Επένδυση σε νεαρούς παίκτες; ΠΑΡΤΕ τον Καρέλη!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για έναν ποδοσφαιριστή που διαθέτει όλο το πακέτο μιας υποδειγματικής μεταγραφής για τη νέα διοίκηση του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ψάχνει για νεαρούς ποδοσφαιριστές και καλούς μάλιστα ώστε να ρίξει το μπάτζετ και το έλλειμμα της επόμενης περιόδου και ένας από τους καλύτερους Έλληνες βρίσκεται… λίγα χιλιόμετρα δίπλα του. Μα, μιλάω για το Νίκο Καρέλη που όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Εργοτέλη της Β’ Εθνικής…

Ο 20χρονος επιθετικός σε 5 χρόνια παρουσίας στην Σούπερ Λιγκ έχει αγωνιστεί μόλις σε 30 παιχνίδια έχοντας πετύχει μόλις 1 γκολ! Όμως, είναι τέτοια η αξία του που παρά τους παραπάνω αριθμούς, συνεχίζει να έχει «πέραση» μιας και δύσκολα βρίσκεται στην Ελλάδα παίκτης με τα δικά του προσόντα.

Ο Καρέλης είναι νεαρός (γεν. 20/4/1992), δεν είναι ακριβός (70 χιλ. το συμβόλαιο του στον Εργοτέλη) και συν τοις άλλοις είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, εξέλιξης αλλά και… μεταπώλησης!

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πολύ πιθανόν να απασχολήσει τον ΟΦΗ (κατά την γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να τον απασχολήσει) αφού με μια απόκτηση του η ομάδα θα έχει πάρει ένα «πακέτο» ποδοσφαιριστή που θα τον ενδιέφερε. Σχετικά φτηνός, επικοινωνιακό χτύπημα έναντι του συμπολίτη, νεαρός και εξελίξιμος που μπορεί να κάνει απόσβεση στον ΟΦΗ.

Την ίδια ώρα τι θα κερδίσει ο Καρέλης; Καταρχήν, με το ρόστερ που πάει να δημιουργηθεί, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός θα έχει… μια θέση στην 11αδα καθώς πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον ΟΦΗ ο Παπουλής ενώ η περίπτωση του Μίρνες Σίσιτς είναι τέτοια που θέλει μια… ιδιαίτερη προσέγγιση. Και παίκτες που έρχονται στον ΟΦΗ, μόνο κέρδη έχουν… Είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια που κατέληξαν εκείνοι που έφυγαν από τον ΟΦΗ και εκείνοι που έφυγαν από τον Εργοτέλη…

Κατά την άποψη μου, ο Καρέλης είναι ένας από τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ Έλληνες ποδοσφαιριστές – στην ηλικία του. Και ο οποίος έχει να δώσει ακόμα πάρα πολλά. Περισσότερα από όσα δεν έδωσε στον Εργοτέλη όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Το αν ο ΟΦΗ θα ασχοληθεί μαζί του, δεν το γνωρίζω. Όμως ξέρω ότι όταν ένας τέτοιος παίκτης είναι δίπλα σου, δεν γίνεται να περνάει απαρατήρητος.

Όσο για το οικονομικό; Επαναλαμβάνω ότι με σωστό τρόπο και σωστή προσέγγιση, η “δουλειά” μπορεί να γίνει εύκολα και ωραία…

Και πάνω από όλα, αν το σκεφτούμε (και) οπαδικά, ο ΟΦΗ δεν θα έκανε μεγάλη πλάκα στον Εργοτέλη παίρνοντας έναν παίκτη που φαντάζει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του; Και μάλιστα τζάμπα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. εχεις καταντησει επικυνδινος… ο εργοτελης ποτε δεν μπορουσε να συγκριθει σαν μεγεθος με τον οφη παρολαυτα ουτως η αλλως παει.. β’ εθνικη.. επεσε και καθεσε και γραφεις αρθρο στην πιο δυσκολη φαση της ιστοριας του οφη τι πρεπει να κανει για να κανει πλακα στον συμπολιτη?? “Και πάνω από όλα, αν το σκεφτούμε (και) οπαδικά” ειναι δυνατον?? επειδη καποιοι σκεφτονται πανω απο ολα οπαδικα ειναι το ποδοσφαιρο μας εδω που ειναι… και καλα δε θα σχολιασω οτι μας λες οτι ο οφη πρεπει να παρει τον καρελη αποδικνυωντας μας και με αριθμους οτι δεν εχει κανει τιποτα και για καποιο ανεξηγητο λογο τον χαρακτηριζεις το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του εργοτελη.. διαβαζω τη σελιδα απο τη μερα που ανοιξε και εσενα προσωπικα σε διαβαζω απο το 2009 στο athletic αλλα τον τελευταιο 1 χρονο δεν υπαρχουν τα περισσοτερα αρθρα σου… και λειπαμαι γιατι γουσταρα να σε διαβαζω αλλα αυτη μαλλον ηταν η τελευταια φορα..

