Καλύτερα «μπουρδέλα» και γραφεία τελετών από το τίποτα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τη… νέα μόδα χορηγιών στις ομάδες και την συγκρίνει με την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο.

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει πανελλήνιος σάλος και μεγάλος ντόρος για το γεγονός ότι βρήκαν πεδίο δράσης σε ομάδες – έστω ερασιτεχνικές – και διαφημίζονται οίκοι ανοχής και γραφεία τελετών. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό το γεγονός απλά έχουμε μάθει πως ότι μας (σας) δημιουργεί αποστροφή, να μας φαίνεται και παράδοξο. Σίγουρα, όμως δεν είναι ντροπή. Ούτε για τις επιχειρήσεις, ούτε για τις ομάδες που τις διαφημίζουν στις φανέλες τους.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «από τ’ ολότελα, καλή και η Παναγιώτενα». Οπότε, γιατί οι ομάδες να μην παίρνουν, έστω και αυτό το λίγο από το τίποτα; Καλύτερα είναι!

Πάμε τώρα και στα δικά μας, που γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα δυσαρεστήσω αρκετούς που θα το διαβάσουν. Όμως, εδώ είμαι για να μην γλύφω κανέναν και κυρίως να μην χαϊδεύω τα αυτιά κανενός.

Στον ΟΦΗ, όχι μόνο… «μπουρδέλα» και γραφεία τελετών δεν υπάρχουν αλλά σαν καταραμένος σύλλογος – που τον θεωρούν αρκετοί – δεν τον πλησιάζει άνθρωπος. Θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που στο μπροστινό μέρος της φανέλας του ΟΦΗ διαφημίστηκε κάποια ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; Θα σας απαντήσω εγώ: Το 2007 όταν και διαφήμιζε την εταιρεία του Αντώνη Καράτζη! Ο τελευταίος Κρητικός μεγαλοεπιχειρηματίας που βοήθησε πραγματικά τον ΟΦΗ.

Έκτοτε – δηλαδή εδώ και 5 χρόνια – ΟΥΤΕ ΜΙΑ εταιρεία από την ΚΡΗΤΗ δεν έχει φιλοτιμηθεί να διαφημιστεί στον σύλλογο που αποτελεί τον μεγαλύτερο προβολέα του νησιού μας σε αθλητικό – και όχι μόνο – επίπεδο.

Μιλώντας με ανθρώπους της ομάδας που διαχειρίζονταν το διαφημιστικό κομμάτι τα προηγούμενα χρόνια, μου έλεγαν ότι από την πλευρά μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ανταπόκριση δεν ήταν απλά μεγάλη αλλά και ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ! Επιχειρηματίες που οι τσέπες τους δεν ήταν βαθιές, έδιναν ότι είχαν για να προσφέρουν στον ΟΦΗ 2, 3 και 4 χιλιάρικα! Ίσα – ίσα για την αγάπη τους προς την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου μας συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στον ΟΦΗ για λόγους που ασφαλώς οι ίδιοι γνωρίζουν. Είτε γιατί κάποιοι δεν είναι ΟΦΗ, είτε γιατί κάποιοι δεν γουστάρουν εκείνον που είναι πρόεδρος, είτε γιατί κάποιοι σκέφτονται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσουν χρήματα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Τώρα θα πει κάποιος «πως κρίνεις εσύ που δεν βγαίνουν από την τσέπη σου λεφτά για τον ΟΦΗ;» Και δεν θα διαφωνήσω με αυτήν την άποψη. Απλά θα πω ότι ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι παραπάνω για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Είναι ένας σύλλογος που έχει πίσω του χιλιάδες κόσμο που μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια βοήθεια.

Δυστυχώς, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων – που γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι – οι Κρητικοί μεγαλοεπιχειρηματίες που βοηθούν τον ΟΦΗ είναι ελάχιστοι έως… μηδαμινοί! Είναι τόσο λίγοι όμως παραμένουν οι ίδιοι κάθε χρόνο που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των εκάστοτε διοικήσεων του συλλόγου.

Έβλεπα με μελαγχολία τον ισολογισμό του ΠΑΣ Γιάννενα όπου μέσα από επιχειρήσεις της Ηπείρου, η ΠΑΕ είχε έσοδα περίπου 800 χιλ. ευρώ ενώ και στην φανέλα της είναι πασιφανές ότι διαφημίζονται ΜΟΝΟ επιχειρήσεις της περιοχής.

Ενώ, εδώ ολόκληρη Κρήτη και δεν βρίσκεται κανένας να βοηθήσει τον ΟΦΗ αντιμετωπίζοντας τον ως έναν ΛΕΠΡΟ που φοβούνται μην κολλήσουν την αρρώστια του!

Οπότε, καλύτερα τα «μπουρδέλα» και τα γραφεία τελετών από το τίποτα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. μηπως οι επιχειρηματιες οπως και πολυς κοσμος εχει κουραστει απο το να δινει λεφτα που δεν ξερει που καταληγει?εκτος απο το διαφημιστικο μπορει να το κανουν για να θελουν να βοηθησουν αλλα να χει αντικρισμα και οχι “μπουγαδιασμα”.
    το να μην εχουν πλεον ειναι κατανοητο νομιζω απο ολους.

    ΥΓ το να εγραφες οικος ανοχης αντι για τη λεξη που χρησιμοποιησες νομιζω θα ηταν καλυτερο.φιλικα.

    1. Γιώργο, εννοείται ότι υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Την αναφέρω. Εγώ κατακρίνω την εν γένει αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ από τον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης. Όταν βλέπεις εταιρείες – κολοσσούς και σου κάνουν αγωγή για ποσά αστεία για τα δικά τους δεδομένα, τότε καταλαβαίνεις πως αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ.

      Υ.Γ. Δεκτή η συμβουλή. Ίσως…

  2. Να το καταλάβετε όλοι περάσαν οι εποχές τον παχέων αγελάδων … Όλος ο αθλητισμός μέσα και το ποδόσφαιρο ΈΓΙΝΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌ όπως και το Ελληνικό Κράτος ..

    Μάνες δεν έχουν χρήματα να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους , γέροντες τα φάρμακα τους , εργαζόμενοι τους μισθούς τους , τα 5 ευρώ παραπάνω από την θύρα 1-με 4+5 είναι πέντε φραντζόλες ψωμί =μια εβδομάδα..

    Η ανεργία θα χτύπα κόκκινο, οι νέοι φεύγουν η θα φύγουν , υπάρχουν άνθρωποι 30-35 ετών με πτυχία με μόρφωση και μένουν μαζί με τους γονείς τους , γιατί έχουν ακόμα μια σύνταξη ώστε να συντηρούν οι γονείς τους …

    Όλοι οι πολιτικοί μας το μόνο που έφτιαξαν ήταν ένα δυνατό νομικό οπλοστάσιο ώστε να υπερασπίζουν τα συμφέροντα τους και τους διορισμένους ψηφοφόρους τους …

    Τι θα πει μόνιμος; αν είσαι κλέφτης ; αν είσαι απατεώνας; θα σε έχουμε μόνιμο να σου δίνομε και μισθό; Ξέρετε κανένα ιδιωτικό υπάλληλο να πιαστεί να κλέβει και να τον κρατά η επιχείριση να τον πληρώνει μέχρι να γίνει το δικαστήριο; ΑΥΤΆ ΜΟΝΌ ΕΔΏ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ….

  3. Ο Γιώργος Δώνης δικαιώνεται και επίσημα!!! ;-). Έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + 2 =