Για να δούμε τελικά αν φταίει το σύστημα ή κάτι άλλο…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την μάχη του ΟΦΗ της Βέροιας και τις αλλαγές που περιμένουμε να δούμε όλοι στον πρώτο μεγάλο τελικό της φετινής χρονιάς.

Να, λοιπόν που ο ΟΦΗ πάει στην Βέροια δίχως να είναι εκείνος το φαβορί απέναντι στην ομάδα της Μακεδονίας. Και όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε, αναλωθήκαμε στην… συναισθηματική πλευρά του πράγματος: Ότι δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ χρειάζεται να δείξουν ψυχή και πάθος ώστε να πάρουν το ματς της Βέροιας.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς δεν φτάνει μόνο η ψυχή και το πάθος για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ πρέπει να αφήσει στην άκρη τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και τα χαζά γκολ που δέχεται συνεχώς.

Γιατί όσο εύκολο είναι να ρίχνουμε στην πυρά τον Γιάννη Πετράκη, με άλλη τόση ευκολία μπορούμε να το κάνουμε για τους παίκτες που μέσα στον αγωνιστικό χώρο… κάνουν ότι μπορούν για να έχουμε φαινόμενα όπως τα χθεσινά. Δηλαδή, την επίσκεψη των οπαδών στο “Bαρδινογιάννειο”.

Με βάση το ρεπορτάζ λοιπόν, ο ΟΦΗ πρόκειται να αλλάξει σύστημα κόντρα στην Βέροια και να παίξει με ένα λιγότερο επιθετικό από ότι το 4-4-2 που βλέπαμε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Μένει λοιπόν να φανεί αν το (αγωνιστικό) πρόβλημα του ΟΦΗ είναι ο τρόπος με τον οποίο παρατάσσει την ομάδα ο Γιάννης Πετράκης. Γιατί νομίζω ότι γίνεται κατανοητό πως τα τελευταία παιχνίδια είναι… αποτέλεσμα και της παρουσίας των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ματς μόλις χαθεί το προβάδισμα και επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο ΟΦΗ καταθέτει τα όπλα είναι κάτι που ο Πετράκης το αποδίδει στην έλλειψη εμπειρίας…

Άρα, το ματς με την Βέροια θα αποτελέσει το κριτήριο για την… συνέχεια!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =