ΟΦΗ=Κρήτη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μακρυά από φανφάρες και λόγια εσωτερικής τριβής ο ΟΦΗ πήγε σωστά προετοιμασμένος στα Περιβόλια επειδή γνώριζε τι θα συναντήσει. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε ο ΟΦΗ στα Χανιά, παρακολούθησα τα τέσσερα και απουσίασα μόνο από το περσινό με τον Κισσαμικό όταν ήταν μεταξύ σέντρας και αναβολής.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας διαπίστωνα το κλίμα που φτιαχνόταν για το παιχνίδι του Σαββάτου αλλά θεωρούσα πως όλα συνέβαιναν λόγω του… κινήτρου που είχε ο ΑΟΧ/Κισσαμικός. Εγώ δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία της ανάλυσης των θεωριών συνομωσίας για το τι έκανε και το τι δεν έκανε ο ΑΟΧ/Κισσαμικός στα προηγούμενα παιχνίδια με Άρη, Εργοτέλη. Όχι, ότι δεν έχω άποψη απλά θέλω να αναφερθώ στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Και όσα συνέβησαν τόσο στην εξέδρα όσο και μετά το τέλος του αγώνα μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. Τόσο για τους οπαδούς του ΑΟΧ/Κισσαμικού, όσο και για τον Αντώνη Ροκάκη.

Αρχικά να πω ότι για τους οπαδούς πως το δέχομαι ότι πάμε στο γήπεδο και όχι στην εκκλησία για να κοινωνήσουμε. Θεμιτό και δεν το βρίσκω λάθος. Και τα μπινελίκια θα πέσουν και οι μούτζες θα φύγουν και όλα θα γίνουν, μέσα σε όχι ακραία πλαίσια. Όμως αυτό που συνέβη το Σάββατο ξεπερνάει κάθε όριο και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Οι οπαδοί του ΟΦΗ πήγαν στα Περιβόλια, είπαν τα γνωστά για Ολυμπιακό, ΠΑΟ και σία και μέχρι εκεί. Οι οπαδοί του ΟΦΗ ξέρουν τι σημαίνει Κρήτη. Ξέρουν τι σημαίνει να είσαι Κρητικός και ένα από τα συνθήματα έχει αυτούς τους στίχους: «Είμαι Κρητικός, υπερήφανος, έχω την τιμή να’ χω Κρητική καταγωγή». Ο οπαδός του ΟΦΗ αγαπάει το νησί του γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική του ομάδα είναι εκείνη που έχει κόσμο από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι. Κοινώς ΟΦΗ=Κρήτη. Και αυτό φάνηκε και το Σάββατο που δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για Χανιά.

Μάλλον οι οπαδοί του ΑΟΧ/Κισσαμικού δεν το αντιλαμβάνονται αυτό και τα εμετικά συνθήματα για το Ηράκλειο γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Μάλλον οι ίδιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι Κρητικός. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. Ο «εμετός» που ξερνούσαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν αποτέλεσμα των συνθημάτων που ακούστηκαν για το ποκ. Τώρα γιατί θίχτηκαν αυτοί, είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι.

Πάμε και στην συμπεριφορά του Αντώνη Ροκάκη. Μέχρι και πριν το παιχνίδι δεν είχα αρνητική άποψη για εκείνον. Το λέω και το εννοώ. Και μου ενίσχυσε την άποψη και το γεγονός ότι συναίνεσε στο να δοθούν τα εισιτήρια στον κόσμο του ΟΦΗ. Όμως η άποψη μου γκρεμίστηκε σαν τα παλάτια στην άμμο που τραγουδάει και η Άντζελα η Δημητρίου.

Ο ΟΦΗ σαν το μεγαλύτερο μέγεθος του νησιού, απαιτεί σεβασμό, δεν χαρίζει σε κανέναν και δεν χρωστάει σε κανέναν. Ούτε ζητάει να του χαρίζεται κανένας. Αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να ξεπεραστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οι απειλές του Ροκάκη μέσα στα αποδυτήρια και όλα όσα ειπώθηκαν από τα χείλη του είναι πράγματα που δεν λέγονται από έναν Κρητικό. Τώρα γιατί τα είπε, αυτό το ξέρει εκείνος. Τα είπε από τα νεύρα του που δεν κέρδισαν τον ΟΦΗ (όπως τόσο πολύ ήθελαν), τα είπε γιατί ήθελε να δείξει στους οπαδούς του ΑΟΧ/Κισσαμικού ότι βγαίνει μπροστά και δεν κωλώνει. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω.

