Μαθήματα διαχείρισης κρίσεων από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Βλέποντας ξανά και ξανά το τι τραβούν άλλοι ιστορικοί σύλλογοι, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η νοοτροπία του παρελθόντος γύρω από τον ΟΦΗ έχει κατεδαφιστεί δια παντός. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Όταν είσαι μεγάλο “καράβι” τότε είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις κρίσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου. Είναι δύσκολο να πάρεις αποφάσεις, δύσκολο να κρατήσεις τις ισορροπίες και ακόμα πιο δύσκολο να κρατήσεις την ηρεμία στο δικό σου “καράβι”. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Μεγάλες και ιστορικές ομάδες, μπροστά στις “φουρτούνες” διαλύονται από την εσωστρέφεια τους και την έλλειψη ικανών προσώπων για να τις διαχειριστούν.

Τρανταχτά παραδείγματα κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου υπάρχουν και είναι μπροστά μας. Λέγονται Άρης και Ηρακλής. Για τους διαφορετικούς στόχους που είχε ο καθένας, ήδη έχουν αλλάξει προπονητές, οι “μούντες” είναι σε καθημερινό επίπεδο και παράλληλα σε αγωνιστικό χάνεται ο προσανατολισμός των ποδοσφαιρικών τμημάτων. Βλέπουμε να διαπομπεύονται δημόσια ονόματα ποδοσφαιριστών, ότι φεύγουν ή βρίσκονται σε διάφορες black list και πάει λέγοντας.

Το ίδιο όμως συνέβη και στον ΟΦΗ. Έφερε κακά αποτελέσματα, πέρασε από κακές εμφανίσεις όμως η ηρεμία που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Στον ΟΦΗ δεν θέλησαν ούτε να πάρουν “κεφάλια” (δεν είναι η νοοτροπία τους αυτή) αλλά ούτε και να βγουν προς τα έξω απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Η μεγάλη διαφορά του ΟΦΗ με τις άλλες ομάδες είναι και τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από εκείνον. Από την σοβαρότητα που διέπει τον προπονητή του μέχρι και τα υψηλόβαθμα στελέχη του (Πουρσανίδης, Γιάννης & Γιώργος Σαμαράς). Όλοι προστάτευσαν την ομάδα έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το καλύτερο για εκείνη. Ούτε σπασμωδικές κινήσεις έκαναν ποτέ τους, ούτε βγήκαν να κάνουν την ομάδα “καφενείο” όπως συμβαίνει σε άλλες της χώρας μας.

Η σοβαρότητα που τους χαρακτηρίζει όλους αυτούς είναι και το σημείο – κλειδί για το μέλλον του συλλόγου. Η ομάδα ποτέ ξανά δεν θα είναι το “καφενείο” προηγούμενων χρόνων, ούτε πρόκειται να “διαλύσει” από την εσωστρέφεια που την χαρακτήριζε και πλέον αποτελεί ένα στοιχείο που έχει διαλυθεί στην ατμόσφαιρα.

Η διαχείριση της αγωνιστικής κρίσης πήρε 10 με τόνο. Από όλους τους εμπλεκόμενους του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Δικιο ως προς την διαχειρηση.αλλα εμεις περιμενουμε καλες μεταγραφες ανακαμψη σωτηρια.διαφορετικα θα βγουν προβληματα.καλες γιορτες τωρα και σκεψη απο τους υπευθυνους

  2. Φέρτε το μπαμ να πέσει το αεροδρόμιο!!!

  3. Η πρωτη μεταγραφη ο μπραουν που ειναι??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − six =