Ψ Υ Χ Ρ Α Ι Μ Ι Α

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο gentikoule.gr για την ψυχραιμία που χρειάζεται να υπάρξει αλλά και την ευαισθησία έως… υπερπροστατευτική στάση της αστυνομίας για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει καλά την δουλειά της όταν… δεν βαριέται ή δεν έχει την διάθεση να βρεθεί κάποιος για να το “παίξει” Σούπερμαν και Μπάτμαν! Όμως, τις τελευταίες ημέρες διακρίνω μια ακτάσχετη “αστυνομοκρατία” για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα λες και την Κυριακή θα πάμε όλοι στην Λιβύη ή το Ιράκ και όχι στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο χρειάζεται να οξύνονται τα πνεύματα, από την στιγμή που η αστυνομία μπορεί να κάνει την δουλειά της χωρίς τα “φώτα” της δημοσιότητας.

Όμως μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός και οι λέξεις “αστακός”, “φρούριο” και άλλα διάφορα επίθετα που χρησιμοποιούνται για να δείξουν τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να παρθούν για τον αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ναι, οκ το δέχομαι και το γνωρίζω ότι υπάρχει αντιπαλότητα. Ναι, οκ το γνωρίζω και το δέχομαι ότι υπάρχουν κάποιοι… ελαφρόμυαλοι που έχουν την διάθεση να την ΧΑΛΑΣΟΥΝ σε 8.000 κόσμο που προτίθεται να γεμίσει το γήπεδο. Όμως, μέχρι εκεί. Γιατί κάπου υπάρχουν και όρια. Δεν γίνεται να διαρρέεται ότι θα έρθουν στο Ηράκλειο από την Αθήνα δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και ενώ την ίδια ώρα σκοτώνονται στην πρωτεύουσα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι την ίδια ώρα που κάνουν λόγο για ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο, κάπου αλλού ληστεύουν και σκοτώνουν με το παραμικρό!

Δυστυχώς στο Ηράκλειο έχουμε δει πράγματα και θαύματα. Τόσο στο Παγκρήτιο Στάδιο, όσο και στο “Γεντί Κουλέ”. Έχουμε δει να κάνουν ντου αστυνομικοί για να βγάλουν… “σηκωτούς” φιλάθλους δίχως να υπάρχει λόγος όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Έχουμε δει στο Παγκρήτιο Στάδιο να είναι 20 αληταράδες που ήρθαν από την Αθήνα για να κάνουν το κέφι τους και να μην υπάρχει κανένας να τους σταματήσει.

Και ξαναλέω ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει την δουλειά της αθόρυβα, προσεγμένα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Όπως συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στα Γιάννενα όπου η εκεί αστυνομία έκανε άψογα την δουλειά της. Η αποαστολή του ΟΦΗ προστατεύτηκε στον μέγιστο βαθμό, μπήκε στο γήπεδο χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και το κυριότερο, έφυγε επίσης δίχως να γίνει το παραμικρό. Και όλα αυτά, δίχως η παρουσία της στο γήπεδο να προκαλεί…

Ωστόσο, ο κόσμος του ΟΦΗ δεν πρέπει να δώσει κανένα δικαίωμα! Το παιχνίδι της Κυριακής πρέπει να αποτελέσει έναν μεγάλο θρίαμβο, τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για τον κόσμο της που έχει τραβήξει τα πάνδεινα την τελευταία 2ετια!

Ψυχραιμία λοιπόν, γιατί το παιχνίδι της Κυριακής πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πάρτι – όπως έγραφα χθες. Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι. Και ο κόσμος αλλά και η αστυνομία που πρέπει να καταλάβει ότι πηγαίνει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι σε τόπο, έτοιμο για πόλεμο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μοναδική περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα και να ανέβει μια ομάδα απευθείας στην Superleague, είναι μόνο αν δεν πάρουν άδεια συμμετοχής κάποιες από τις ομάδες που είναι τώρα στην πρώτη εξάδα και έτσι δεν διεξαχθούν τα πλέϊ οφ.

    Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό, δύο ακόμη ομάδες της Football League, θα προβιβαστούν στην Superleague μετά την απόρριψη του αιτήματος της διοργανώτριας αρχής της μεγάλης κατηγορίας από την ΕΠΟ για να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης.

    Έτσι, οι ομάδες που θα ανέβουν στην Superleague, θα αναδειχθούν μέσα από την διαδικασία των πλέϊ οφ και δεν θα πάρει άλλη ομάδα την θέση του Ηρακλή απευθείας.Από εκεί και πέρα, οι ομάδες περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ για την έφεση που έχουν καταθέσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ των πλέϊ οφ.

    Άδεια έχουν εξασφαλίσει οι ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός και Βέροια, ενώ έφεση έχουν καταθέσει, οι ΟΦΗ, Δόξα Δράμας και Πανθρακικός. Όσον αφορά τα Τρίκαλα, ο φάκελος αναμένεται να επανεξεταστεί.

  2. Εμείς αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η ομάδα μας και η προστασία του γηπέδου μας, που θα είναι το κύριο όπλο μας στα play -off! Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε σε καμιά πρόκληση

  3. TA PERISINA MHN GYNOUNE!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 1 =