Η μεγαλύτερη ΜΑΧΗ του ΠΟΛΕΜΟΥ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule ΓΙΑΤΙ το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Πλατανιά στο “Γεντί Κουλέ” είναι το πιο κρίσιμο και κομβικό του φετινού πρωταθλήματος.

Ίσως να γίνομαι γραφικός ή κουραστικός λέγοντας για το κάθε επόμενο παιχνίδι του ΟΦΗ ότι είναι κρίσιμο και τελικός όμως σας τα είχα πει. Σας είχα προειδοποιήσει ότι κάθε ματς που έρχεται είναι τελικός για τον ΟΦΗ. Έτσι που έγιναν τα πράγματα όμως και με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η κατάσταση, ο ΟΦΗ θέλει τη νίκη την Δευτέρα για να ξεμπερδεύει σε μεγάλο ποσοστό. Ο ΟΦΗ θα πάει στους 29 βαθμούς, θα αφήσει τον Πλατανιά στους 21 και ενδεχομένως να αυξήσει την διαφορά του από τον Άρη στους 10 μιας και φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Με το +8 από τον Πλατανιά και το +10 από τον Άρη, θα έχουν κριθεί σχεδόν τα πάντα και ο ΟΦΗ θα μπορεί να δει την (δύσκολη) συνέχεια με άλλο μάτι μιας και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πραγματικό “βουνό”. Μετά τον Πλατανιά, αντιμετωπίζει διαδοχικά Παναθηναϊκό (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Βέροια (εκτός), οπότε γίνεται κατανοητό ότι ο ΟΦΗ μόνο ήσυχος δεν μπορεί να είναι με τους 26 βαθμούς που έχει πάρει μέχρι τώρα.

Την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ, ενδεχομένως, θα έχει πάει στους 29 και ο Άρης (που έχει το ίδιο πρόγραμμα του ΟΦΗ), πάλι ενδεχομένως, θα έχει παραμείνει στους 19 βαθμούς τότε γίνεται κατανοητό ότι δύσκολα θα τον προλάβει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Γίνεται κατανοητό ότι ματς όπως αυτό της Δευτέρας δεν θα κριθούν ούτε από τα συστήματα αλλά ούτε και από τις τακτικές. Το παιχνίδι της Δευτέρας δίνει την δυνατότητα στον ΟΦΗ και με αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόσμο στο ΝΑΟ να πάρει το τρίποντο που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται να παρουσιάσει ξανά τον μεγάλο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης που παρουσιάζει στο “Γεντί Κουλέ” και να εκμεταλλευτεί τα εμφανή κενά που παρουσιάζει ο Πλατανιάς στην αμυντική του γραμμή και τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Παράλληλα, ο ΟΦΗ χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσηλωμένος στα δικά του αμυντικά καθήκοντα προκειμένου να μην δώσει την δυνατότητα στους Γιάννου, Μπέλιτς να γίνουν επικίνδυνοι προς την εστία του Αγριμάκη. Και γίνεται κατανοητό ότι οι δύο τελευταίες προσθήκες ανέβασαν ποιοτικά την επιθετική γραμμή του Πλατανιά.

Όμως, όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ και κανέναν άλλο. Μέσα στο “Γεντί Κουλέ” έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται καμία ομάδα.

Στην “μάχη” της Δευτέρας, ο ΟΦΗ χρειάζεται να θέσει στην “πρώτη γραμμή” όλα του τα όπλα και να πάρει ένα τρίποντο που πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να το αποκτήσει!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μάνο συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις στο άρθρο σου. Θέλω (αν θέλεις) να μου πείς τη γνώμη σου σχετικά με το ποιές ομάδες πιστεύεις ότι θα υποβιβάστουν. Εγώ πιστεύω ότι μετά την Κέρκυρα θα ακολουθήσει η Βέροια και όχι ο Άρης όπως λένε οι περισσότεροι. Επίσης θέλω να μου πείς αν πιστεύεις ότι ο ΟΦΗ σε περίπτωση νίκης επί του Πλατανιά μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα (καταλαβαίνεις τι εννοώ). Συγγνώμη αν σε κούρασα με το μηνύμά μου.

  2. as edine kai o ofh ta 40 xiliarika na eixe ton gianou aytos.tora tha ton exoume antipalo kai oxh mono thn deytera alla se kathe mats pou tha exei o platanias.

    1. Νίκο λες έτσι εύκολα τις λέξεις “40 χιλιάρικα” λες και είναι χαρτοπετσέτες ή στον ΟΦΗ θα τα βρουν στα σκουπίδια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − 7 =