αλλά και από την τύχη που είχε αφού λίγο μετά το δοκάρι του Πόζογλου κατάφερε να σκοράρει και κατά συνέπεια μπόρεσε – γιατί έχει αυτήν την ικανότητα – να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα.

Αφού στην Καρδίτσα δεν κατάφερε να σκοράρει από νωρίς φαινόταν ότι το άγχος θα έκανε κουμάντο. Και αυτό φάνηκε από την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου όπου παρότι είχε την καθολική κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να βγάλει ουσιαστική φάση. Επιμένω και λέω την άποψη μου ότι ο ΟΦΗ διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και είναι τυχερός που έχει τον καλύτερο προπονητή. Και θα το πιστεύω καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς γιατί είναι πραγματικότητα. Όμως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η φανέλα και τα ονόματα δεν πρόκειται να παίξουν μπαλα.

Αυτό που έχει σημασία είναι το σημερινό να γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί. Νωρίς είναι και το «Χ» υπερκαλύπτεται μέσα στην σεζόν ΑΡΚΕΙ να μην επαναληφθεί η ίδια εικόνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους συνΟμιλίτες.
    Σήμερα ήρθε η πρώτη γκέλα λοιπόν.Δεν μου άρεσε καθόλου αλήθεια είναι.
    Στο δικό μου μυαλό έλεγα ότι η πρώτη απώλεια βαθμών θα γινόταν στα Τρίκαλα.Το κακό είναι ότι ήρθε νωρίτερα και ότι πέρασε απ΄κει ο Αρης. Διπλή γκέλα δηλαδή σήμερα.Βέβαια ο Αρης κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ο βασικός ανταγωνιστής μας καθώς θεωρώ ότι είναι η πρώτη ομάδα που θα κόψει το νήμα,χωρίς απαραίτητα να είναι η καλύτερη…… Πρέπει να υπολογίζουμε Παναχαική σίγουρα,Απόλλωνα ίσως,Τρίκαλα γιατί είναι καλή ομάδα αλλά κυρίως τη Δόξα φίλοι μου.Είδα στιγμιότυπα απ το πρώτο παιχνίδι με την Καρδίτσα, .ναι με την ομάδα που φέραμε κουλουράκια εμείς και τρελάθηκα.Εννιά λεπτά στιγμιότυπα ….Το 2-0 έπρεπε να είναι 5-6 γκολ τουλάχιστον.Είδωμεν….
    Ενα άλλο που με προβλημάτισε ακούγοντας το παιχνίδι ραδιοφωνικά είναι η έλλειψη πάθους, σύμφωνα με τον σπήκερ απ την Καρδίτσα.Αυτό παίδες είναι σοβαρό εάν ισχύει.
    Υπάρχει και ένα θετικό στην όλη ιστορία όμως.Πέρυσι είχαμε δυο βαθμούς τις 2 πρώτες αγωνιστικές ενώ φέτος 4!
    Καλά να περνάτε και την Κυριακή πρώτα ο θεός όσοι μπορείτε πάτε Γεντί Κουλέ να υποστηρίξετε την ομάδα ηθικά και οικονομικά…..

  2. Μα κάτσε μρε συ Μανωλη
    Λες πως έχουμε το καλύτερο ροστερ και τον καλύτερο προπονητή της κατηγορίας και μετά γράφεις “Όμως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η φανέλα και τα ονόματα δεν πρόκειται να παίξουν μπαλα”. Ε δηλαδή τι φταίει? Ποιος πρέπει να παίξει μπάλα δηλαδή;

  3. Γραφικός και επικίνδυνος πρόεδρος που με θράσος έλεγε ότι θα μοιράζουμε 5άρες, είναι αστείος. Καλή αγωνιστική σεζόν σε όλα τα τμήματα του ΟΦΗ και υγεία στους αθλητές.

    1. Με τη δήλωση φυσικά και γω διαφωνώ κάθετα, αλλά όσο αφορά τον ίδιο, το ζήτημα είναι ότι δεν υπήρχε άλλος να αναλάβει μια και οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν και παρουσιάστηκαν δυσκολίες (ίσως να μην μπορούσαν). Δεν είναι ότι στάθηκε εμπόδιο σε κάποιον καλύτερο ή σοβαρότερο (μιλάμε για άμεση πρόθεση ενασχόλησης, γιατί τα κατά καιρούς θεωρητικά σενάρια “μα υπάρχει και αυτός που θα μπορούσε να μπει ή να βάλει περισσότερα ή να ωφεληθεί από την ενασχόλησή του με τον ΟΦΗ” τα χουμε εξαντλήσει)

  4. παιδιά η γκρίνια δεν βοηθάει καθόλου αντιθέτος κάνει τα πράγματα ποιό δύσκολα,σίγουρα όλοι στεναχωρηθήκαμε απο το αποτέλεσμα όμως πρέπει να συνεχίσουμε δουλεύοντας στις αδυναμίες μας στο να κάνουμε γκόλ τις όποιες ευκαιρίες μας , και δεν είναι θέμα τύχης αυτό αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένης δουλειάς.
    Κάτι όμως που παρατήρησα βλέποντας τον ΑΡΗ στην ΕΡΤ ήταν το πάθος που έβγαλε μέχρι και το 90 που σκόραρε , οπως και τα ΤΡΙΚΑΛΑ .Θεωρώ πως και οι δύο αυτές ομάδες είναι κατώτερες δυναμικής του ΟΦΗ απλά χρειάζετε πίστη επιμονή και επιμονή.
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΟΜΙΛΑΡΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ.

