Ο… δικός του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον φετινό ΟΦΗ που είναι καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, ίδιος ο προπονητής του.

Για τα ρεκόρ που έχει σπάσει ο Αναστόπουλος, δεν χρειάζεται να τα λέμε συνέχεια. Τα έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, όπως βεβαίως τα έχουμε ξαναπεί. Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του προπονητή του.

Ο ΟΦΗ «χτίζεται» με την ταυτότητα του Νίκου Αναστόπουλου και έχω την εντύπωση πως είναι μια από τις δύο – τρεις ομάδες στην Σούπερ Λιγκ που ακολουθούν πιστά το πλάνο του. Για αυτό και είναι μια πραγματική «ομάδα προπονητή». Δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες πίνουν νερό στο όνομα του, όπως βέβαια δεν είναι τυχαία και η προσήλωση που δείχνουν στο πλάνο που καθορίζει ο ίδιος σε κάθε παιχνίδι.

Γιατί πέραν της τακτικής και των συστημάτων, για να δείχνεις τέτοια διάθεση και τέτοια αυταπάρνηση πρέπει να γουστάρεις την ομάδα και να παίζεις για τον προπονητή. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η κατάθεση ψυχής που έχουμε δει στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Και φέτος ο ΟΦΗ έχει την ταυτότητα του Αναστόπουλου. Μια ομάδα που θα τρώει πολύ δύσκολα γκολ και θα είναι από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι ο ΟΦΗ ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που ζόρισε τον Ολυμπιακό σε τέσσερα παιχνίδια. Με όλες τις άλλες, έκανε περίπατο…

Συν τοις άλλοις ο Αναστόπουλος γίνεται φέτος… μάγκας περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί έχει την δυνατότητα να αναδείξει παίκτες που είτε πρωτοεμφανίζονται στο «παλκοσένικο» της Σούπερ Λιγκ (Μπανούσης, Γουναρίδης, Χαριτωνίδης) είτε δίνει την δυνατότητα σε κάποιους που αρκετοί τους είχαν ξεγραμμένους (Σίσιτς, Ιωαννίδης, Παπάζογλου) να αποδείξουν την μεγάλη και δεδομένη αξία τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Τι θα γινει με το χωριο δυτικα των χανιων?
    στο τελος θα “χτυπησει” και τον Ροναλντο…
    κατι μυριζει πολυ ασκημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × two =