Πιο δύσκολο ματς ήταν αυτό με τον Πανθρακικό…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule τα στοιχεία που θα κρίνουν το ματς του Παγκρητίου και γνωρίζει ότι εκείνοι που θα χαρούν περισσότερο από κάθε άλλον για τη νίκη θα είναι οι ίδιοι οι παίκτες.

Ο ΟΦΗ έχει φέρει την κατάσταση εκεί που θέλει και είναι δεδομένο ότι πλέον εξαρτώνται όλα από εκείνον. Με 30 βαθμούς, 9 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος – ο ΟΦΗ είναι σε θέση να σκέφτεται ότι μπορεί να καθαρίσει με την παραμονή από το βράδυ της Δευτέρας. Κερδίζει και πάει στους 33. Αυτό και μόνο, τα λέει από μόνο του όλα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει ψυχολογία νικητή, νοοτροπία μεγάλης ομάδας – εννοώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι – και δείχνει ικανός να τελειώσει την χρονιά όπως αρμόζει στον σύλλογο και τον κόσμο του.

Το ματς με τον Εργοτέλη έχει τις ιδιαιτερότητες του όμως σε καμία περίπτωση δεν… είναι πιο δύσκολο από αυτό με τον Πανθρακικό. Και εξηγούμαι για να (μην) παρεξηγούμαι. Ο Εργοτέλης δεν πρόκειται να παίξει αμυντικά με 5 στην άμυνα όπως η ομάδα της Κομοτηνής. Και έχουμε δει ότι ο ΟΦΗ όταν παίζει με ομάδες που παίζουν ανοικτά και δεν κλείνονται πίσω, θα βρει τον τρόπο να κάνει φάσεις. Σημασία έχει να τις αξιοποιήσει και να μην τις πετάξει στα σκουπίδια όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το ματς με τον Εργοτέλη είναι πιο εύκολο από αυτό της προηγούμενης Δευτέρας και καταθέτω αυτήν την άποψη, στηριζόμενος μόνο σε αγωνιστικά κριτήρια. Ο ΟΦΗ θα παίξει σε ένα μεγάλο γήπεδο που του δίνει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να απειλήσει σε ανοικτούς χώρους – είτε με τον Σίσιτς, είτε με τον “Κούτσια”. Παίζοντας σε ανοικτό γήπεδο, με την άμυνα του Εργοτέλη να δέχεται εύκολα φάσεις – ο ΟΦΗ είναι σε θέση να βγάλει ευκαιρίες και με το ύψος του Παπάζογλου να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Την ίδια ώρα θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα. Θα πρέπει να μην επιτρέψει στον Μπαντιμπανγκά να βγάλει φάσεις που απόντος του Διαμαντάκου θα κινηθεί και σαν δεύτερος φορ ενώ ο ΟΦΗ θα πρέπει να είναι ιδίατερα προσεκτικός μπροστά στο άγνωστο και στο απρόοπτο που λέγεται Μονακέλο. Ο Ιταλός θα κάνει ντεμπούτο στην 11αδα, στον ΟΦΗ δεν ξέρουν τι εστί Μονακέλο και όσο να’ ναι, τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές δεν είναι και δύσκολο να σου κάνουν την ζημιά.

Δεν αναφέρθηκα στον πιο σημαντικό παράγοντα του αγώνα – αν και αυτόν, τον γνωρίζουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ: Με νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, πάμε 33 βαθμούς και η παραμονή τελειώνει σε ποσοστό 90%. Μετά χαλαρώνεις, παίρνεις τους βαθμούς που χρειάζεσαι για να τελειώσεις μέσα στην πρώτη 6αδα της βαθμολογίας και αφοσιώνεσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο κύπελλο που μπορεί να βρει την ομάδα στην… Ευρώπη!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Εεεεε Σαρρή πολύ φόρα πήρες!!! Τελειώνεις το κείμενο με τη λέξη Ευρώπη!! Ένα ένα τα κοψίδια , γιατί θα βαρυστομαχιάσουμε. Νάμαστε αισιόδοξοι αλλά με χαμηλά το κεφάλι, μη φάμε πάλι καμμιά φάπα τύπου ΠΑΟΚ και τρέχουμε. Για να πας Ευρώπη πρέπει να περάσεις ΠΑΟ και να πάρεις αδειοδότηση (για Ευρώπη, όχι Ελλάδα.) Και αν θες αντικειμενικά και ψύχραιμα αν το δούμε, δύσκολα θα περάσουμε τελικό. Ο Παναθηναικός έχει πολύ καλή ομάδα, που συνεχώς βελτιώνετε. Τα πιτσιρίκια του δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κούραση. Ας είμαστε λοιπόν μετρημένοι και μακάρι να πανυγηρίσουμε άλλη μια συμμετοχή μας σε τελικό.

  2. Μια χαρά τα λέει, γιατί να μην βγούμε Ευρώπη? Αν περάσουμε τον Παναθηναϊκό και πάμε με Γαύρο στον τελικό, είτε πάρουμε κύπελλο είτε όχι, βγαίνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × three =