Ο ΟΦΗ και οι ξένοι παίκτες του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον Ελληνικό ΟΦΗ και την επιλογή να πάει σε λίγους και ποιοτικούς ξένους.

Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ διαθέτει πέντε ξένους παίκτες στο ρόστερ του: Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Νέιρα, Σάσι, Βουό. Με εξαίρεση τον τελευταίο που είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στο ρόστερ του ΟΦΗ από την περσινή σεζόν, έγιναν τέσσερις προσθήκες αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, αν εξαιρέσουμε τον Μιχόγεβιτς που βρέθηκε στον ΟΦΗ την τελευταία στιγμή τότε μπορούμε να κρατήσουμε τους δύο Αργεντινούς και τον Τυνήσιο που ήρθαν μετά από αρκετή έρευνα και σχετικό σκάουτινγκ.

Ο Παπαδόπουλος ακολούθησε μια πετυχημένη, ανά τα χρόνια, συνταγή: Φρόντισε από την αρχή να δημιουργήσει μια αμιγώς ελληνική ομάδα, γνωρίζοντας ότι στα δύσκολα οι Έλληνες είναι εκείνοι που θα κρατήσουν τα αποδυτήρια και εν συνεχεία επέλεξε με προσοχή τους ξένους ποδοσφαιριστές.

Παίρνοντας μόλις τέσσερις ξένους παίκτες, ο ΟΦΗ θέλησε να βάλει στο ρόστερ του παίκτες που θα είναι ενδεκαδάτοι και όχι συμπληρωματικοί στο ρόστερ του. Γιατί η λογική της αγοράς ενός ξένου παίκτη είναι να έρθει και να μπει στην 11αδα (εφόσον είναι καλύτερος από όσους έχεις) και αφετέρου να μην γυαλίζει τον πάγκο – αφού θα τον έχεις πληρώσει και πιο ακριβά.

Το ίδιο συνέβη και το περσινό καλοκαίρι: Αποκτήθηκαν ξένοι παίκτες που θα έμπαιναν στην 11αδα (Λεάλ, Μάρτος, Ορτέγκα) και όχι που θα κάθονταν στον πάγκο.

Και φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι η χρησιμότητα τέτοιων επιλογών: Νέιρα, Μεγιάδο, Βουό ξεκίνησαν βασικοί και παρότι ο δεύτερος δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που είχε στα φιλικά παιχνίδια, δείχνει ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης ενώ ο Σάσι πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή.

Και παίρνοντας τους έναν προς έναν δείτε αμέσως την χρησιμότητα τους: Ο Βουό είχε την ασίστ στο 1-1, μονομάχησε με τα στόπερ του Πανιωνίου και βγήκε νικητής, ο Νέιρα πέτυχε δύο γκολ, ο Σάσι όταν μπήκε, έκανε την δουλειά για την οποία χρησιμοποιήθηκε και μόνο ο Μεγιάδο μπορούμε να πούμε ότι υστέρησε αγωνιστικά.

Γνωρίζοντας λοιπόν τι μπορεί να σου δώσει ο Βουό, ο ΟΦΗ έκανε τρεις ψαγμένες – υπό την έννοια ότι δεν γνωρίζαμε από πριν τους παίκτες – επιλογές ξένων ποδοσφαιριστών με σκοπό και στόχο να μπουν στην ενδεκάδα και να κάνουν την διαφορά. Βεβαίως και δεν είναι εύκολο να παίξεις αμέσως βασικός στον ΟΦΗ, ειδικά με την εικόνα των Κουτσιανικούλη – Πλατέλλα, ο Τυνήσιος θα πρέπει να παλέψει αρκετά για να πάρει θέση στην 11αδα. Όμως δείχνει ότι είναι παίκτης που διαθέτει και ποιότητα και στοιχεία που θα δώσουν αρκετά συν στην ομάδα όπως η ταχύτητα και η ιδιαίτερη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Ο πυρήνας παρέμεινε ελληνικός όμως οι ξένοι είναι, όταν πρόκειται για καλούς παίκτες, που θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Και από εκείνους υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Στον ΟΦΗ το πρόσεξαν αυτό και έκαναν στοχευμένες κινήσεις και ήδη ο ένας (Νέιρα) απασχόλησε το ελληνικό κοινό από την πρεμιέρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. «Μάρτος, Ορτέγκα» Και ομως αυτοι ουτε για παγκο δεν εκαναν…Εφυγαν αυτοι και οι ομαδα ανεβηκε δυο επιπεδα.

  2. Σασι πρεπει να παιζει βασικος αντι κουτσια..Βουο θεριω ανημερο!!! αν ειχαμε και Μανο??? Δεν σου λεω τιποτα σιγουρα θα σωζαμε κατηγορια!! Γιατι με τα πλαγια μπακ κοιλιαρα κοροβεση αστα κλαφτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 3 =