Μέσος ή στόπερ;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του ΟΦΗ και απαντά στο δίλημμα «μέσος ή στόπερ».

Αυτό το θέμα μπορεί να μην έχει και καμία σημασία σε περίπτωση που λήξει θετικά η υπόθεση του Γιώργου Καραγκούνη αλλά το γράφω προλαβαίνοντας τις εξελίξεις μιας και η περίπτωση του παραμένει δύσκολη έως απίθανη.

Στον ΟΦΗ, λοιπόν, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια προσθήκη δίχως να έχουν καταλήξει ακόμα στο αν θα είναι στόπερ ή κεντρικός μέσος. Κάτι που θα προκύψει μέσα από την συνάντηση που θα έχει ο Νίκος Μαχλάς με το Νίκο Αναστόπουλο. Και ο τελευταίος είναι αυτός που θα αποφασίσει.

Το δίλημμα «μέσος ή στόπερ» έχει υπόσταση και είναι δεδομένο ότι η επιλογή της μεταγραφής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική μιας και τον ερχόμενο Γενάρη η ομάδα μπορεί να κάνει μόνο ΜΙΑ προσθήκη. Για αυτόν τον λόγο – αλλά και επειδή έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα – στον ΟΦΗ θα προσπαθήσουν να… «τρενάρουν» την τελευταία μεταγραφή ποντάροντας στον χρόνο και το… άγχος των ποδοσφαιριστών να μην μείνουν άνεργοι.

Όσον αφορά το που πρέπει να κινηθεί ο ΟΦΗ, υπάρχουν υπέρ και κατά. Για την θέση του στόπερ υπάρχουν οι Σόουζα, Κουρδάκης, Χαριτωνίδης. Ο Βραζιλιάνος θα είναι βασικός και παίζεται ο παρτενέρ του. Ήδη, ο Λάζαρος έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στις δύο πρώτες αγωνιστικές και δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Για τον Κουρδάκη, λένε στον ΟΦΗ τα καλύτερα λόγια για την αξία του ενώ την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη απορούν αν ο Κουμαλό είναι τόσο… καλύτερος. Όπως και να’ χει, είναι σίγουρο πως ο ΟΦΗ δεν μπορεί να βγάλει την χρονιά με τρεις στόπερ. Από την μια οι τραυματισμοί, από την άλλη οι τιμωρίες θα βρεθούν κενά μέσα στην σαιζόν. Είναι ρίσκο η μη απόκτηση στόπερ, ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχουν παίκτες – «μπαλαντέρ» όπως πέρυσι (Μπουλούτ, Πίτσος). Βέβαια από την άλλη, αν αποκτηθεί έμπειρος στόπερ, τότε θα «φράξει» τον δρόμο των δύο πιτσιρικάδων που δείχνουν ότι έχουν προσόντα αλλά και το μέλλον μπροστά τους. Εγώ θα τασσόμουν υπέρ της μη απόκτησης στόπερ και στον ΟΦΗ θα κάνουν την αξιολόγηση τους τον ερχόμενο Γενάρη.

Στο μέτωπο του χαφ, εκεί η ομάδα έδειξε ότι χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Αν γίνει η μεταγραφή του Καραγκούνη καλώς, όμως αν δεν γίνει τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Ο ΟΦΗ, στα ματς με Ξάνθη και Άρη έδειξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην δημιουργία των φάσεων και την εκμετάλλευση των Σίσιτς, Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου. Ο Ζορμπάς προσπαθεί, έχει το ταλέντο όμως χρειάζεται βοήθεια ενώ βέβαια περιμένουμε να δούμε και τις βοήθειες που θα προσφέρει ο Λαμπρόπουλος, στον οποίο στηρίζουν πολλά στον ΟΦΗ.

Θα πόνταρα περισσότερο στην απόκτηση ενός κεντρικού μέσου παρά ενός στόπερ μιας και η ομάδα λειτουργεί καλά ανασταλτικά και αμυντικά όμως κάποια στιγμή πρέπει και να σκοράρει. Ήδη, σε αυτόν τον τομέα έχει πάρει καλό βαθμό όμως πρέπει τα γκολ θα φέρουν τις νίκες…

Bέβαια, υπάρχει και η τρίτη άποψη που λέει ότι πρέπει να αποκτηθεί ένας επιθετικός. Και με αυτήν την άποψη εγώ δεν διαφωνώ. Μοναδικός καθαρόαιμος φορ που βρίσκεται στο ρόστερ του ΟΦΗ είναι ο Παπάζογλου ενώ πέρυσι η χρονιά “βγήκε” με τους Μάντζιο, Καμπάνταη. Μπορεί να παίξει εκεί και ο Σίσιτς, υπάρχει ο Περογαμβράκης όμως μου φαίνεται πως η επίθεση θέλει μια… πινελιά ακόμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. mano sigoura enas piotikos mesos tha kanei thn diafora.[px karagounis]stis alles thesis tha mporousan na paroun pektes mexri 24[px .vaderson]

  2. Για να πάρεις το τρίποντο πρέπει να σκοράρεις…

    και για να πάει η μπάλα στο πλεχτό πρέπει να περάσει από τους μέσους…

    χωρίς δεύτερη κουβέντα δημιουργικό μέσο !!!!!!!!!

    για τις άλλες θέσεις υπάρχουν λύσεις…

    και στόπερ έχουμε, και εξελίξιμους επιθετικούς…

    δημιουργικό Χαφ δεν έχουμε !!!!

  3. Σιγουρα ο ΟΦΗ θα ηθελε εναν καλυτερο ποδοσφαιριστη και στο κεντρο της αμυνας και στα χαφ και δημιουργικο μεσο και εναν δευτερο καλο επιθετικο, αλλα μην ξεχναμε οτι η ομαδα εχει ηδη 25 παικτες που πιστευω ειναι ηδη καλα σαν αριθμος καθως επισης εχει και οικονομικα προβληματα και τα πολλα συμβολαια μπορει να μας κανουν να κλαιμε παλι τον Μαη…!!!Εγω προτεινω η ενα δημιουργικο μεσο η κανεναν αλλο παικτη προς το παρον και παιρνουμε παικτη τον Γεναρη βλεποντας πως θα εχει κυλισει και το πρωταθλημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × three =