    1. ξερω οτι θα φαω κραξιμο απλα αυτη ειναι η αποψη μου..

      1. Κράξιμο από εμένα δεν θα φας πάντως. Η τελευταία πρόταση έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα γιατί χρειάζεται και το χιούμορ. Τώρα αν δεν το καταλαβαίνεις εσύ, δεν σου φταίω…

        Στα κείμενα μου φροντίζω και το θέλω πάντα, να έχω και χιούμορ γιατί δυστυχώς με τόσες πίκρες και στενοχώριες που μας “ποτίζουν”, η πλάκα και τα αστεία μας τονώνουν!

  2. kai egw goustaro ton kareli

  3. Και εγώ τελείωσα {επίσημα{ από μέλος της FIFA , ανεπίσημα θα είμαι κοντά , στη ομάδα δράσης που ήμουν μέλος που επικεφαλή ήταν ο φίλος καθηγητή Μάρκ Πιέρτ , ονομάζετε ανεξάρτητης επιτροπής FIFA..

    Έτσι θα μπορώ να εκφράζομε πιο ελευθέρα {ΑΝ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΚΛΕΙΣΤΌ ΚΛΑΠ –ΚΆΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ } για να λέγονται όλες οι απόψεις..

    Η άποψης μου στην FIFA κατά 60% θα γίνουν πράξεις σε όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο , είχα μια τυχαία συνάντηση στην FIFA με τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη αξιωματούχο της FIFA και υιό του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη πολύ καλός παράγοντας { τα γαλόνια στην FIFA τα πήρε γιατί τα άξιζε , μην τρέξουν να γράψουν κάποιοι κακοήθειες , γιατί αυτό είναι το αισχρό στην ΕΛΛΑΔΑ βλέπομε παντού φαντάσματα , μας φταίνε πάντα οι άλλοι ποτέ εμείς, τέλος πάντων } με ρώτησε λοιπόν τι πανεπιστήμιο τελείωσα, γέλασα και του απάντησα της ΑΓΑΠΗΣ , ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ…

    Θα αλλάξουν παρά μα πάρα πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

    1] που θα αλλάξει θα είναι ότι θα μπούνε ιδικές κάμερες στα τέρματα ώστε να ξέρομε, και επίσημα αν πέρασε η όχι η μπάλα την γραμμή ..

    2} Θέματα ντομπιγκ θα μπει επιτελούς το αθλητικό βιολογικό διαβατήριο από το ξεκίνημα του ποδοσφαιριστή σαν ταλέντο ,το πάλευα πάρα πολύ το θέμα αυτό ώστε να μην εκβιάζονται άλλο οι ποδοσφαιριστές { να ξέρετε ότι είδα πολλές ομάδες που δεν πλήρωναν ποδοσφαιριστές γιατί βρέθηκαν ντοπαρισμένοι , που αποδέχτηκε ότι μέσα από την ομάδα τους ντόπαραν εν αγνοία τους!! ξέρετε γιατί; έβαζαν στα συμβόλαια τους ΟΤΙ αν πιαστούν ντοπαρισμένοι χάνουν τα συμβόλαια και τα χρήματα τους!!! μεσαίωνας δηλαδή ,πέρασε το δέχτηκε ο WADA και θα εφαρμοστή είμαι υπερήφανος γιαυτό , η τεχνική είναι απλή στηρίζετε σε μια απλή λογική βάση απλούστατη.. θα το δείτε ..