Γενικά το κλίμα που υπήρξε στα Περιβόλια ήταν τόσο άσχημο που εκείνοι που το δημιούργησαν πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους. Ειδικά όταν διαβάζω την διαρροή για την επίθεση στον Κοντοπυράκη ότι «οι προσωπικές κόντρες δεν μπορούν να ταυτιστούν με οπαδούς του ΑΟΧ/Κισσαμικού» είναι κάτι που μόνο γέλιο προκαλεί. Κοινώς ο ΑΟΧ/Κισσαμικός για την «ταμπακέρα» δεν είπε ούτε κουβέντα. Και αυτό δείχνει ενοχή.

Ο ΟΦΗ γνώριζε λοιπόν τι θα αντιμετωπίσει. Και πήγε σωστά προετοιμασμένος. Διοικητικά. Και αυτό φάνηκε περίτρανα με τον τρόπο αντίδρασης των μελών του μετά το τέλος του παιχνιδιού. Κανένας δεν «μάσησε» από τους ψευτοτσαμπουκάδες και τις βλαχομαγκιές ορισμένων που ήθελαν να το παίξουν καμπόσοι. Γιατί ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και κανένας στο νησί δεν μπορεί να φτάσει την δυναμική του.

20 σχόλια

 1. Είναι προφανές, για μένα, οτι τα Χανιά δέχτηκαν να έρθουν φίλαθλοι του ΟΦΗ για οικονομικούς λόγους. Δεν έβγαλαν και λίγα από τον ΟΦΗ προχθες. Καλό μεροκάματο. Αυτό όμως περιείχε το ρίσκο των επεισοδείων. Ένα ρίσκο που, όπως λέει η ίδια η Χανιώτικη αστυνομία, το φοβόταν και γι αυτό δεν ήθελε κόσμο του ΟΦΗ. Για τον ίδιο λόγο δεν δέχτηκε ο ΟΦΗ φιλάθλους των Χανιών στο πρώτο παιχνίδι και είναι προφανές ότι το οικονομικό ώφελος για τον ΟΦΗ θα ήταν κατά πολύ- συγκρητικά – μικρότερο. Άρα είχε δίκιο η αστυνομία που δεν ήθελε κόσμο του ΌΦΗ, όλοι είδαμε τί έγινε. Δε νομίζω ότι τα Χανιά έχουν δίκιο που μιλάνε. Ήξεραν το ρίσκο και το δέχτηκαν.
  Για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν ότι έγιναν στα αποδυτηρια, εαν και εφόσον υσχίουν, είναι απαράδεκτα. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο που ένα «κόπανος» από την κεκρκίδα του ΟΦΗ πήγε να πάρει το πανώ της ξένης ομάδας. Όλος ο κόσμος το είδε- βασικά αυτό το στιγμιότυπο δείχνουν από το έκτροπα. Τί πήγε να κάνει εκεί αυτός ο άνθρωπος? Πήγε να δείξει τί? Ας μην απορίπτουμε την – μεγάλη – πιθανότητα μέρος ή όλα τα επισόδεια να μην είχαν γίνει ή να είχαν γίνει σε μικρότερο βαθμό εαν δεν γινόταν αυτή η προκλητική κίνηση. Για όποιον δεν καταλαβε το ξαναλέω γιατί μπαίνω στη θέση των Χανιωτών. Ήταν προκλητικό αυτό που έγινε. Κι όποιος με χαρακτηρίσει γραφικό ας σκεφτούμε όλοι τί θα γινόταν αν φίλαθλος των Χανίων ερχόταν στο Ηράκλειο στη 4 και έπαιρνε πανώ….
  Τέλος, θα ήθελα να πω ότι δεν μου άρεσαν τα επιθετικά δημοσιεύματα για τα Χανιά. Οι κακοί Χανιώτες που βρίζουν και οι καλοί Ηρακλειώτες που εινια κρητικοί κλπ κλπ. Το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν έχει ανάγκη ο ΟΦΗ να ασχολείται με μικρότερες ομάδες. Ας με συγχωρέσουν οι Χανιώτες, αλλά ναι ο ΟΦΗ είναι έτη φωτώς μεγαλύτερη ομάδα.
  Ας ασχολειθούμε λοιπόν με την ομάδα μας η οποία του χρόνου θα είναι σε άλλη κατηγορία κι ας αφήσουμε τους άλλους να … κουρεύονται, με πολλή αγάπη!!!

 2. Μάνο λίγο μίλα και για το αγωνιστικό, σε παρακαλώ πολύ δηλαδή. Για το έγκλημα του Παπ να πετάξει έξω τον Ντίνα, που γύρισε όλη την ομάδα πίσω, τί γνώμη έχεις; Δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ο προπονητής συνέχεια! Έλεος δηλαδή! Καλά, για τον Μάνο και την αδιαφορία του, τα χουν πει κι άλλοι πριν από μένα!