  5. δημοσιογράφος της πλάκας είσαι. Αλλά λες την μια αντίθετα την άλλη

    1. Ο πιο στάσιμος δημοσιογράφος που υπάρχει. Όσα χρόνια τον διαβάζω και τον ακούω τα ίδια λέει. Αν τον διαβάσεις και τον ακούσεις μία χρονιά, ξέρεις τι θα πει και για καμιά 30αριά χρόνια ακόμη, μέχρι να πάρει σύνταξη .

  6. υπαρχει μεγαλο θεμα στο δημιουργοκο κομματι….ο παικταράς που λεγεται Λεαλ κινειται μεταξυ παγκου και λαθος θεσης…περυσι στα χαφ ζωγραφιζε με προωθημενο τον Κατσικοκερη…
    και επιτελους αυτη η επιμονη στον Κουσκουνα…ελεος πια

  7. Παιδιά μήπως,λέω μήπως πρέπει να δοκιμαστεί ο Ορτέγκα σε θέση 10αριού για να κάνει κουμάντο στην ομάδα εκεί που βλέπω πως υπάρχει πρόβλημα? Άσε που θα κερδίζει ένα σωρό φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή και στο ένας με ένα δεν έχει αντίπαλο!

  8. αλοχα παιδες τομονο θετικο ειναι οτι η γκελα ηρθε νωρις αλλα με πειραξε οτι η ομαδα δεν ειχε παθος νομιζες οτι ηταν φιλικο σεντρες απο δω σεντρες απο κει η μπαλα παιζετε κατω ανεξαρτητως γηπεδουπου ητανε το μυαλο των παικτων στις καφετεριες;;;;;ετσι θα πεζουν στα δυσκολα παιγνιδια;;;;;ζητω που καηκαμε για να τους τραβηξει λιγο το αυτακι ο κοουτς πριν να ειναι αργα οι αλλαγες δεν βοηθησαν καθολου οπως και οι αλλοι στην μετριοτητα για να συνελθετε λεω γω κατω το κεφαλι και δουλεια επισης στο δημιουργικο κομματι χαλια ουτε στην 3η εθνικη δεν παιζουν ετσι 3 μηνες προετοιμασια και δεν μπορουν να πεξουν μπαλα ελεος δηλαδη ελπιζω σε πιο καλα πραγματα στο μελλον αντε για χαρανταν ομιλητες ΟΦΗ ΡΕ

  9. Σωστα τα ειπες εν μερη, αλλα θελει καλο επιθετικο η ομαδα μας. ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟ.. Για το αγχος που ειπες ετσι ακριβως ειιναι, αλλα αν ειχαμε εναν ΚΑΛΟ επιθετικο, θα έφευγε το αγχος που λες. Γιατι στο μισάωρο θα είμαστε μπροστά 1-0..Οταν βαζεις γκολ με άδειο τερμα, δεν εισαι επιθετικος πολυ καλος. Καταλαβαίνεις ποιον λεω η ποιους λεω. Δεν μπορω να πω, οτι τα παιδια δεν προσπαθουν, αλλά δεν κανουν την διαφορα. Σε ευχαριστώ

  10. Καλησπέρα στο μελανόλευκο παρεάκι σε όσους Γιορτάζουν σήμερα των Ασωμάτων και στον Τάσο που στάζει μέλι στο άκουσμα του Σαρρή γειά σου ρε τάσο έμπερορ τελικά σε πάω πολύ
    χώνε!!!Μην ξεχάσω δυο γειά στην ανατολική κρήτη που στηρίζει ΟΦΑΡΑ μια ζωή σε Νικ Παπ
    Ζάκρος και σε Νίκο Σητεία Αθήνα!!!Όσο για την
    Οφάρα μας,παιδιά μην τρελένεστε για μιά ισοπαλία ΓΙΑΤΙ η μπάλα δεν παίζετε μέσα στο γήπεδο αλλά απ’έξω από αυτό δλδ αν ανέβει ο
    ΟΦΗ και ο Άρης φέτος έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ
    και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει φέτος αυτό θα γίνεται ΠΑΝΤΑ!!!
    Και μην βγεί κανείς ΔΗΘΕΝ ρεαλιστής και μου
    πεί την γνώστη καραμέλα ότι το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και δεν το ΣΤΗΝΟΥΝ γιατί δεν απαντάω σε πνευματικά άοπλους δλδ καθυστερημένους.Θέλω να ρωτήσω αν έχουμε
    σύνδεσμο στην Ανατολική Κρήτη γνωρίζει κανείς*?φιλάρες παρεάκι!!!!

  11. αλοχα δενδρων ειχε συνδεσνο η σητεια αλλα δεν ξερω αν ειναι ενεργος ακομα κατι ακουσα οτι τον κλεισανε αλλα δεν το γνωριζω αν μαθω κατι θα σου πω για χαρανταν παιδες ΟΦΗ ΡΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × four =