Αν ήταν άλλη ομάδα, θα είχαν μείνει μόνο οι σφραγίδες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο βουρκωμένος Παπαδόπουλος και το 15νθημερο που πιθανότατα άλλαξε την ρότα της φετινής περιόδου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οι ηρωισμοί στον αθλητισμό πουλάνε. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα που να αποδεικνύουν το εν λόγω φαινόμενο. Όμως αν υπάρχει μια παρέα ανθρώπων που αξίζουν να αποκαλούνται “ήρωες” αυτοί είναι όλοι όσοι δεν πήδηξαν από το καράβι κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα. Ωστόσο στην περίπτωση του ΟΦΗ ξεφεύγουμε από τις συνήθεις αναφορές και πλέον αυτά που ζούμε κινούνται γύρω από την σφαίρα του υπερφυσικού. Γιατί μόνο μια υπερφυσική δύναμη μπορούμε να επικαλεστούμε εάν απλά γυρίσουμε το ημερολόγιο δώδεκα ημέρες πίσω: Στις 5 Ιανουαρίου είχαμε αρχίσει όλοι μας να “κλαίμε” την ομάδα και αγωνιούσαμε για το αν θα κατέβαινε να παίξει στο παιχνίδι με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό.

Δώδεκα ήμερες μετά ο ΟΦΗ όχι μόνο ζει αλλά δίνει απαντήσεις δεξιά – αριστερά και κυρίως σε “φίλους” και εχθρούς που τον είχαν πεθαμένο. Και ασφαλώς ο ΟΦΗ μπορεί να ήταν “νεκροζωντανός” εξωαγωνιστικά γιατί εντός αποδυτηρίων προπονητής και παίκτες είχαν σφυγμό ενός σπρίντερ που ετοιμάζεται για 100αρι σε τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξωαγωνιστικά την κράτησαν ζωντανή η συγκινητική προσπάθεια των μελών της Διοικούσας Επιτροπής που με την βοήθεια κάποιων μετόχων που συνεχίζουν να βοηθούν τον ΟΦΗ και βρέθηκε λύση και γρήγορη στα τόσα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως λέει και ξαναλέει ο Νίκος Παπαδόπουλος, αυτοί οι ποδοσφαιριστές γράφουν μια “μικρή ιστορία”. Και όχι άδικα. Αυτοί οι παίκτες με αυτόν τον άνθρωπο που μαζί με τους συνεργάτες του κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό τον ΟΦΗ μέσα στην “βαρυχειμωνιά” του Δεκέμβρη, τώρα έχουν το δικαίωμα να βγάζουν την γλώσσα τους σε όλους εκείνους που τους περίμεναν να ξεψυχήσουν.

Η νίκη επί της Δόξας Δράμας είναι τέτοια που φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα ζει αυτή η “οικογένεια” – όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάνος μετά το τέλος του αγώνα. Είναι μια πραγματική οικογένεια που μέσα από τις κακουχίες και τα προβλήματα κατάφερε να δεθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει ένα σύνολο που ο ένας πεθαίνει για τον άλλον.

Τα βουρκωμένα μάτια του Νίκου Παπαδόπουλου στην συνέντευξη τύπου της Τετάρτης είναι ίσα με 1.000 φωτογραφίες. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο 47 χρονών να “βουρκώνει” σαν μικρό παιδί τότε καταλαβαίνετε πόσα πέρασε τον τελευταίο μήνα προκειμένου ο ΟΦΗ να μείνει ζωντανός και αυτήν την ώρα που μιλάμε, να είναι στο -5 από την κορυφή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Είχα καιρό να φύγω από το Γεντί Κουλέ τόσο γεμάτος. Δεν ήταν οι ούτε γκολάρες που μπήκαν ούτε το 3ποντο. Ήταν ότι για πρώτη φορά φέτος ομάδα και κόσμος έγιναν ΕΝΑ. Γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει αυτούς που παίζουν με την καρδιά τους! Γιατί αυτοί που απέμειναν, απέδειξαν ότι μπάλα δεν παίζουν μόνο τα λεφτά! Γιατί το γήπεδο είχε, μετά από καιρό, έναν απίστευτο παλμό!

    Αγωνιστικά, η ομάδα πατάει πολύ καλύτερα με το 3-5-2. Δεν ξέρω γιατί δεν το είχαν εφαρμόσει νωρίτερα. Ίσως γιατί ΕΠΡΕΠΕ να παίζουν ορισμένοι παίκτες? Ίσως γιατί έφυγαν ορισμένοι παίκτες? Ειλικρινά δεν ξέρω, δε με απασχολεί κιόλας. Το θέμα είναι ότι πλέον παίζουμε πολύ πιο ορθολογικά.

    Υ.Γ Μεγάλος παίκτης ο Νάστος. Δύναμη, συνεχές τρέξιμο και ψυχή! Απορώ γιατί δεν έχει συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. Ίσως αυτό αλλάξει από του χρόνου…

    1. Πολύ σωστά Δημήτριε ο κόσμος αναγνωρίζει αυτούς που παίζουν με την καρδιά τους γιατί έτσι έχει αξία να αγαπάς το σήμα και να “δένεσαι” τα λεφτά δεν χάνονται οι άνθρωποι χάνονται βάζοντας τα προτεραιότητα!
      Η ομάδα και ο κόσμος έγιναν ένα γιατί η τελική άμυνα της επιβίωσης χτυπάει κόκκινο όταν είναι να τα χάσει όλα και μετά στόπ!Το ίδιο είχαμε ζήσει το μάϊο του 2006 όταν σε μπαράζ ΟΦΗ-λεβαδειακός ο κίνδυνος του υποβιβασμού έφερε 25.000 κόσμο στο παγκρήτιο!Τώρα πια παίζουμε μόνο για νίκες και οι παίκτες μας ζούν γι αυτό!Η κυριακή είναι κοντά….!

  2. μπραβω στο παπ και τα παιδια , αποδειχτηκαν ηρωες των ηρωων.

  3. Ένα μεγάλο μπράβο στον μεγάλο αυτόν άνθρωπο, κ προπονητή Κο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ που έχει αντέξει, αλλά κ φτιάξει αυτό το σύνολο παιχταραδων, κ ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που τα τελευταία παιχνίδια δίνουν κ την ψυχή τους… ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .

  4. Μάνο, κουίζ: ποιόν άραγε αποκάλεσε “ανήθικο” ο Διγκόζης στη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου…;

  5. Τελικα η οικιοθελης αποχωρηση των “βαρεων” συμβολαιων Ορτεγκα, Κουσκουνα, Χαντι και η αντικατασταση τους με την μονιμοποιηση του Κουτσια, του Μανου στην ομαδα και την αλλαγη εξ αναγκης του συστηματος με το ανεβασμα στο κεντρο των Μπολακη, Κοιλιαρα και την προσθηκη του Φαζου στην αμυνα, σε 3-5-2, εδωσε μεγαλη ταχυτητα στην ομαδα. Μεχρι στιγμης ο ανθρωπος που κανει…. 100 δουλειες στην ομαδα, χωρις να φαινεται, ειναι ο Ναστος, χωρις να υστερει κανεις απο τους υπολοιπους.

  6. Και μόλις έφυγαν τα παλτά πλάκωσε και το κρύο… Παπαδόπουλε να σε δω να χαλάς την εντεκάδα μετά της μεταγραφές και τι στο κόσμο μετά. Γιατί αυτή η ομάδα υπήρχε μέσα στην ομάδα που προπονούσες αλλά εσύ αγρόν αγόραζες και αυτό είναι στα -. Ρε λες ο Γκέραρντ από εκεί ψηλά…

  7. Παρακολουθώ τον ΟΦΗ 50 χρόνια, τέτοιο πάθος ποδοσφαιριστών, προπονητών, συνοδών και φιλάθλων είχα χρόνια να το δω. Έφυγα από το γήπεδο και πήγα στο σπίτι μου τραγουδώντας.

  8. Επειδη οτι και να πει κανεις γιατι την ΟΜΑΔΑ ειναι λιγο εγω θα πω μονο…..
    Προπονητη μ’ @ρχιδΙ@ εχεις ΟΜΙΛΕ
    για παντα στην ομαδα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ..

  9. Τη στιγμες ζησαμε!!!επρεπε να πεσουμε.για να σηκωθουμε!!! Ποιο δυνατοι.ποιο ενωμενοι!! σαν ομιλιτες . καπου το ειχαμε χασει..αυτο ηταν παντα η δυναμη του ΟΦΗ.
    καλλο ειναι να συνεχησουμε ετσι! και τα καλλητερα επονται!!! οσο για τον παπαδοπουλο ισχυει το οποιος δουλευει κανει και λαθη..αλλα ειναι ομιλητης πραγματικος!! και οσοι παικτες μεινανε αγαπανε την ομαδα ολοι..το αποδειξανε εμπρακτα!! παροτι οι περησσοτεροι ειχαν πρωταση να φυγουν..αξηζουν την συμπαρασταση μας..επρακτα σε καθε αγωνα..η ΟΦΑΡΑ ειναι μεγαλλο μεγεθος για να χαθει….τωρα αρχιζουν τα καλλητερα!!

  10. Ομολογώ ότι τον κύριο Κοντοπυράκη δεν τον είχα ούτε καν ακουστά αλλά μόλις είδα την φωτογραφία του και διάβασα τις δηλώσεις του κατάλαβα αμέσως πώς κάπως έτσι είναι οι λεβέντες χανιώτες μπράβο του ωραία λόγια και αληθινή μορφή….!Ρε λες ο παπαδόπουλος να γίνει ο δεύτερος Γκέραρντ πάντως για όσους πιστεύουν σε κάτι ανώτερο από τα επίγεια ίσως ο Γκέραρντ πριν τα σαράντα του να ένωσε κόσμο ομάδα και επιχειρήματιες για το καλό του ΟΦΗ και ύστερα ταξίδι!!!!!

  11. αλοχα ομιλητες μακαρι ρε περσε να εβαλε το χερι του ο μιστερ γιατι μονο κατι το υπερφησικο θα μας σωσει εκτως τα αλλα χερια τα γηοινα την κυριακη σειρα εχει ο ποντος περιεργη ομαδα θελει μεγαλη προσοχη αλλα με 1 καλη αποδωση της ομαδας θα τους παρουμε κουραγιο παιδες ερχωντε ενισχυσεις παμε οφαρααααααα ΟΦΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    1. Ρε Νικ παπ ζακρος ειπαμε ολοι κάνουν λαθη ορθογραφικά αλλα εσυ εισαι το τερμάτισες….

      1. τζορτζη αλοχα λεμε ελληνικα και πασης ελλαδως να πουμε τουλαχιστον καταλαβαινουνε τι θελω να πω δεν βαζω ορθογραφικο ελενχο μηπως προτιμας γκριγκλις που σου πονανε τα ματια;;;; να μου λοιπη χαχαχαχαχαχα παμε ξανα ΟΦΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

        1. Βάλε ορθογραφικό έλεγχο φίλεεε!!!!
          Είναι σαν να λες “ΩΦΕΙ ΡΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

  12. μητσαρα οφη ρεεεεε χαχαχαχαχαχα σε λιγο στον ναο τυχεροι ΑΛΟΧΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

    1. Α ρε Νικ. Δε μασάς με τίποτα! Αλόχα φίλε!

  13. Καλησπέρα συνΟΜΙΛΙΤΕΣ!
    Το ματσάκιον, έχοντας παρακολουθήσει την Καλαμαριά στα παιχνίδια της,κάπως έτσι το περίμενα.Προέκυψε λιγο παραπάνω άγχος(λόγω κούρασης δικής μας) αλλά τέλος καλό, όλα καλά.Ο Απόλλων είναι όλο λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα….
    Λογικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε επειδή η ομάδα έκανε το 4Χ4, με δύσκολο πρόγραμμα,και περιμένοντας καλύτερες μέρες με πληρωμές, μεταγραφές κτλ, αλλά ακούγοντας την συνέντευξη τύπου, θαρρώ ότι ακόμα δεν ξέρουμε πως θα ξημερώσει η αυριανή….

    Γειά σου ρε Νικ Παπ Ζάκρος, συντοπίτη, με τα ωραία σου…..

  14. Στο οικονομικό κομμάτι αν τα καταφέρουμε μέχρι το καλοκαίρι να υπάρχουμε είτε στη β΄ είτε στην Α΄ μπορούμε να επιβιώσουμε πουλώντας Μάνο , Στρέζο , Μπολάκη. Εναν, δύο ή και τους τρείς.
    Παικταράδες και σε μικρή ηλικία είναι όλοι τους.Ετσι θα επιβιώσουμε αρκεί να τους δέσουμε με καλές ρήτρες για να μην μας τους φάνε τζάμπα…..Αυτά.

  15. αλοχα ομιλιτες γεια σου ρε νικολα σωστα αυτα που ειπες αντε να δουμε αντεχουμε ακομα αλλα ποσο ακομα;;; αλλη 1 νικη για την ΟΦΑΡΑ με πολυ κουραση αλλο 1 μεγαλο μπραβω σε ολους αλλα δεν βλεπω να κουνιετε τιποτα ελπιζω ακομα αντεεεεεε!!!!! ΟΦΗ ΡΕ!!!!!!

  16. Το σεβασμό μου στο κο παπαδόπουλο αλλά δεν είναι δυνατόν σε κάθε συνέντευξη τύπου να χτυπάει το καμπανάκι στούς μετόχους γιατί πολύ απλά μιζεριάζει την 4η συνεχόμενη νίκη της ομάδας και μας κόβει την χαρά.Μπορούσε κάλλιστα να χτυπήσει το καμπανάκι στους μετόχους αύριο ή μεθαύριο.Δεν είμαι αχάριστος πιστεύω αλλά εμένα προσωπικά με χάλασε η κίνηση αυτή.Πάνω που ελπίσαμε ξανά στην άνοδο του ΟΦΗ τρώμε χαστούκια σε λάθος χρόνο.Και στο κάτω κάτω μόνο ήρωες τους θεωρούμε γιατί με μια στραβή θα τους πούμε αλλιώς;Όυτε εγώ ούτε κανείς πιστεύω ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι άθλο κατάφερε ο ΟΦΗ σε αυτές τις 15 ημέρες θα το καταλάβουμε βέβαια σύντομα όταν θα είμαστε με το ένα πόδι στην superleague…Όσο για το Μάνο δεν Πρέπει να φύγει από τον ΟΦΗ με αυτόν τον ηγέτη πορευόμαστε και θα πορευτούμε.

  17. Εγώ θα συμφωνήσω με τον Παπαδοπουλο. Το σενάριο από Θεός – παλτό το έχουμε ζήσει άπειρες φορές. Προπονητές με γνώσεις και περγαμηνες στην εξέδρα έχει πάρα πολλούς. Πόσο δε μάλλον για μια ομάδα με τα προβλήματα του ΟΦΗ.
    Το χειρότερο απ όλα είναι που διάβασα πριν λίγο ότι οι μέτοχοι, λέει, διαβεβαιωσαν ότι θα στηρίξουν την ομάδα και ότι η κρίση πέρασε κλπ. Πόσες φορές τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω ακούσει /διαβάσει αυτές τις λέξεις? Δεκάδες. Και είναι γεγονός πέρα για πέρα ότι σε αυτή την ομάδα λέγονται πολλά αλλά όταν έρθει η στιγμή να μπει το χέρι στη τσέπη κάτι συμβαίνει και χαλάει η συνταγή.
    Μακάρι, έστω και τωρα να κάνουν αυτοί που πρέπει, αυτό που πρέπει. Χρόνος υπάρχει, υπάρχει καλό υλικό, υπάρχουν και οι δυνατότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 18 =