  1. Εγώ λεω να προτείνεις να τον διώξουν τον προπονητή! Ακούς εκεί να βγάλει έξω το Ντίνα!

  2. Η ομάδα έχει ανέβει και εσύ ψάχνεις δαίμονες. Επίσης παίκτης που κάνει τάκλιν στο 95′ τον λες αδιάφορο? Που έχει παίξει με ένεση τόσες φορές? Που σε έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές και απλήρωτος? Που έχει δώσει 10 ασσίστς?

  3. Δεν ξέρω πότε θα σταματήσεις να μπαίνεις με το όνομα μου αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είσαι άρρωστος κομπλεξικός και πούστης άντρας!!!Αδέρφια δεν έγραψα εγώ το σχόλιο για τον μέγα παπαδόπουλο και τον εκλεκτό ντίνα!!!

 3. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗ ..ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ….ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ…ΟΦΗ ΜΙΑ ΖΩΗ…..

 4. Ρε παιδιά τι εντεθνικο σύνθημα έλεγαν τα Χανιά.

  1. Η Μακεδονία είναι ελληνική πάρτε το Ηράκλειο κλπ .
   Νευρίαζαν γιατί βρίζαμε την μεγάλη αγάπη τους την πρώτη τους ομάδα από το Πειραιά το τόπο καταγωγής τους.

 5. Συμφωνώ απόλυτα με τον ομιλιτη
  Μάνο, οι μεγάλες ομάδες είναι
  μεγάλες σε όλα και στους οπαδούς
  και στους παράγοντες και δεν πρέπει η καλή εικόνα της ομάδας
  να χαλάει από έναν χαζό οπαδο
  αλλά και από παράγοντες που
  τους υπερασπιζονται γιατί
  αργότερα θα τα βρουν μπροστά τους.

 6. Ρε συ Μάνο, τί είιναι αυτά τα πράγματα; Ο γνωστός γραφικός του forum βρίζει στην ψύχρα («π*στης»), και συ περνάς το σχόλιο; ΗΜΑΡΤΟΝ!

  1. Εξέλαβες την απουσία μου ως αδυναμία ή φόβο μου την ώρα που μπαίνεις εδώ μέσα κάθε μέρα με χιλιάδες διαφορετικά ονόματα (συν το δικό μου) ΠΟΥ θα μπορούσα να σε ξεφτιλίσω ξανά και ξανά όπως ΠΑΛΙΑ και συ ο ΤΙΠΟΤΑΣ τολμάς και έχεις το θράσσος να λές του Σαρρή να κόψει το πούστης εφόσον σαν τέτοιος άγεσαι και φέρεσαι με το να μπαίνεις με το ΔΙΚΟ μου ΝΙΚ και μετά να απαντάς κιόλλας σαν όπαδος που νευρίασε με το δήθεν σχόλιο μου ενώ ήταν ΔΙΚΟ σου!!!Εφόσον συνεχίζεις να μπαίνεις σαν Αργυρώ Τάκης Λάκης Alternative Evita giannis Rosoneri αοχ aoxara Τάσος Ανδρεάδης Δημήτρης Argiro Κώστας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ ε Ναι ρε φίλε ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ και αμά γουστάρεις συνέχισε το εγώ εδώ θα είμαι να ΓΕΛΑΩ με την ξεφτίλα σου!!!

 7. Σαρρή, εσύ λες τα δικά σου για το θέμα του Αιγινιακού, εγώ όμως εγώ διαβάζω άλλα…:

  http://www.pressaris.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%cf%86%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%ae/

  ΥΓ: Η Γ΄ ρωτάει και ανησυχεί!

  1. Δες επαε ενα άνθρωπο. Εσύ η είσαι Άρης και κλαις για το γλέντι που σου έκανε ο ΟΦΗ και για την πρώτη θέση , η είσαι Εργοτελακι και κλαις για την μύρα σου.
   Αργυρώ αν θέλεις όταν συμφωνήσει ο ΟΦΗ για τα τηλεοπτικά να βάλουμε οι οφητζιδες τα έξοδα(είμαστε Και πολλοί όπως ξέρεις) για να βάλεις NOVA, η ΟΤΕ ; Για να βλέπεις ΟΦΗ S.L.α Και ο καναπές πάει πακέτο να ξέρεις.

   1. Βρε, και τα παιδιά σας, Εργοτελίτες θα τα κάνουμε, θέτε δεν θέτε!!!