    3} Τέρμα. και όταν λέω Τέρμα σε ομάδες που δεν θα εξυγιάνουν τα οικονομικά τους, σε δημόσιο ασφαλιστικές εισφορές , χρέη σε προσωπικό και ποδοσφαιριστές, οι ποδοσφαιριστές θα προστατευτούν ώστε να πάψει να υπογραφούν ποδοσφαιριστές απλήρωτοι με το πιστόλι στον κρόταφο για αδειοδοτηθεί μια ομάδα , αλλά να θέλουν κάποιοι καθαρό και υγιές ποδόσφαιρο, όταν προϋπολογίσαμε ότι ένας αθλητής για να τραφεί σωστά ΜΟΝΟ θέλει σε σημερινές τιμές, 450 ευρώ τον ΜΗΝΆ. Το πρόγραμμα δεν έχει σχέσει με αυτό που ξέρουν οι δημοσιογράφοι το φαινασιναλ φερ πλει της UEFA , είναι καθαρά προγραμα FIFA ..
    Σήμερα που γράφω ας τολμήσει ομάδα να κάνει μια μεταγραφή ανηλίκου ιδικά αλλοδαπού και να μην είναι ενήμερη η FIFA….ΜΙΑ,και προκαλώ όποιο ξέρει τι λέω να με διάψευση…

    4} Παράγοντες και ψευτωπαράγοντες ΤΕΛΟΣ, και ένα ευρώ που θα μπαίνει σε ομάδα μπορούμε να ξέρομε την πηγή του , είναι νόμιμο; είναι μαύρο; είναι για ξέπλυμα, είναι από οφ σορ και από πια χώρα ταξίδεψε στην οφ σορ κ.ο.κ τώρα ΝΑΙ έχομε τα εργαλεία να ξέρομε , και πως να ξετυλίγομαι τον μίτο της Αριάδνης ώστε να βρίσκομαι τα πάντα που καταλήγουν στο φυσικό πρόσωπο τόσο απλά.. αυτά γίνονται και σε συνεργασία με την Ιντερπόλ ..έγινε μπροστά στα ματιά μου ,βρήκαμε σε ομάδα νακροέμπορο να επενδύει για να κάνει την ομάδα πλυντήριο …

    Δεν θα σας κουράσω άλλο, απλός σας λέω ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα περάσει δύσκολα για δυο τρία χρόνια ώστε να ΒΓΟΥΝΕ τα σκουπίδια κάτω από το χαλί που έβαζαν κάποιοι χρονιά ΤΩΡΑ …

    Οι ομάδες μας δυστυχώς δρούσαν και φερόταν σαν την Ελλαδα μας, μέχρι που έσκασε η φούσκα το ίδιο συνέβαινε εε και συμβαίνει ακόμα στο ποδόσφαιρο..

    ΣΧΕΔΌΝ ΟΛΕΣ Η ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ , ΕΊΧΑΝ ΈΝΑ ΨΕΎΤΙΚΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΈΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ …

    Δεν με εκφράζει, το η ΟΜΆΔΑ -ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει ,ΟΧΙ θα πρέπει να πεθάνει το ΣΑΠΙΟ, να πληρώσουν οι αμαρτωλοί για της αμαρτίες τους ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να αναστηθούν .. έτσι θα γίνει και στο ποδόσφαιρο… Όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο, σε δυο σε τρία χρόνια δεν ξέρω θα δείξει..

  4. Γεια σας. Ορισμένες φορές ρε Μανόλη δε σε καταλαβαίνω. Τι χιούμορ είναι αυτό; Μήπως σου ξέφυγε; Γιατι κι άλλες φορές σου ξεφεύγουν και κάνεις λάθος. Αυτό το αποδίδω στο νεαρό της ηλικίας και όχι σε κακία. Αλλά εν πασει περιπτώση στα δικά μας. Ο ΟΦΗ χρειάζεται όντως σφιχτή πολιτική όχι τέτοια όμως που θα τον ρίξει στη Β Εθνική. Χρειάζεται καλό σκάουτινκ και να φέρει εκτός από ταλαντούχους Έλληνες παίχτες και φθηνούς μικρούς ταλαντούχους ξένους. (Η Αφρική είναι μία ήπειρος που σφίζει από φθηνούς μικρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές) Αυτό όμως προυποθέτει είπαμε πολύ καλό σκάουτινκ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Αν υποθέσουμε ότι φέτος θα κινηθούμε μόνο με το 25% των εσόδων μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι μπορούμε να παραμείνουμε έτσι όπως λειτουργούμε τώρα. Και κάτι άλλο, εμπεριέχει ρίσκο αυτό που θα επιχειρήσουμε φέτος γιατι ίσως η ομάδα δεν είναι ανταγωνιστική και έτσι να μην την αγκαλιάσει ο κόσμος όπως οφείλει να κάνει. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Μανόλη ψυχραιμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × one =