    1. Κομματακι δυσκολο το βλεπω.
     Ειναι ηδη βαπτισμενα σε Ορθοδοξη εκκλησια.
     Μαλλον πρεπει να κανεις υπομονη μεχρι και την ενηλικιωση τους.
     10-15 χρονια ακομα.
     Πως το κοβεις? Θα εισαι ακομα στα ΚΑΠΙ ή θα μας εχεις χαιρετησει?

    2. Όλοι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα. Και ποιός είμαι εγώ που θα σου τα στερησω ; Όμως εγώ μιλάω για την πραγματικότητα. Ποια είναι η πραγματικότητα ; Οτι τα γραφεία του Σύνδεσμου σας (αλήθεια έχετε;) μοιάζουν με καφενείο χωριού, σε φαντάζομαι να μπαινεις μέσα να πηγαίνεις σε εναν εναν οπαδό να σκυβεις μπροστά του για να σε βλέπει, Και να του λες, Τι κάνεις είσαι καλά ; Και αυτός επειδή ξέρει τι τον ρωτάς (γιατί να σε ακούσει Δεν παίζει) χρόνια τώρα, σου απαντάει εεεεεε Τιιιιι νααα κανωωω παιδιιιιι μουουου εδωωω στοοοννν αααγγγωωωνννααα. Ακολουθεί λήθαργος.

 8. Καλημέρα Τάκη-Αργυρώ που γμθκ*ς να στέλνεις σχόλια στα τελευταία 5 μπλογκς και είχες την ψευδαίσθηση ότι μας γλεντάς κιόλιας τώρα που τα πήρα θα σε γλεντήσω εγώ και όλος ο στόλος του ΟΦΗ και θα σε γ*μ* όπου σε βλέπω άφου δεν καταλαβαίνεις αλλιώς.Με πιό όνομα θα μπείς σήμερα psoloksepatostra???Α και πού’σαι ο ΟΦΗ την πέμπτη και την κυριακή σφραγίζει την άνοδο έλα στο γεντί να χαρείς μαζί μας γιατί από εδώ μέσα τελειώνεις αλλά εγώ μόλις άρχισα καριόλη μαζί σου!!!Και αν έχεις λίγο τα @@ ξαναμπές με το όνομα μου!!!

 9. Δεν τέλειωσα ακόμη μαζί σου και λέω να στα ξαναπώ ένα χεράκι!!!Λοιπόν ψευτοδένδρωνα τάκη ή αργυρώ άκου καλά πόσο τελειωμένος είσαι:Σε πείραξε που ο Σαρρής δεν έκοψε το πούστης αλλά κατά τ’άλλα δεν σε πείραξε που ο Σαρρής σε αφήνει να μπαίνεις με το όνομα μου και τόσα άλλα νικ!!!2)Σε πείραξε το πούστης αλλά δεν σε πείραξε το άρρωστος και το κομπλεξικός άρα αυτά τα έχεις αποδεκτεί αλλά στο πούστης δυσκολεύεσαι λίγο να το αποδεκτείς γιατί πονάει λίγο ε???3)Μόλις είδες ότι ο ΟΦΗ υπάρχει περίπτωση να «κινδυνεύσει» λόγω της «δίκης» στον Σκάϊ έβγαλες έξω ξανά όλο το βόθρο σου για τον ΟΦΗ έ???Αλλά στο έχω ξαναπεί το ύφος και ο τρόπος κρίνουν έναν άνθρωπο και όχι η αγανάκτηση και οι βρισιές που τόσο σε πείραζουν και ενίοτε με κατηγορείς!!!Δεν σου ξαναχαρίζομαι «φίλε μου» γιαυτό βρες ένα νικ που να μην το πάρω χαμπάρι γιατί όπου σε βλέπω με τα 50+1 παλιά σου νικ θα σε βρίζω και θα σε διδάσκω πόσο μα πόσο πούστης άντρας είσαι.Τέλος

 10. αλοχα ομιλητες αλλο 1 τριποντακι και τελος σουπερ λιγδα ερχωμαστεεεεεε!!!!!!! ΔΕΝΔΡΩΝ ΧΩΣΕ ΡΕ ΠΩΩΩΩΩ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΛΕΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ στα σχολια του αγωνα ο τελης το τερματισε ιο τι βρισηδι εριξε αλλο πραμα αλλα τον εσαξαν καλα οι δικοι μας εισαι τυχερος τελη που δεν σε πηρε χαμπαρι ο ΔΕΝΔΡΩΝ ειχες καει μακακα παμεεεεε ΟΦΗ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!

 11. Αλόχα ομόψυχε nik pap καλημέρα μας αλάνι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *